V oblasti

    Nové hlavní autobusové nádraží v Lublani - portál hlavního města Slovinska

    Tento článek si přečetlo více než 572+ uživatelů
    Zastaralé a zchátralé hlavní autobusové nádraží bylo dlouho černou skvrnou hlavního města Slovinska. Slovinské dráhy ve spolupráci s Komorou architektury a územního plánování Slovinska (ZAPS) vyhlásily konkurs na návrh nového nádraží. Mezi devíti projekty se soutěžní komise rozhodla pro řešení kanceláře „Bevk&Perović arhitekti“ a svůj výběr vysvětlily slovy: „Vítězným řešením je vize vstupního portálu do hlavního města s ambicí nastolit charakter metropole prostřednictvím nového autobusového a vlakového nádraží." Zahájení realizace tohoto velkolepého projektu se očekává začátkem roku 2023.

    Uplynulo deset let od první architektonické soutěže na nové lublaňské turistické a cestovatelské centrum s názvem „Emonika“, které mělo mít pod jednou střechou kromě autobusového a vlakového nádraží i velké shopping centrum. V soutěži zvítězilo řešení renomované kanceláře Ravnikar-Potokar, ale projekt, který byl tehdy koncipován jako partnerství veřejného a soukromého sektoru, se bohužel nerealizoval.

    Vše nasvědčuje tomu, že vyhlídky na realizaci jsou nyní výrazně vyšší, protože jediným investorem tohoto projektu je stát. Soukromí partneři, kteří svými požadavky bránili a podmiňovali výstavbu nového centra „Emonika“, byli tentokrát vyloučeni.

    2.jpg
    Hlavní autobusové nádraží se bude nacházet v ulici Vilharjeva; foto: ZAPS

    Hlavní autobusové nádraží bude nově v ulici Vilharjeva, už tedy ne v ulici nesoucí jméno po prvním československém prezidentovi Masarykovi. Všechny terminály budou umístěny v přízemí nové budovy, kde bude probíhat nástup a výstup do autobusů. V komfortní čekárně v prvním patře budou mít cestující kompletní přehled o dění v přízemí.

    V té části je plánována lékárna, knihkupectví, květinářství, restaurace a malá prodejna. Čekárna bude napojena na budoucí nádraží. Třetí, nejvyšší patro, obsadí obchodní prostory slovinských drah. Pod budovou budou čtyři podzemní podlaží s místy pro kola (3000 parkovacích míst) a garáží pro osobní automobily (650 parkovacích míst).

    3.jpg
    Na novém autobusovém nádraží v Lublani budou kromě terminálu a čekárny také kanceláře slovinských drah a parkoviště pro kola a auta; čekárna nad železniční tratí bude rovněž přípojkou k vlakovému nádraží; foto: ZAPS

    Velké prosklené plochy nové budovy otevřou výhled na město, což umožní návštěvníkům rychlou orientaci nejen v rámci nádraží, ale i v širším městském jádru.

    Zelená střecha a navrhované stromořadí zmírní přehřívání a zajistí příjemnější mikroklima a poskytne pěkný výhled z interiéru i místo pro neformální setkávání zaměstnanců Slovinských drah.

    4.jpg
    Výhled na město otevřou velké prosklené plochy novostavby; stromořadí zmírní přehřívání objektu a zajistí příjemnější mikroklima; foto: ZAPS

    Přemístění autobusového nádraží podél ulice Vilharjeva umožní rozšíření Masarykovy ulice. Počítá se se čtyřproudou komunikací, podél které vznikne prostor pro široký chodník a cyklostezku, uprostřed pak bude stromořadí a prostor vyhrazený pro tramvajové koleje.

    5.jpg
    Výstavba nového hlavního autobusového nádraží pokračuje v rekonstrukci zdevastovaného území na severní straně železniční trati; foto: ZAPS

    Výstavbou nového hlavního autobusového nádraží pokračuje rekonstrukce zdevastované oblasti severní strany lublaňské železnice s obchodně-obytným komplexem „Situla“ na jedné straně a Islámským kulturním centrem na straně druhé.

    Autorem všech zmíněných projektů je kancelář Bevk&Perović Arhitekti. Stavba nového autobusového nádraží bude zahájena začátkem roku 2023 a dokončena bude v roce 2025.

    572
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena