V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Letní kuchyně - jak na to?

    Tento článek si přečetlo více než 2423+ uživatelů
    Letní kuchyně (často též ve formě kuchyně pod širým nebem) je místo vedle domu nebo bytu (na balkóně, terase, v zahradě...), kde můžete připravovat jídlo (vařit, péct, grilovat...), jíst, stolovat, servírovat apod. Základní podmínkou je existence kuchyňského zařízení určeného k přípravě jídla jako je gril, plynová nebo elektrická varná desku, pec na pizzu a chléb nebo cihlová pec. Kromě toho, že během vaření trávíte čas v přírodním prostředí, jednou z největších výhod letní kuchyně je, že všechny pachy a páry zůstávají venku.
    Odborný článek 2423
    01
    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně:

    1. Letní kuchyně - kam s ní?

    1.1. Letní kuchyně na balkoně

    Pokud máte dostatečně prostorný balkon, můžete jeho část využít pro kuchyňku, kterou s největší pravděpodobností využijete nejen v létě, ale i po celý rok! Kuchyně na balkoně bude ve skutečnosti malou zelenou oázou uprostřed města, která vás bude neustále lákat k radosti a relaxaci. Díky promyšlené volbě a kombinaci odolných a vodotěsných materiálů vám problémy nebude dělat ani déšť.

    02.jpg
    Ano - na balkóně se dá i vařit

    1.2. Letní kuchyně na terase

    Terasa vedle domu nebo na střeše jsou prakticky ideální volbou pro letní kuchyni. Takové místo se stane velmi lákavým pro trávení času s kamarády; v létě byste navíc již tak přehřátý byt dodatečně nezahřívali zapnutým sporákem. Na druhou stranu byste jej chránili před všemi druhy pachů a par, které se uvolňují po celý rok a každodenně přispívají k opotřebování bytu.

    03.jpg
    Letní kuchyň na terase

    1.3. Letní kuchyně na zahradě

    Zahradní letní kuchyně by neměla být umístěna v blízkosti oken, dveří nebo samotného domu, ať už vašeho, nebo sousedova. Snažte se udržovat cestu z vnitřní do venkovní kuchyně krátkou a průchozí. Bude se stávat, že budete potřebovat něco (např. rozpálenou pánev) z jedné přenášet do druhé. Ujistěte se, že se nachází ve stínu a že je otočena tak, aby vítr nevháněl kouř do domu. Kromě toho musí existovat možnost zapojení elektrické, plynové a vodovodní instalace na místě, které si vyberete.

    04.jpg
    Zahrada pro párty

    2. Typy venkovních kuchyní

    2.1. Prefabrikovaná letní kuchyně

    Hotové kuchyně, sestavené z určitých přednastavených prvků, lze snadno koupit i nainstalovat. Obvykle se skládají z grilu a pracovní desky s policemi nebo zásuvkami pro skladování a často mají příslušenství, jako je malá lednička s mrazničkou, aby byla kuchyně kompletní. Výrobci obvykle umožňují vybrat si některé prvky (elektrická nebo plynová varná deska, / gril, sporák, pekárna na chleba atd.), barvy, materiály, design pracovní desky apod.

    05.jpg

    Samozřejmě je nutné připlatit za kvalitnější materiály a nestandardní příslušenství. Tyto hotové letní kuchyně se pohybují od 60.000 Kč. K ceně samotné kuchyně je třeba připočítat přípojky vody, elektřiny nebo plynu a doprovodné vybavení a instalace.

    2.2. Prefabrikovaná modulární letní kuchyně

    Modulární kuchyně jsou obecně vhodné pro vnitřní použití, i když některé jsou vyrobeny z materiálů, které mohou stát i venku. Každý jednotlivý prvek takové kuchyně je vyroben tak, aby měl určitý tvar a aby jej bylo možné přizpůsobit a kombinovat s jinými prvky různými způsoby, podle přání a potřeb zákazníka. Jednoduše řečeno, dají se skládat jako tetris. Některé modulární venkovní kuchyně jsou vlastně jednotlivé kuchyňské soupravy, které společně tvoří kuchyňskou linku. Jedním modulárním prvkem tedy může být gril, jiným dřez, třetím pracovní deska a posledním, řekněme, chladnička. Nejnovější modely těchto kuchyní jsou sestavovány na místě a zazděny cihlami či kameny.

    Cena takové modulární letní kuchyně závisí na počtu prvků, kvalitě, velikosti a podobně. Celkově byste měli počítat s částkou nejméně 30.000 Kč. Na cenu samotné kuchyně připočítejte náklady na přípojky vody, elektřiny nebo plynu a na doprovodné vybavení a instalaci.

    2.3. Letní kuchyně postavené na míru

    Zděné kuchyně s krbem jsou nejlepším typem venkovní kuchyně a jsou vyráběny vysoce specializovanými společnostmi. Mohou být vyrobeny z materiálů, které odpovídají stávající terase / verandě / balkonu / zahradě nebo jiným prvkům. Vlastní venkovní kuchyně nejsou ničím omezeny a mohou být v každém ohledu nestandardní. Mohou mít např. příslušenství, jako je bar u bazénu, noční osvětlení nebo stínicí prvky jako jsou pergoly či markýzy.

    Cenu takto postavené kuchyně je opravdu těžké předvídat. Obvykle se pohybuje kolem 90.000 Kč a více, ale vše závisí na velikosti, materiálech, počtu a typu prvků, vybavení a příslušenství. K ceně samotné kuchyně je třeba připočítat přípojky vody, elektřiny nebo plynu a doprovodné vybavení a instalace.

    06.jpg

    3. Materiály pro letní kuchyni

    Při plánování venkovní kuchyně je velmi důležité nejprve odpovědět na několik otázek. Bude umístěná pod střechou nebo pod otevřeným nebem? Máte v plánu velké grilovací párty nebo jen komornější večeře? Budou vašimi hosty pouze dospělí nebo teenageři a děti? Myslíte si, že vaši přátelé bude sedět na jednom místě nebo se bude pohybovat sem a tam podle vlastního uvážení? Odpovědi na tyto otázky vám pomohou zúžit výběr a učinit rozhodnutí o konkrétním typu kuchyně, který pro vás bude nejvhodnější.

    3.1. Dřevěná kuchyně

    Dřevěná kuchyně pod dřevěným přístřeškem může být skvělou volbou, protože dřevo je vynikající izolátor, který navíc vytváří příjemný stín. Zároveň má antiseptické vlastnosti, je příjemné  jak na první pohled tak na dotek, takže se lidé v takovém prostředí budou cítit skvěle. Pro výrobu kuchyní pod širým nebem se zpravidla používá lepené dřevo, protože je odolnější než dřevo masivní. Zastřešené dřevo nevyžaduje prakticky žádnou údržbu, zatímco exponované části by měli být každých pár let přelakovány ochranným nátěrem, v závislosti na stavu, ve kterém se nacházejí.

    07.jpg

    3.2. Kamenná kuchyně

    Kamenná kuchyně vypadá tradičně, stabilně, masivně a prakticky nezničitelně. Hodí se zejména k chalupě vedle vinice, farmy apod. Musíte však mít na paměti, že kámen nasává a dlouho vyzařuje teplo. Nachází-li se na sluníčku, samotný pobyt vedle něj se může stát nepříjemný, nemluvě o vaření.

    3.3. Siporexová kuchyně

    Siporex je dobrý, lehký a odolný stavební materiál a snadno se s ním manipuluje. Letní kuchyně ze siporexu jsou obvykle obloženy ozdobným kamením či jinými ozdobnými prvky.

    3.4. Kuchyně z nerezové oceli

    Nerezová ocel se v profesionálních kuchyních používá po celá desetiletí, protože je velmi odolná a snadno se udržuje a čistí. Je také odolná vůči vlivům povětrnostních podmínek. Jak vypadá kovová letní kuchyně? Bohužel velmi chladně a neosobně, proto by měla být kombinována s teplejšími materiály jako jsou kámen nebo dřevo.

    08.jpg

    3.5. Podlahy letních kuchyní

    Vybrat si materiál pro podlahu zahradní kuchyně a okolní prostor není vůbec jednoduchý úkol. Každý povrch má určité výhody a nevýhody, které je třeba vzít v úvahu. Cihla, beton, kámen, dřevo nebo keramické dlaždice jsou některé z nejčastějších voleb. Konečné rozhodnutí by mělo být vždy ovlivněno faktory, jako jsou bezpečnost (kluzký, nerovný povrch atd.), trvanlivost (pokud plánujete větší a pravidelné večírky), styl vašeho domu a zahrady a schopnost materiálu vzdorovat povětrnostním podmínkám.

      Výhody Nevýhody
    Cihla atraktivita, snadná údržba komplikovaná stavba, časem se vytratí jednotnost, relativně drahá
    Beton multifunkcionálnost, cena komplikovaná stavba, praská v zimě
    Kámen atraktivita vysoká cena, mastnota a oleje vytváří fleky, přehřívá se
    Dřevo snadná montáž, relativně levná složitá údržba, malá trvanlivost
    Keramika multifunkcionálnost, cena snadné uklouznutí, praská v zimě

    3.6. Výzdoba letní kuchyně

    Z estetického hlediska je letní kuchyně jistě ústředním bodem zahrady, ve které se nachází, a proto toto hledisko nelze vůbec podceňovat. Doplňte design kuchyně materiálem, který zdůrazňuje exteriér domu, zahradu nebo terasu. Nejčastěji se volí kámen, cihla a omítka. Každý materiál má své výhody a nevýhody, ale nejdůležitější je, aby ladil s existující architekturou a stylem a aby byl cenově přijatelný.

    3.7. Vnější kuchyňské prvky

    Prvky pro letní kuchyni musí být vyrobeny z materiálu odolného proti vlhkosti a plísním, teplu, prachu a nečistotám. Nejčastěji jsou vyrobeny z nerezové oceli, dřeva nebo polymerních hmot.

    Nerezové kuchyňské skříňky s chrániči rohů jsou velmi kvalitní, trvanlivé a stabilní. Snadno se udržují  a, podobně jako ​​ty z umělých hmot, je můžete umýt vodou ze zahradní hadice. Pokud jde o dřevěné kuchyně, nejlepší jsou ty vyrobené z teaku, který neabsorbuje vlhkost a neplesniví. Všechna kování by měla být vyrobena z odolných materiálů určených pro venkovní použití: nohy, rámy, úchytky, panty, posuvníky a podobně. Dřez pro letní kuchyni musí být také nerezový a, pokud možno, antiseptický. Doporučujeme vám proto zvolit ten z nerezové oceli nebo kerrocku. Všechny kuchyňské prvky by měly být odolné, aby vám mohly sloužit po dlouhou dobu a spolehlivě.

    09.jpg

    3.8. Kuchyňská pracovní deska

    Nabídka materiálů pro pracovní desku v letní kuchyni je skoro stejně široká jako u té klasické. Lidé nejčastěji volí žulu, protože je vodotěsná a neporézní. Doporučujeme zvolit světlejší odstíny, protože ty tmavší přitahují teplo a v létě budou sálat horko. Jiné druhy kamene, například mramor, mohou být hezčí, ale absorbují mastnotu a časem vyblednou. Pracovní deska z nerezové oceli je jedním z nejlepších řešení pro letní kuchyni, zvláště jsou-li i ostatní prvky vyrobené z tohoto materiálu. Pokud si myslíte, že by celá nerezová kuchyně vypadala příliš průmyslově, přidejte i další materiály. Beton nabízí řadu možností za přijatelné ceny, ale když není dobře provedený, může snadno prasknout. Můžete si zvolit i relativně levné keramické dlaždice, i když je nedoporučujeme pro místa, kde jsou zimní teploty v hlubokém mínusu. Žijete-li na horách, zapomeňte na keramiku.

    4. Stavba letní kuchyně

    4.1. Plánování a stavba

    Pokud chcete, aby celý prostor, který máte k dispozici, byl optimálně využit, aby dokonale zapadl do prostředí a vydržel dlouho ke spokojenosti všech členů domácnosti, doporučujeme najmout architekta, odborníka na terénní úpravy nebo konzultanta s rozsáhlými zkušenostmi z výstavby letních kuchyní. V případech, kdy venkovní kuchyně vyžaduje instalace a připojení pro elektřinu, vodu a kanalizaci, je spolupráce s odborníkem povinná. Samozřejmě musíte mít odhad nákladů předem, ale odborníci vám mohou poskytnutím dobrých rad ušetřit spoustu peněz. Ty pak můžete použít na něco jiného, což doceníte zejména pokud nemáte příliš velký rozpočet.

    4.2. Řízení projektu

    Určitě se vám zdá, že budete moci ušetřit spoustu peněz, pokud celý projekt budete vést sami. Praxe je však přesně opačná. Architekt se ujistí, že před zahájením jakýchkoliv prací budete mít úplný přehled o všem, co a jak se bude provádět. Budete obeznámeni se soupisem všech prací, množstvím materiálů a budete vědět, kolik to všechno bude stát a kdy to bude hotové.

    V každém případě bude architekt potřebný po dokončení projektové dokumentace. Na základě této dokumentace dostanete nabídky od dodavatelů a poskytovatelů služeb. Dokumentace bude užitečným vodítkem i při podepisování smluv. Před zahájením prací by měl být objednán veškerý materiál (armatura, kování, vestavěné osvětlení atd.). Musí být vytvořen časový harmonogram a pořadí prací jednotlivých řemeslníků tak, aby byly posloupné a logické. Bez ohledu na to, jak dobře je projekt proveden, řemeslníci jej někdy špatně interpretují. Architekt jim buď sám domluví nebo vám poradí jak jim to nejlépe vysvětlit. Pomůže vám také během samotných prací, takže všechny fáze budou provedeny podle plánu a rozpočtu, a co je nejdůležitější – v dohodnuté lhůtě.

    Architekt vám pomůže nejen s designem, ale i s koordinací prací  zdroj Pult ze světlého granitu je vynikající volbou  zdroj: www.gardenliving.com
    Architekt vám pomůže nejen s designem, ale i s koordinací prací  zdroj www.howtohome.com

    4.3.Realizace letní kuchyně

    Kteří dodavatelé a poskytovatelé služeb budou zapotřebí, záleží na rozsahu a typu vašeho projektu. Sestavení letní kuchyně není snadný úkol, a proto se pokusíme pomoci seznamem potřebných řemeslníků.

    • Dodavatelé stavebních prací
    • Elektrikáři
    • Zhotovitelé jiných instalací (voda, plyn...)
    • Podlaháři a pokladači (mistři obkladů, kamene, parket, betonu atd.)
    • Zedníci a obkladači (mistři na keramiku, dřevo, kámen nebo kamenné bednění)
    • Malíři

    Při výběru dodavatelů se informujte o jejich zkušenostech a referencích, ale i volných termínech a lhůtách. Budete také muset zkontrolovat faktury za zakoupený materiál. Pokud si materiál pořizují samotní řemeslníci, mějte na paměti, že zpravidla nakupují hromadně a mívají určitou slevu, ale nesou i odpovědnost za kvalitu. Drobné chyby v množství nebo kvalitě (dlaždice s chybou, větší nebo menší množství atd.), lze snadno opravit, ale nedodržená dodací lhůta může celý projekt prodloužit.

    Výběr dobrého řemeslníka je pro kvalitu kuchyně klíčový!  zdroj: www.richhackman.com
    Výběr dobrého řemeslníka je pro kvalitu kuchyně klíčový!  zdroj: www.richhackman.com

    5. Jak na letní kuchyni?

    5.1. Výběr místa

    Prvním krokem při plánování venkovní kuchyně je výběr správného místa. Musíte se nejprve rozhodnout, jak velká bude. Ujistěte se, že máte možnost připojení elektřiny nebo plynu a vody. Kudy vede nejkratší cesta, nejlépe bez překážek, do kuchyně v domě? Naplánujte alespoň dalších 90 cm prázdného prostoru kolem kuchyně, abyste se mohli bez problému pohybovat a zároveň zajistit hostům dostatečný komfort. Ujistěte se také, že nová kuchyně je nastavena tak, aby nezakrývala výhled z domu. Kuchyně naopak může být ideální překážkou pro pohledy zvědavých kolemjdoucích.

    Při plánování vám být k užitku odpovědi na následující otázky:

    Dimenze

    velikost letní kuchyně
    prostor, který je pro kuchyň určen

    ....m2

    ....m2

    Místo

    vedle zdi
    volně stojící

     
    Voda

    Bude mít tekutou vodu?
    Pouze studenou či i teplou?
    Kde se nachází vodovodní přípojka?

     
    Odvod vody Je v blízkosti kanalizační přípojka?
    Je v blízkosti žumpa?
    Je v blízkosti malá čistírna odpadníh vod?
     
    Plyn Budeme vařit na plyn?
    Budeme využívat plynový sporák?
     
    Elektřina Kde se nachází zásuvky?
    Jsou dost silné?
     
    Stín Bude kuchyně pod stromem?
    Bude stát pod přístřeškem?
     
    Vítr Ve kterém směru fouká vítr?  
    Světlo

    Jaký je pohyb slune vzhledem k vybranému místu?
    Budeme mít nějaká nástěnné či stropní svítidla?
    Budeme mít volně stojící lampy?
    Budeme mít svítidla zabudovaná do podlahy nebo schod?

     

     

    5.2. Výběr kuchyňských prvků

    Když najdete ideální místo pro venkovní kuchyni, je na čase vybrat prvky, které jí budou činit. Zde je několik otázek k tomuto tématu:

    Jaký jste kuchař? amatér / profesionál
    ařím jen pro svou rodinu
    začátečník
    levák/pravák
    Jaký druh spotřebiče chcete? plynový
    elektrický
    dřevěné uhlí / gril
    pec na chléb / pizzu
    Jakou kuchyňskou desku si přejete? prefabrkovanou - dřevo, kámen, PVC
    vyrobenou na zakázku
    Potřebujete úložný prostor? dočasný
    trvalý
    Jak často budete používat kuchyni? neustále
    když je sezóna
    při zvláštních příležitostech
    Ve kterou dobu dne jí budete používat?

    ráno
    odpoledne
    večer

    Pro kolik lidí budete vařit? pro nejbližší rodinu
    pro pár přátel
    pro velké množství lidí
    Kolik místa budeme potřebovat na přípravu jídla? jen kuchyňský pult
    dodatečný prostor

    5.3. Půdorys

    Jakmile si zvolíte všechny kuchyňské prvky, je na řadě je uspořádat. Jak je spojíte do smysluplného, praktického a funkčního celku, s nímž bude práce jedna radost? Možná jste už slyšeli o pravidle „pracovního trojúhelníku“ v kuchyni. Jedná se o polohu dřezu, sporáku a lednice, která by měla být uspořádána co nejblíže, resp. měla by odpovídat pořadí práce při připravování pokrmů. Stejné pravidlo je třeba dodržovat i pro venkovní kuchyni.

    Na obrázku můžete vidět několik typických příkladů rozvržení v kuchyni, které podle dynamiky vaření velmi efektivně využívají prostor.

    Rozvrh kuchyně podle pravidla
    Rozvrh kuchyně podle pravidla "pracovního trojúhelníku"

    5.4. Výběr materiálů

    Při výběru materiálů je třeba vzít v úvahu, že musí být tak odolné, aby vydržely všechny povětrnostní podmínky po celá desetiletí. V každém případě dejte přednost silnějším a odolnějším materiálům, nikoli cenám. Na tomto se rozhodně nevyplatí šetřit!

    Pokud máte rádi dřevo, ujistěte se, že je takového typu, který není náchylný k tvorbě plísní. Doporučit můžeme teak a modřín. Pokud jsou zimní teploty po dlouhou dobu v mínusu, nedoporučujeme pokládat keramické dlaždice nebo beton, protože jsou náchylné k prasknutí. Kuchyňská linka, která je neustále vystavena slunci, by neměla být černá, protože v létě bude sálat teplotu podobně jako tmavé tričko. Především je třeba vzít v úvahu bezpečnost! Na podlaze by měl být neklouzavý materiál, který vytvoří rovnoměrný povrch (abyste nezakopli). Koneckonců, výběr vhodných materiálů může být rozhodující pro funkčnost a trvanlivost vaší venkovní kuchyně.

    5.5. Ochrana proti vnějším vlivům

    I když je slunce vždy a všude vítáno, pokud si chcete užít jídlo na terase, balkonu nebo na zahradě zrovna když je hic, rozhodně doceníte přítomnost pergoly, markýzy či jiného stínicího prvku. Navíc, většina letních kuchyní je využitelná když prší. Samotná venkovní sezóna vám tak vydrží déle. Když je teplo, můžete si také namontovat ventilátor. Pokud chcete vařit i když začne podzim, můžete si nainstalovat topení nebo krb. Pokud jste již plánovali instalaci stříšky, pergoly nebo markýzy, ujistěte se, že výška je dostatečná, aby se zabránilo riziku požáru, zvláště pokud rádi flambujete.

    5.6. Instalace letní kuchyně

    Než se pustíte do montáže, udělejte si na všechno dostatek času. Pokud možno najměte si kvalitní a zkušené řemeslníky, kteří práci provedou rychleji a lépe než vy. Pokud si koupíte hotovou letní kuchyni jednoduché konstrukce s grilem na dřevěné uhlí nebo plynovou lahví bez připojení k vodě a elektřině, určitě byste to mohli zvládnout i sami. Pokud se však rozhodnete pro kuchyně na míru a pro svůj vlastní design, bude nejlepší přenechat vše opravdovým mistrům svého řemesla.

    5.7. Organizace, koordinace a dohled

    Po dokončení dokumentace, tj. získání všech „papírů“ - plánů, výkresů, povolení, souhlasů a získání nabídky od dodavatele, můžete zahájit realizaci projektu. Jak jsme již zmínili, do menších prací se můžete pustit sami. Pokud se jedná o náročnější a větší práce, bude lepší najít odborníka, který se postará o organizaci, koordinaci a dohled.

    Řízení projektu zahrnuje shromažďování a analýzu nabídek, výběr dodavatelům jejich organizaci, koordinaci, rozvrh a dozor nad veškerou prací na staveništi, jejich kontrolu. soulad s plány a dodržování domluvených lhůt 9-11% hodnoty celé investice

    6. Srovnání

    6.1. Jaký materiál zvolit pro kuchyňský pult?

      Granit Beton Porcelán Keramika Kov
    Odolnost Velmi odolný Částečne odolný Velmi odolný Částečne odolný Velmi odolný
    Údržba Snadná Poměrně složitá Snadná Snadná Snadná
    Mrazuvzdornost ANO NE ANO NE ANO
    Odolnost vůči horku ANO ANO ANO ANO ANO
    Odolnost vůči nárazům ANO NE Relativně ANO NE
    Odolnost vůči barvám ANO NE ANO ANO (spáry NE) ANO

    7. Nápady na zřízení letní kuchyně

    7.1. Jedinečnost

    Lidé vždy ocení věci vyráběné na míru, zvláště když jsou unikátní a udělané podle jejich vlastního přání. Taková může být letní kuchyně s krbem nebo pecí. Nápadů a prvků je bezpočet. Nejčastěji hovoříme o grilu na dřevěné uhlí, baru, krbu nebo stolu. Tyto kusy jsou vzácné samy o sobě, a pro vás hodnotné zvláště tehdy, pokud jste je navrhli sami. Nejlepší na těchto prvcích je, že pro vás budou mít sentimentální hodnotu a vaši potomci je pravděpodobně budou moci zdědit.

    7.2. Nadčasovost

    Opakem pojmu „trend“ je nadčasovost. Odolné a trvanlivé věci jsou „klasikou“ a ta nikdy nevyjde z módy. Proč je tomu tak? Mimo jiné proto, že nemusíte kupovat všechno nové každých pár let. Pokud jde o venkovní kuchyni, klasickými volbami by byly například žulová deska, krb obložený přírodním kamenem nebo dřevěná pergola.

    10.jpg

    7.3. Kombinace stylů

    Jedním z moderních trendů je kombinace různých stylů. Tímto je možné získat zcela nový a zvláštní vzhled. Kombinují se například klasický a průmyslový styl - představte si robustní kované židle pod luxusním křišťálovým lustrem... Zajímavým stylem je tzv. Shabby chic. Charakteristické jsou pro něj prvky, které odkazují na různé historické a romantické styly. Má uměle vytvořený opotřebený vzhled, navozující dojem rustikality. Často kříží materiály jako jsou mramor a dřevo, kámen a nerezová ocel atd. Vzhledem k tomu, že stále více lidí má o tento styl zájem, zdá se, že tento trend bude pokračovat.

    7.4. V náručí přírody

    Pokud již máte letní kuchyni nebo si s touto myšlenkou jen hrajete, pravděpodobně to znamená, že jste fanouškem trávení času na čerstvém vzduchu a na sluníčku. V této fázi možná nejste tak daleko od prvního kroku. Máme zde jeden obrázek, který může polechtat vaši představivost:

    Představte si odkrytou dřevěnou pergolu celou v zeleni, která je osvětlena slunečními paprsky, obklopena zahradou a vystavena vůni připravovaných pokrmů a okolních květin... Chodíte zde po trávníku a z pozadí slyšíte uklidňující zvuk vody z fontány nebo rybníka.

    7.5. Lenošení na zabudované pohodlné lavici

    Letní kuchyně musí být funkční a atraktivní, ale také pohodlná, aby v ní bylo možné trávit spoustu času. Při uspořádání kuchyňského prostoru nesmíte zapomenout na to, abyste měli k dispozici dostatek pohodlného sezení pro vícero osob. Vestavěná pohovka, která má tvar lavičky s velkými polštáři, může být ideálním řešením a poskytnout vám hodně pohodlí za málo peněz! Nezapomeňte vše „zachumlat“ polštáři a přikrývkami. Když se povlaky na polštáře opotřebují, vyjdou z módy nebo vás jen začnou nudit, můžete je vyměnit nebo převléknout za velmi rozumnou cenu.

    11.jpg

    Pokud se rozhodnete pro letní kuchyni, můžete nás kontaktovat také na našich stránkách Daibau.cz. Najdete zde i další tipy týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme, a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 2423
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kuchyně?

    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně
    9.5
    0

    Roman Doležel


    9.7
    0

    SAPIN, s.r.o.


    9.2
    0

    Robert Janovský


    9.4
    0

    Truhlářství - Jaroslav Kacafírek


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena