V oblasti

    Japandi: interiérový styl, o kterém všichni mluví!

    Tento článek si přečetlo více než 840+ uživatelů
    Možná si myslíte, že Japonsko a skandinávské země nemají mnoho společného, ​​ale co se týče nábytku a designu, jsou si mnohem podobnější, než by se dalo čekat. Spojuje je estetika, která klade důraz na jednoduchost, přírodní prvky a pohodlí, a tak nepřekvapí, že stále více interiérových designérů oba prvky spojuje do jednoho společného, ​​hybridního stylu. Japandi je trend v designu nábytku a interiéru, o kterém se v posledních letech hodně píše a mluví. Poradíme vám, jak si můžete vytvořit toto uklidňující minimalistické prostředí i u vás doma.

    Výraz Japandi vznikl spojením slov „Japonsko“ a „Skandi(návský)“. Ve zkratce lze tento styl popsat jako směs skandinávského minimalismu a rustikálního japonského charakteru. Je to fúze, která vytváří dokonalou směs užitečnosti a formy, s důrazem na čisté linie, světlé prostory a světlé barvy. Přestože se jedná o relativně nový trend, počítejte s tím, že bude ještě nějakou dobu aktuální.

    Dokonalá kombinace použitelnosti a designu s důrazem na čisté linie, světlé prostory a světlé barvy; foto: Karimoku Case study

    Dokonalá kombinace použitelnosti a designu s důrazem na čisté linie, světlé prostory a světlé barvy; foto: Karimoku Case study

    Pár slov úvodem

    Než začneme, je důležité mít na paměti, že vnitřní prostor by měl být jednoduchý, čistý, světlý a funkční. Klíčovými prvky Japandi stylu jsou čisté linie, funkční minimalistický nábytek, otevřený a vzdušný prostor, přírodní materiály a kombinace kontrastních barev jako jsou perleťově šedá, nebesky modrá, přírodní dřevo v tmavých a světlých odstínech, akcenty v černé, světle růžové a bílé, a nesmíme zapomenout na užitečné bytové doplňky.

    Barvy

    Vyžaduje se paleta teplých neutrálních barev. To je podle všeho i základ a tajemství konceptu Japandi. Pokud máte rádi výrazné barvy a potisk, pravděpodobně to není ten pravý styl pro vás, ale můžete experimentovat s chladnějšími pastelovými odstíny růžové, modré nebo zelené.

    3.jpg
    Paleta teplých, neutrálních barev; foto: Karimoku Case study
    4.jpg
    Kombinace přírodních textur; foto: Karimoku Case study

    Naprosto nedokonalé materiály a prvky

    Přitažlivost a obliba tohoto stylu s největší pravděpodobností spočívá v tom, že většina lidí si je vědoma nedokonalostí světa, ve kterém žijeme, a tak je přitahují představy dokonale-nedokonalého nebo prostě milují jedinečné kousky plné charakteru. Proto zapojte vzácné, kvalitní materiály, jako je přírodní dřevo, ratan, len, keramika a kámen.

    5.jpg

    6.jpg

    7.jpg
    Dokonalost nedokonalosti; foto: Zara Home

    Stěny

    Volte raději neutrální barvy, které odrážejí denní světlo a šíří ho disperzně do místností. Jemné tóny můžete dodat i něžnými tapetami.

    8.jpg

    9.jpg
    Neutrální barvy, které odrážejí denní světlo a šíří ho prostorem; foto: &Tradition

    Nábytek

    Hledáme prakticky navržený nábytek s rafinovanými a redukovanými liniemi a tvary, který působí pohodlným a uklidňujícím dojmem. Opět to zpravidla znamená, že je vyroben z přírodních materiálů. Vybírejte nábytek z masivu a čalouněný nábytek z přírodních látek v neutrálních odstínech, jako je béžová, slonovinově bílá nebo tlumená šedá. Nábytek by měl být funkční, pohodlný, minimalistický a tvarově jednoduchý.

    10.jpg
    Nábytek, který se na první pohled jeví jako pohodlný a uklidňující; foto: Karimoku Case study
    11.jpg
    Čalouněný nábytek z přírodních tkanin v neutrálních odstínech, jako je béžová, špinavě bílá nebo tlumená šedá; foto: IKEA

    Podlahové dlaždice

    Snad nic nepřipomíná Japonsko tolik jako dřevěné podlahy. Ve světlejších nebo tmavších tónech, podle vašeho vkusu. Alternativou dřeva je kámen ve všech podobách: teraco, kartáčovaný beton, kamenné obklady... Místo kamene můžete použít cihly nebo keramické obklady.

    12.jpg
    Dřevo ve všech variantách; foto: Karimoku Case study
    13.jpg
    Alternativou dřeva jsou teraco, kartáčovaný beton, kamenné obklady... foto: Karimoku Case study

    Osvětlení

    V umění zařizování obytných prostor platí základní pravidlo „méně je více“, což platí i pro osvětlení. Světlo vytváří náladu a ovlivňuje pohodu v domácnosti. Zdůrazněte přirozené světlo a propojení s exteriérem. Nechte světlo volně procházet okny nebo umístěte pouze maličké záclony ze světlé látky jako je len, nebo žaluzie v neutrálních tónech. Vyberte si jednoduché, čisté formy osvětlení, které nedominují, ale zapadají do prostředí.

    14.jpg
     Nechte světlo volně procházet okny nebo zvolte pouze maličké závěsy z lehké látky jako je len; foto: Karimoku Case Study
    15.jpg
    Nebojte se pustit světlo do prostoru; foto: IKEA
    16.jpg
    Vyberte si jednoduché, čisté formy osvětlení, které nedominují, ale zapadají do prostředí; foto: Karimoku Case Study

    Pokojové rostliny

    Pokojové rostliny jsou vítány v každém prostoru, protože nás spojují s přírodou a mají silný zenový vliv. Ale buďte opatrní! Vyvarujte se přehánění a vytváření chaotické džungle. Pár dobře umístěných rostlin vyrovná atmosféru v každé místnosti.

    17.jpg
    Pokojové rostliny nás spojují s přírodou; foto: IKEA
    18.jpg
    Pokojové rostliny nás spojují s přírodou; foto: IKEA

    Bytové dekorace a doplňky

    Užitečné doplňky jsou skvělým způsobem, jak navodit v místnosti pocit pohodlí, ale musíte si dát pozor, abyste to nepřehnali. Dlouhé elegantní větve poseté poupaty, výjimečná umělecká díla jednoduchých tvarů a kontrastních barev, pokojové rostliny, pohodlné přikrývky a polštáře s potisky inspirovanými Japonskem nebo skandinávskými minimalistickými formami, velké podnosy, keramické vázy, šálky a konvice - to jsou jen některé z mnoha možností, jak interiér zdokonalit.

    19.jpg
    Příslušenství a detaily vytváří pohodlí a útulnost domova; foto: Zara Home
    20.jpg
    Jednoduché a nenápadné detaily; foto: IKEA
    21.jpg
    Velké podnosy, keramické vázy, šálky a konvice jsou jen některé z nápadů, jak dotvořit atmosféru Japandi; foto: IKEA

    Jsme přesvědčeni, že Japandi se časem promění z módního trendu na věčně trvající styl, který bude považován za klasiku svého druhu. Všechny předpoklady jsou zde: spojení s přírodou, minimalismus, elegance, jemné barvy a maximální funkčnost.

    840
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena