V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Výběr barvy, která bude zdobit fasádu vaší budovy, není v žádném případě jednoduchou záležitostí. Obvykle vyvstává otázka, jak bude celý dům vypadat a jak barva ovlivní jeho splynutí s okolím. Nová barva nejčastěji vyžaduje ohlášení na stavebním úřadě, bez územního rozhodnutí nebo souhlasu. Ponecháte-li barvu původní, pravděpodobně není zapotřebí ani ohlášení.
    Odborný článek 278
    navrh fasady
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    1. 3D návrh fasády 

    Prostorové ztvárnění fasády nejpřesněji a nejreálněji ukazuje, jak bude vypadat fasáda našeho budoucího domu. Na 3D renderu jsou zobrazeny materiály, barvy a všechny detaily, které se budou na fasádě nacházet. Existují však také 3D fasády - to je něco jiného než 3D modely. Trojrozměrné fasády rozhodně nepatří ke standardu v české výstavbě. Jsou mnohem náročnější na provedení, tím pádem i dražší. Jedná se o reliéfní fasádní plochy, na které jsou aplikovány doplňkové materiály. Někteří lidé pod pojem trojrozměrné fasády zahrnují i fasády zdobené malbami, které evokují trojrozměrný prostor.

    2. Vypracování návrhu

    Návrh fasády je základem pro realizaci finální vrstvy. Ukazuje, jak bude budova vypadat po dokončení jejího vnějšího pláště. Toto usnadňuje práci nejen zhotovitelům, ale také investorům, kteří mají při výběru barev a rozhodování mnohem jednodušší práci. Návrh fasády vám může vypracovat architektonická kancelář, případně si ho můžete objednat u větších firem zabývajících se výrobou omítek a fasádních nátěrů. K jeho vytvoření je třeba poskytnout fotografii nebo 3D model budovy. Autor návrhu by měl být také informován o vašich přáních ohledně výběru barev a místě provedení, aby prověřil, zda v dané lokalitě existují nějaká omezení.

    01.jpg
    Před provedením finální vrstvy fasády se doporučuje provést její rozbor

    3. Návrh fasády online

    Návrh fasády online se může týkat různých věcí, v závislosti na tom, co si přesně přejete. Pokud hledáte online nástroj pro návrh fasády vašeho domu, existuje několik možností:

    1. Nástroj pro vizualizaci fasád - některé firmy, které se zabývají výrobou fasádních panelů, nabízejí nástroje pro vizualizaci, které vám umožní vidět, jak bude vaše budova vypadat s různými typy fasád. Tyto nástroje obvykle umožňují nahrát fotografii vaší budovy a následně aplikovat různé druhy fasád.
    2. Architektonický software - existuje mnoho profesionálních programů pro návrh budov a fasád. Tyto programy mohou být složité na ovládání a používání, ale pokud máte zkušenosti s architekturou nebo designem, můžete je využít pro vytvoření komplexního návrhu fasády.
    3. Online architektonické služby - existují také webové stránky a služby, které nabízejí online architektonickou poradu a návrhy fasád. Tyto služby jsou placené.
      02.jpg
      Barvy vybírejte s rozmyslem
    Odborný článek 278
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Fasády?

    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády
    9.7
    0

    GATOS stavební montáže s.r.o.


    9.5
    0

    STAVOBEL


    9.4
    0

    Radek Mařík


    9.4
    0

    Interiéry Bezděk


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena