V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Tepelná čerpadla LG - jak vybrat to nejlepší?

    Tento článek si přečetlo více než 1041+ uživatelů
    LG je působivá značka střední třídy, která nabízí řadu modelů tepelných čerpadel. Je to dobrá volba pro majitele domů, kteří chtějí nainstalovat nový systém vytápění a chlazení nebo jen modernizovat stávající. LG vyrábí několik typů zařízení, která se vyznačují výjimečným výkonem. LG je výrobcem, který nezanedbává atraktivní design ani estetiku. Všechny jejich produkty mají rozpoznatelný, moderní vzhled. Zákazníci si navíc mohou snadno všimnout, že téměř každý systém LG je standardně dodáván se stejnou řadou nejmodernějšího inovativního příslušenství pro zvýšení účinnosti, snížení hluku a dlouhodobou spolehlivost.
    Odborný článek 1041
    33
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Tepelná čerpadla LG - jak vybrat to správné?

    Improvizace při výběru tepelného čerpadla není možná! Vzhledem k široké škále systémů a parametrů, které je třeba vzít v úvahu, bude odborné poradenství cenným nástrojem, jak se vyhnout chybám a zbytečným potížím.

    1.1. Odhadněte své potřeby co nejpřesněji

    Volba tepelného čerpadla LG nebude stejná, pokud jde o novou a dobře izolovanou budovu nebo výměnu topného systému ve stávajícím, špatně izolovaném domě. Vyvstává také otázka účelu: potřebujete tepelné čerpadlo pro vytápění, ohřev užitkové vody nebo chlazení? Nebo snad vše toto dohromady?

    Další věcí, které musíte mít na paměti, je druh topného systému, které máte (radiátory, podlahové vytápění, konvektory). To jsou jen některé důležité faktory, které pomáhají určit typ a výkon správného čerpadla pro váš domov.

    Pokud je tepelné čerpadlo pro potřeby vaší domácnosti příliš velké, bude to mít za následek vyšší pořizovací náklady, vyšší spotřebu energie a kratší životnost. Naopak, pokud bude mít vámi zvolené tepelné čerpadlo nedostatečnou kapacitu, nebude schopno pokrýt všechny vaše potřeby a záložní systém se bude zapínat příliš často.

    1.2. Jaký typ tepelného čerpadla LG vybrat?

    Systém tepelného čerpadla vzduch-voda se nejčastěji využívá při rekonstrukcích stávajících objektů. Pokud je instalace provedena správně, investice se v závislosti na okolnostech rychle vrátí (3 až 5 let). Geotermální (čerpající energii ze země) nebo hydrotermální (čerpající energii z vody) čerpadla jsou obvykle vyhrazena pro novostavby, a to z důvodu vysokých pořizovacích a instalačních nákladů, ale také složitých administrativních postupů.

    31.jpg
    Tepelná čerpadla LG - vysokoteplotní čerpadlo pro vytápění a ohřev užitkové vody; zdroj: LG

    2. Tepelné čerpadlo vzduch-voda

    2.1. Tepelné čerpadlo vzduch-voda LG Therma V

    Čerpadla tohoto typu představují různé možnosti úspory energie na vytápění a ohřev vody v domácnosti. Nahrazením tradičního systému využívajícího plyn, olej nebo pevná paliva může tepelné čerpadlo LG Therma V výrazně snížit emise CO2 a spotřebu energie. Protože zařízení pohlcuje teplo z venkovního vzduchu, spotřebuje méně energie než běžné topné systémy. LG Therma V split má 100% účinek při venkovních teplotách do -7 °C.

    2.2. Nová řada monoblokových tepelných čerpadel LG R32

    Tento typ tepelného čerpadla má již na trhu domácích spotřebičů a zařízení velký vliv. Monoblok je kompaktní jednotka „all in one“, která splňuje všechny estetické a stylistické požadavky, nízkou spotřebu a energetickou třídu A +++. Jednotky zahrnují revoluční spirálový kompresor LG R1. Pěkně pasuje na vnitřní nebo vnější stěnu budovy a je přímo napojena na systém ústředního vytápění a zásobník teplé vody, pokud zároveň ohřívá užitkovou vodu.

    32.jpg
    Tepelná čerpadla různého výkonu; zdroj: LG

    2.3. Splitové tepelné čerpadlo

    Jak již název napovídá, split systémy se skládají ze dvou jednotek - venkovní a vnitřní. Jejich výhodou oproti monobloku je, že venkovní jednotka může být až 50m od vnitřní jednotky. Nepotřebují komín a neměly by stát přímo u vnější zdi. Vnitřní jednotku lze umístit např. do skříně, garáže, pod schody nebo na půdu.

    Existují dva typy split systémů. Nízkoteplotní, které dosahují výstupní teploty vody až 65°C a vysokoteplotní, které dosahují výstupní teploty vody až 80°C. Volby správného typu závisí na požadavcích a možnostech vašeho domova, a to nejlépe poradí odborník, tedy výrobce či dodavatel, kterého si najmete.

    33.jpg
    Tepelné čerpadlo LG - vnitřní a venkovní jednotka; zdroj: LG

    3. Tepelné čerpadlo LG Therma V - nátěr epoxidovou pryskyřicí

    Monoblok  Therma V R32 i split systém mají pro vlastní tepelné výměníky povlak z epoxidové pryskyřice Black Fin, který je originálním vynálezem společnosti LG. Tento nátěr je primárně navržen tak, aby dobře fungoval v korozivním prostředí, jako jsou oblasti v blízkosti jezer a moře, kde poškození vzduchem může způsobit různé problémy. Epoxidový nátěr zajišťuje delší životnost tepelného čerpadla a nižší provozní náklady.

    4. Ovládání tepelného čerpadla LG

    Všechny typy tepelných čerpadel LG mají vynikající a intuitivní řídicí jednotky. Jsou vybaveny 4,3palcovým barevným LCD displejem s ovládacími senzory, které se snadno instalují, a ještě snáze používají koncovým uživatelem.

    Odborný článek 1041
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo
    10
    0

    PEDOTHERM Moravia spol. s r. o.


    9.3
    0

    M-tech topení s.r.o.


    9.5
    0

    BOMA Milevsko s.r.o.


    9.7
    0

    Josef Pejchal


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena