V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Parobrzda nebo parozábrana?

    Tento článek si přečetlo více než 1287+ uživatelů
    Oba druhy těchto fólií jsou používány jako ochranné fólie do skladby zateplení a mají za úkol chránit tepelnou izolaci před značnou kondenzací par. Budova, ve které je instalována parozábrana, nepropouští vodní páru z interiéru do střešního pláště. Parobrzda do jisté míry umožňuje pronikání vodní páry a umožňuje budově "dýchat".
    Odborný článek 1287
    parozabrana
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    1. Parozábrana fólie

    Parozábrana zcela zabraňuje prostupu vlhkosti konstrukcí stavby. Zabraňuje vlastně tomu, aby se vodní pára, která vzniká v místnostech v důsledku dýchání, vaření, praní, žehlení atd., dostala hlouběji do stěn a způsobovala kondenzaci. Místnost, která je izolována položením parozábrany, se musí častěji větrat, protože "nemůže dýchat".

    2. Montáž parozábrany

    Parozábrana se instaluje převážně na vnitřní stranu budovy, co nejblíže zateplené straně konstrukce. Instalace parozábrany musí být provedena podle zásad nepropustnosti, proto je třeba věnovat velkou pozornost detailům a dbát na to, aby všechny spoje byly dobře utěsněné.

    Použití parozábrany snižuje tepelné ztráty, protože zabraňuje pronikání vzduchu a pomáhá tak při odstraňování tepelných mostů. Používá se v případech, kdy je nutné zcela zabránit pronikání vlhkosti. K známým výrobcům patří SIKA, DEK, IZOFOL, GUTTA apod.

    Mezi izolaci a vnitřek místnosti musí být nainstalována parozábrana
    Mezi izolaci a vnitřek místnosti musí být nainstalována parozábrana

    3. Parozábrana - cena

    Cena této fólie nepřekračuje 20Kč/m.

    4. PE fólie - parobrzda

    Jak jsme již uvedli, parobrzda sice blokuje prostup vodní páry, ale ne zcela. Fólie umožňuje konstrukci dýchat a vodní páře proudit rovnoměrně. To prakticky znamená, že budova není vakuově utěsněna a pára se může dostat do tepelné izolace, to znamená, že vysychá jak venku, tak uvnitř. Při montáži parobrzdy je třeba dbát na správnou kombinaci fólie a izolace, protože to může zlepšit mikroklimatické podmínky uvnitř budovy. Vždy se doporučují přírodní izolační materiály, které páru akumulují a vracejí ji zpět do prostoru. Proto se parobrzda instaluje v interiéru, co nejblíže teplé straně konstrukce.

    5. Montáž parobrzdy

    Parobrzda se instaluje především tehdy, když je v konstrukci vrstva vzduchu nebo jsou v ní průchody, kterými proudí vzduch a vysušuje vlhkost, která pak nekondenzuje. Na trhu existuje několik typů parobrzd, např. Knauf LDS2 silk, Tyvek VCL, AirGuard…

    6. Parobrzda - cena

    Cena parobrzdy je nižší než 20Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete instalovat si parozábranu či parobrzdu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele a řemeslníky, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Cenové informace si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 1287
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Fasády?

    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády
    9.4
    0

    Milan Smékal


    9.6
    0

    EMTANDEM s.r.o.


    9.5
    0

    Malířství Racek


    9.5
    0

    Malíři Vacátko


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena