V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Fasádní barvy

    Tento článek si přečetlo více než 641+ uživatelů
    Při výběru barvy nebo materiálů na fasádu myslete nejen na dům samotný, ale i to, jak zapadnou do širšího okolí. Pravdou je, že dům je váš a můžete si ho zařídit, jak chcete. Rozhlédněte se však kolem dokola: jsou tu další domy, osady, zahrady, trávníky, ulice, volné prostranství, louky, lesy - zkrátka nejste sami, a proto budete ovlivňovat nejen vzhled svého domu, ale i celého okolí. Přinejmenším změníte výhled z oken vašich sousedů.
    Odborný článek 641
    barva fasady
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    1. Volba fasádní barvy

    Jak se stavba vašeho domu blíží ke konci, přijde čas rozhodnout o barvě fasády. Výrobci na trhu nabízejí nespočet barev, odstínů, kombinací, možností. Když však vybíráte v obchodě, vybíráte z katalogu a z malých obrázků. Na ploše několika desítek čtverečních metrů může stejná barva vypadat úplně jinak. Mějte toto na paměti a vybírejte pečlivě!

    2. Jakou barvu zvolit?

    Při výběru barev a materiálů se neřiďte pouze tím, co se vám nejvíce líbí. Kolem vašeho domu jsou další objekty, zahrady, cesty, opěrné zdi, ploty, zahradní domky, seníky, pomocná zařízení, dílny, ale i zelené prvky jako jsou trávníky, stromořadí, živé ploty nebo záhony. To vše je třeba vzít v úvahu a uvidíte, jak vaše volba ovlivní celé okolí. Na druhou stranu fasádu nelze neustále měnit jako šatník, pokud se vám nelíbí nebo vyjde z módy.

    Barvu fasády doporučujeme probrat s architektem nebo projektantem. Vyfoťte svou nemovitost z dálky i zblízka a zeptejte se na jejich názor. Nezapomeňte vyfotit celé okolí a sousedství, aby si architekt udělal lepší obrázek. Existují lidé, kterým je nějaká ta estetika „šumák“ a klidně obarví dům barvou, která působí jako „pěst na oko“ a provokuje sousedy. Pevně doufáme, že s takovými nebudete mít co dočinění.

    Barva fasády je klíčová pro celkový vzhled vašeho domu
    Barva fasády je klíčová pro celkový vzhled vašeho domu

    3. Barva fasádní omítky

     „Tyrkysová je moje oblíbená; Moje auto je zelené, proč by dům nemohl být stejný?, “ je špatný přístup. Stejně tak je špatné: "Náš dům je tak fádní a nudně jednobarevný, pojďme ho trochu oživit fialovými okny!" Při výběru fasádní omítky v zásadě platí pravidlo, že méně je více. Tedy čím je jednodušší a nenápadnější - tím lépe.

    4. Doporučujeme zemité odstíny

    Představte si, jak by vypadala vaše ulice, kdyby všichni uvažovali, jako v předchozím odstavci. Řada domů by vypadala jako katalog barevných palet v lakovně. Špatně zvolená barva opticky znečišťuje prostor. Uveďme si jiný příklad. Dalo by se například vydržet, kdyby si všichni pouštěli hudbu „nadoraz“? Jejich dům, jejich repráky, jejich hudba - mohou si dělat, co chtějí, že? Společný prostor, prostředí, sídliště, ve kterém všichni žijete by neměly být zamořeny hlukem. S fasádou je to úplně stejné - pokud jí natřete křiklavě nebo zářivě - zamoříte prostor.

    Doporučujeme tedy volit zemité barvy. Jedná se o tradiční, přijatelné a neagresivní barvy. Naši předkové je také uměli vyrábět z přírodních surovin. Vyberte si jedenu z nich a váš domov bezesporu splyne s okolím. Dům a jeho okolí by měl upoutat pozornost každého pozorovatele kvůli dobrému architektonickému nápadu a upravené zahradě, nikoli kvůli barvě fasády. Jasné barvy jsou jen rychlým a krátkodobým způsobem, jak upoutat pozornost, když neexistuje smysluplnější řešení.

    5. Ostatní fasádní materiály

    Kromě omítaných fasád a moderních fasádních systémů existují i ​​další materiály vhodné pro úpravu fasád. Po staletí se pro svou pevnost a odolnost používaly kamenné sokly, přičemž natřena bývala pouze horní část domu. Naproti tomu horské domy byly vždy celodřevěné. Nejinak je tomu i dnes - kámen a dřevo jsou klasické, přírodní a samy o sobě krásné materiály, které lze vždy použít jako architektonické prvky na fasádu.

    6. Místní fasádní materiály

    Na fasády se často používá kámen dovezený ze vzdálených zemí. Sokly, hrany nebo celé boky domu jsou často obložené špatně vypadajícím kamenem z Číny. Ještě hůře vypadají bloky z umělých materiálů, do kterých jsou otištěny imitace kamene. Mějte na paměti, že fasáda by měla vydržet roky, v domě, ve kterém se budete každý den zdržovat. Proč nezvolit sokl z přírodního místního kamene, který působí příjemněji a přirozeněji, ať je jakýkoli, a navíc lépe splyne s prostředím?

    Stejně krásné a trvanlivé může být dřevo, který bude fasádu zdobit a chránit po celá léta. Často se mylně domníváme, že dřevo stárne příliš rychle a vyžaduje přílišnou údržbu. Správně vysušené, ošetřené a chráněné dřevo nevyžaduje natírání ani lakování. Může tak trvat desítky let. Časem zešedne a získá patinu, díky které bude vypadat ještě elegantněji a rafinovaněji. Použití dřeva a kamene je v moderní architektuře dokonce velmi žádoucí. Zeptejte se svého architekta, co si o tom myslí, a nechte si od něj poradit, jak udělat zajímavou fasádu s použitím přírodních materiálů.

    Pokud se rozhodnete pro stavbu fasády, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš požadavek odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 641
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Fasády?

    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády
    9.5
    0

    H & R, domy a rekonstrukce s.r.o.


    9.8
    0

    Tibor Méri - stavební práce


    8.9
    0

    BEZVASTAVBY s.r.o.


    9.7
    0

    Těšínská stavební s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena