V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Venkovní zábradlí: moderní dřevěné balkonové zábradlí

    Tento článek si přečetlo více než 2214+ uživatelů
    Na balkony často umisťujeme dřevěná zábradlí, a to jak z bezpečnostních, tak z estetických důvodů. Zábradlí doplňují vzhled fasády a vlastně celého domu. Vzhledem k tomu, že již nejsou výhradně bezpečnostním prvkem, odborníci na design k nim stále častěji přistupují jako k segmentu, který lze navrhnout různými způsoby v souladu s koncepční myšlenkou budovy.
    Odborný článek 2214
    drevene zabradli
    Máme 69 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí:

    1. Dřevěné zábradlí

    Zábradlí je nezbytným prvkem každé terasy nebo balkonu. Člověk má dojem, že se odnepaměti vyrábělo ze dřeva. V městských oblastech je dnes dřevěné zábradlí poměrně vzácné, ale na vesnicích a menších městech je pořád relativně zastoupené. V novostavbě však bylo nahrazeno modernějšími materiály, jako je nerezová ocel a sklo, které si stále více zákazníků vybírá především kvůli snadnější údržbě. Dřevěná zábradlí však není třeba zatracovat! Jedná se o prvek který nelze srovnávat s žádným jiným, zejména proto, že nevyhnutelně přitahuje pohledy na fasádu, které dodává přírodní nádech zemitých tónů. Venkovní dřevěná zábradlí vypadají skvěle, zejména v případech, kdy se dřevo již objevuje na fasádě nebo na střeše, takže je dům stylistickým a architektonickým celkem.

    2. Dřevěná balkonové zábradlí - materiály

    Balkónová zábradlí mohou být vyrobena z různých dřevěných materiálů, v zásadě se dělí na montovaná a zděná.

    Pokud se rozhodnete pro montované zábradlí, je žádoucí, aby bylo vyrobeno z vhodného, ​​odolného, ​​trvanlivého a pevného materiálu. Pokud si vyberete dřevo, nechť je odborně ošetřeno a chráněno, aby mohlo dlouho odolávat nestabilním faktorům prostředí, jako jsou výkyvy teplot, změny počasí, ročních období, UV záření a vlivu škůdců. Pro balkonové zábradlí jsou v zásadě vhodné různé druhy dřeva, od smrku po buk. Mnohem důležitější, než jejich přirozený vzhled je fakt, že musí být dobře chráněny impregnací, lakem nebo jiným typem nátěru.

    01.jpg
    Návrh moderního dřevěného balkonového zábradlí je třeba přizpůsobit typu stavby

    Jednou z nejoblíbenějších možností je tradiční dřevěné balkonové zábradlí. Pyšní se atraktivním vzhledem a dlouhou životností. Jedinou slabou stránkou tohoto druhu zábradlí je, že vyžaduje pravidelnou údržbu. Doporučuje se natřít dřevěné balkónové zábradlí nejméně jednou za 1 až 3 roky.

    3. Moderní dřevěná balkonová zábradlí

    Vzhled moderního dřevěného balkonového zábradlí je volen podle stylu a kompozice celé budovy. Ploty mohou být mimořádně rozmanité: zděné nebo plné (když se chcete chránit před pohledy zvědavých kolemjdoucích) nebo otevřenější (když chcete, aby byl plot méně nápadný, aby propouštěl více světla a by vám nebránil ve výhledu). Otevřená dřevěná zábradlí mohou mít různé formy, tvary nebo barvy, ale nejlepší je, když svým vzhledem doplní koncepční plán architekta celého domu.

    4. Instalace balkonového zábradlí

    4.1. Podkonstrukce dřevěného zábradlí

    Podkonstrukce dřevěného zábradlí musí být v první řadě dostatečně pevná, aby se o něj bez obav mohlo opřít více lidí zároveň. To v podstatě znamená, že musí být řádně připevněno buď k podlaze balkonu nebo k bočním stěnám, zvenčí nebo zevnitř. Pro který z těchto dvou způsobů upevnění se rozhodnete vy nebo architekt, záleží na fasádě samotné, stejně jako na vašem přání a estetice budovy.

    4.2. Rozměry exteriérového zábradlí

    Aby bylo zábradlí dostatečně bezpečné, jsou jeho rozměry předdefinovány. Musí být vysoké alespoň 100 cm, a pokud není plné, nesmí být vzdálenost mezi jednotlivými sloupky nebo lamelami menší než 10 cm! Jedině tak lze skutečně chránit děti a domácí zvířata před pády a zraněními. Pokud sami děti nemáte, mějte na paměti, že vám někdy může přijít návštěva.

    02.jpg

    5. Moderní dřevěné balkonové zábradlí - cena

    Kolik stojí dřevěné balkonové zábradlí? Cena závisí na druhu dřeva, způsobu upevnění, typu plotu (masivní, děrovaný, vyřezávaný, z prken) a samozřejmě na dodavateli. Ručně vyrobené zábradlí na míru se cenově dost liší, proto si dobře rozmyslete, zda chcete lepší vzhled nebo lepší cenu. Cena za pořízení a instalaci dřevěného zábradlí vysokého 100 cm se pohybuje mezi 600 a 1100 Kč/ m.

    Pokud se rozhodnete na balkon instalovat dřevěné zábradlí, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 2214
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nerezové zábradlí?

    Máme 69 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 69 realizátorů v oblasti Nerezové zábradlí
    8.8
    0

    positive design s.r.o.


    8.7
    0

    Sega


    8.8
    0

    Milan Dušák


    10
    0

    Jiří Beneš


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena