V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Moderní obývák

    Tento článek si přečetlo více než 571+ uživatelů
    Kolik vás může stát rekonstrukce obývacího pokoje závisí zejména na množství a typu nábytku, který si chcete pořídit. Jelikož se nejedná o malé částky, vřele doporučujeme dobře si rozmyslet, co opravdu potřebujete. Provedli jsme malý průzkum a zjistili jsme, že celkové náklady se budou výrazně lišit v závislosti na kvalitě, kterou budete vyžadovat. Za jedno stylové křeslo tak můžete zaplatit v rozmezí 2000 - 10.000Kč.
    Odborný článek 571
    moderni obyvak
    Máme 508 realizátorů v oblasti Obývací pokoj:

    1. Moderní obývací pokoje

    V posledním desetiletí se obývacím pokojům věnuje spousta pozornosti, což lze snadno rozpoznat podle drastické změny vzhledu, které tyto místnosti podstoupily. Nejdůležitější vlastností nových dekoračních trendů je obecně pravidlo „méně je více“, díky čemuž nehromadíme spoustu nábytku a klademe důraz na prostor, světlo a atmosféru.

    Moderní obývací pokoje se vyznačují čistými, jednoduchými liniemi a tvary v kombinaci s minimalistickým schématem neutrálních, zemitých tónů a odstínů, které jen občas osvěží nějaký výrazný barevný kousek. Materiály jsou přírodní, převládá dřevo, na druhém místě je sklo a nejoblíbenější je kombinace obou materiálů. V moderních obývacích pokojích bývá před pohovkou nebo gaučem velký, tlustý a měkký koberec, příjemný pro bosé nohy.

    Pro moderní obývací pokoje se používají jednoduché linie a tvary s minimalistickým použitím barev
    Pro moderní obývací pokoje se používají jednoduché linie a tvary s minimalistickým použitím barev

    2. Nábytek do obývacího pokoje

    2.1. Pohovka - ústřední prvek místnosti

    Nábytek v takto navržených místnostech obvykle tíhne k centrálnímu, největšímu prvku - pohovce. Pohovka, gauč nebo sedací souprava dnes představuje to, co byl ve starých příbytcích krb. Není jen středobodem prostoru, ale pravým srdcem celého domova, kde se večer schází celá rodina a kde trávíte nejvíce času a nezřídka kdy i spíte.

    2.2. Ostatní nábytek

    Jakmile si vyberete a nainstalujete sedací soupravu, přijdou na řadu další kousky. Nejnovější trendy ve výzdobě obývacího pokoje vyžadují, aby veškeré vybavení bylo co nejkompaktnější. Použitím tohoto designového řešení se zajistí, že prostor nebude přeplněný, a že budete mít místo na přesuvné kousky jako jsou židle, stoleček nebo taburet. Pochopitelně byste neměli vynechat rostliny, které zpříjemní mikroklima a jejichž zelená barva působí uklidňujícím dojmem. Všechny tyto prvky by především neměly být příliš blízko u sebe, aby byl prostor stylisticky a esteticky vyvážen. Všechny prvky moderního obývacího pokoje však musí ladit se sedací soupravou a naopak.

    Prvky v moderním obývacím pokoji jsou uspořádány tak, aby vypadaly kompaktně a elegantně
    Prvky v moderním obývacím pokoji jsou uspořádány tak, aby vypadaly kompaktně a elegantně

    3. Cena nábytku do obývacích pokojů

    3.1. Police, televizní stolky

    V průměru je na poličku nebo prvky pro televizi a další technická zařízení potřeba zhruba 4000Kč. Vzali jsme v úvahu výrobky střední kvality a velikosti s modernějším designem. U těch ze skupiny nejdražších a nejluxusnějších si budete muset sáhnout hlouběji do kapsy - za některé budete muset vyčlenit kolem 20.000Kč!

    3.2. Komody a regály

    Ceny zásuvkových komod se také velmi liší v závislosti na rozměrech, materiálech, tvarech a podobně. Pro středně kvalitní komodu byste měli zaplatit kolem 1200Kč, ale existují i ty 10x dražší.

    3.3. Vitríny

    V průměru se pohybují kolem 7000Kč. Jsou tedy cennější než poličky a komody. Ty nejcennější, ručně vyráběné, stylové, mohou stát kolem 60.000Kč.

    3.4. Knihovny

    Knihovny a propojené police se dají koupit i velice levně (dřevotříska) a může se jednat o nejdražší prvek v obýváku (masivní dřevo podél celé stěny). Je třeba zdůraznit, že ne každý je považuje za povinnou součást obývacího pokoje.

    3.5. Konferenční stolky

    Přestože se jedná o menší kousky pro vybavení obývacích pokojů, mohou být velmi drahé. Ty střední kvality a ceny stojí kolem 1500Kč. Moderní nebo stylové klubové stoly nebo jedinečné kousky vyšší cenové kategorie stojí i 12.000Kč.

    3.6. Nástěnné police

    Dá se říci, že patří k nejmenším kusům nábytku, ačkoli mnoho designérů je také nepovažuje za nevyhnutelné prvky. Jejich cena se pohybuje v rozmezí 400 - 2200Kč.

    3.7. Sedací soupravy

    Faktem je, že souprava spolu s designovaným konferenčním stolkem činí sadu, která nejvíce ovlivňuje vzhled obývacího pokoje. Průměrná cena sedací soupravy ze střední cenové kategorie se pohybuje mezi 12.000 - 26000Kč, i když to mimo jiné závisí na počtu sedacích míst. Máte-li v úmyslu utratit více peněz, sedací soupravy špičkových materiálů a zpracování dosahují až 60.000Kč.

    Sečteme-li hodnotu veškerých kusů nábytku, snadno se přehoupneme přes částku 65.000Kč.

    Můžete si vzít dvoumístný gauč nebo komplet s menšími křesly, což prostor opticky zvětší
    Můžete si vzít dvoumístný gauč nebo komplet s menšími křesly, což prostor opticky zvětší

    4. Obývací pokoje s nábytkem na míru

    Určitě byste měli mít na paměti, že nábytek na míru stojí více než standardní, který nabízejí běžné obchody. Ten, který jste si mohli objednat u truhláře, přesně podle vašich přání a požadavků, pokud je vyroben z překližky nebo masivního dřeva, může stát kolem 5000Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete vybavit obývací pokoj, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 571
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Obývací pokoj?

    Máme 508 realizátorů v oblasti Obývací pokoj:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 508 realizátorů v oblasti Obývací pokoj
    9.5
    0

    VAVŘÍK s.r.o.


    9.4
    0

    Truhlářství Kubata


    9.5
    0

    EUROFACE Interiéry


    9.7
    0

    PALEČEK CZ spol. s r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena