V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Zámková dlažba

    Tento článek si přečetlo více než 551+ uživatelů
    Již staří Římané dláždili silnice, ulice a náměstí. Pozůstatky jejich silnic jsou stále patrné po celé Evropě. V současné době se používají nejrůznější dlažební materiály od přírodního kamene, litého betonu a asfaltu až po modernější řešení, jako je zámková dlažba, která má široké využití v krajinářské a zahradní architektuře. Nejčastěji se používá k dláždění chodníků, schodů, teras a zahrad, ale i třeba parkovišť. Zámková dlažba řadu výhod, kterým věnujeme pozornost v tomto článku.
    Odborný článek 551
    zamkova dlazba
    Máme 602 realizátorů v oblasti Dlažba:

    Z hlediska konstrukce, trvanlivosti a pevnosti zámková dlažba poskytuje vysoce kvalitní povrch, který ve všech ohledech předčí beton nebo asfalt. Důležitá je však kvalitní instalace dlažebních kostek. To znamená, že pokládka zámkové dlažby by měla být svěřena profesionálům.

    1. Všestranné použití

    Zámková dlažba se dodává v různých velikostech, tvarech, barvách a stylech a poskytuje široký výběr řešení. Určitě najdete design, který bude nejlépe vyhovovat vašim plánům, od přírodních textur až po imitace kamene a cihel.

    Je ideální volbou pro všechny soukromé pozemky a terénní úpravy, stejně jako pro veřejné plochy včetně parkovišť, chodníků, pěšinek, ploch kolem bazénů, parkových chodníků, teras, balkonů a dokonce i střešních teras. Protože se jedná o protiskluzový materiál, je bez ohledu na zvolený design mokrý povrch bezpečný pro chůzi i jízdu.

    2. Množství tvarů a barev

    Výrobci zámkové dlažby dnes nabízejí tento produkt v nekonečném množství tvarů a barev. Zámková dlažba se vyrábí tak, aby splňovala jakékoli požadavky na vzhled.

    Světlejší barvy jsou dobré pro dláždění teras nebo ploch kolem bazénu. Zemité barvy se dokonale hodí do každého exteriéru, přirozeně splynou s okolím a dodají prostoru elegantní vzhled a maximální funkčnost. Kromě toho lze na jedné ploše kombinovat dva nebo více typů zámkové dlažby s různou strukturou.

    Taková pružnost není pro jiné materiály typická.

    02.jpg

    3. Úspornost

    Vynikající poměr ceny a kvality je možný díky tomu, že zámková dlažba je vyráběna strojově, což snižuje potřebu pracovní síly a výrobní náklady. Je levnější než kamenné desky, žula, pískované desky, litý beton nebo asfalt.

    Pokládku zámkové dlažby na malých plochách navíc jistě zvládnete sami s pomocí návodů a tipů z internetu, což může vaše náklady ještě více snížit.

    4. Pevnost

    Zámková dlažba se vyrábí vibračním litím a lisováním. Používají se nejkvalitnější cementy, přísady a pigmenty a také formy z vysoce kvalitního plastu a kovu, které zajišťují stálý tvar každého prvku.

    Výsledkem je výrobek, který je mnohonásobně pevnější než běžný litý beton a odolnější než černý asfalt. Zámková dlažba může sloužit po mnoho desítek let a sloužit dokonce i dalším generacím. Kromě toho jsou povrchy, na které se zámková dlažba aplikuje, pružné a na rozdíl od monolitických (vyrobených z jednoho kusu betonu) umožňují dilataci a ohyb bez vzniku trhlin na povrchu. Jinými slovy, při zatížení se každý prvek trochu posune a nedochází k praskání celého povrchu.

    5. Odolnost proti povětrnostním vlivům

    Zámkovou dlažbu lze pokládat kdykoli během roku a používat ji ihned po dokončení projektu. V oblastech s častým výskytem sněhu je ideální volbou zámková dlažba. Je odolná vůči velkým změnám teplot, a to i vůči soli používané k odstraňování sněhu a ledu. Sníh lze ze zámkové dlažby odstraňovat stejným způsobem jako z asfaltových nebo betonových povrchů.

    02.jpg

    6. Snadná údržba

    Údržba dlážděných povrchů je nenáročná a levná. Dlážděné chodníky se snadno udržují pravidelným zametáním a občasným mytím. Objeví-li se skvrna, existuje celá řada silných chemických prostředků, které ji snadno odstraní.

    7. Snadná výměna poškozených dílců

    Výměna nebo oprava litého betonu a asfaltu vždy zanechá ošklivou stopu, dokud nevyměníte celý povrch. U zámkové dlažby je však snadné vyměnit pouze poškozené prvky a nikdo si toho ani nevšimne. Jedná se o levný a poměrně jednoduchý postup, který nezanechává žádné stopy.

    8. Snadná údržba podzemních instalací

    Samotná metoda pokládky umožňuje snadný přístup k podzemním opravám, včetně oprav potrubí a kabelů. Zámkové dlažební prvky se jednoduše odstraní, potrubí nebo jiné podzemní zařízení se opraví, podklad se znovu vyrovná a zhutní a nakonec se vyndané dílce vloží zpět. V případě litého betonu nebo asfaltu by byl tento problém mnohem obtížněji řešitelný, protože by se vše muselo rozbít a znovu zalít a švy by byly viditelné.

    03.jpg

    Pokud se rozhodnete pro zámkovou dlažbu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 551
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dlažba?

    Máme 602 realizátorů v oblasti Dlažba:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 602 realizátorů v oblasti Dlažba
    9.6
    0

    Zdeněk Voleman


    9.9
    0

    LINEAL s.r.o.


    8.6
    0

    Stavební firma Marek


    9.7
    0

    ZBYHNĚV WOREK s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena