V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Barva fasády, druhy fasádních barev

    Tento článek si přečetlo více než 1080+ uživatelů
    Barva fasády je nejdůležitější faktorem pro budoucí vzhled vašeho domu. Většina fasád má tu či onu omítku, ale přes ní se povinně nanáší ochranný nátěr. Barva je tedy nejen estetickým, ale také ochranným prvkem; její úlohou je chránit spodní vrstvy fasády před nepříznivými povětrnostními vlivy, ale také zajistit, aby dům vypadal krásněji a lépe splynul s prostředím.
    Odborný článek 1080
    barva fasady
    Máme 1582 realizátorů v oblasti Fasády:

    1. Malování fasády

    Barva na fasádě by měla být obnovována každých 10 - 15 let, protože vodotěsný nátěr, který je nedílnou součástí barvy, časem bledne a drolí se. Pokud fasádu nechráníte včas, je velmi pravděpodobné, že dojde také k jejímu poškození. Když se rozhodnete pro malování nebo renovaci fasády, budete mít téměř neomezený výběr barev a odstínů.

    2. Akrylové fasádní barvy

    Akrylová fasádní barva je vodotěsná a lze ji použít k lakování drsnějších a jemnějších betonových a omítnutých povrchů. Je důležité, aby fasáda nebyla dokončena dříve než před měsícem. Velmi důležitou vlastností akrylové barvy je, že je zcela parotěsná. Nová fasáda musí schnout nejméně 30 dní, aby se „usadila“ a vypařila se z ní veškerá voda. Teprve poté může být natřena akrylovými barvami. Tyto barvy navíc mají vynikající kvalitu a cenu.

    3. Mikroarmované fasádní laky

    Mikroarmovaná barva se od ostatních nátěrových hmot liší tím, že je vyztužena syntetickými vlákny. Díky tomu je vodotěsná a paropropustná, což znamená, že fasáda „dýchá“, ale nepropouští dešťovou vodu. Pomocí této barvy lze také natřít drsné a jemněji ošetřené povrchy. Je také skvělá pro popraskané a hrubě vyrobené dekorativní omítky.

    Barva fasády je důležitá nejen z hledista estetiky, má svůj význam i z hledista odolnosti
    Barva fasády je důležitá nejen z hledista estetiky, má svůj význam i z hledista odolnosti

    4. Silikátové fasádní barvy

    Silikátové barvy na fasádu jsou nejrůznějších typů. Tyto fasády dávají domu rustikální vzhled. Kromě toho jsou vysoce paropropustné, takže se také používají k renovaci chráněných kulturních památek. Používá se také k nátěru vápenných a vápennocementových omítek.

    5. Mikroarmované silikátové fasádní barvy

    Do skupiny silikátových barev patří také mikroarmované silikátové barvy, které obsahují syntetická vlákna. Protože je barva paropropustná, používá se k nátěru vápenných, vápennocementových, ale i silikátových omítek. Povrchově zbarvená syntetická vlákna jsou vyztužena, to znamená dodatečně zpevněna; proto je mikroarmovaná silikátová barva skvělá pro popraskané a drsné omítky.

    6. Silikonové barvy na fasády

    Můžete se také rozhodnout pro jednu ze silikonových barev. Silikonová fasádní barva je zcela paropropustná a vodotěsná. Používá se hlavně k lakování hladkých nebo jemně omítnutých povrchů.

    Dobrý dodavatel vám bude schopen poradit s fasádní barvou, poraďte se tedy také s ním.
    Dobrý dodavatel vám bude schopen poradit i s fasádní barvou

    7. Mikroarmované silikonové fasádní barvy

    I silikonová fasádní barva může být mikroarmovaná. Tato barva je paropropustná a vodotěsná, ale také ochranná, protože zabraňuje zadržování prachu a nečistot. Je odolná vůči UV záření, kouřovým plynům a dalším škodlivým vlivům prostředí.

    8. Silikonové fasádní nátěry

    Místo barvy lze použít silikonový fasádní nátěr, který je také ochranným prostředkem, ale je bezbarvý. Používá se také jako vodotěsný nátěr na kámen, lakované povrchy, malty a minerální fasádní barvy.

    9. Vápenné fasádní barvy

    Nejpřirozenějšími barvami jsou určitě ty na bázi vápna. Lze nimi natřít méně náročné jemné omítky. Vápenná fasádní barva dává také jistou míru ochrany, protože je zcela paropropustná.

    10. Nanotechnologické fasádní barvy

    Nakonec jsme si nechali tzv. nanobarvy, jsou mikroarmované, ale také samočisticí. Tyto barvy obsahují speciální silikonová pojiva a různé doplňky, které vytvářejí speciální ochranný film po celé ploše fasády. Takové barvy dokonale odpuzují vodu, prach, písek a všechny druhy nečistot.

    Pokud se rozhodnete vymalovat fasádu, můžete nás kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také fasádníky a zhotovitele, se kterými spolupracujeme a kteří na váš dotaz odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 1080
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Fasády?

    Máme 1582 realizátorů v oblasti Fasády:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1582 realizátorů v oblasti Fasády
    9.7
    0

    Stavební společnost Chrudim s.r.o.


    9.4
    0

    WELL Sadská, s.r.o.


    9.9
    0

    STAVBY KOŤÁTKO s.r.o.


    9.2
    0

    BESU Profistav s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena