V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Francouzská kuchyň

    Tento článek si přečetlo více než 655+ uživatelů
    Kuchyň je součástí domova, která je možná nejsložitější na plánování a realizaci kvůli nespočtu technického vybavení a spoustě detailů, které nesmí chybět. Navíc nestačí, aby byla jen praktická a funkční. Musí být také krásná, resp. stylově zakomponovaná stylu a designu celého domova. Rozhodli jsme se ukázat vám pár příkladů slavných francouzských kuchyní.
    Odborný článek 655
    14
    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně:

    Kuchyně kdysi a dnes

    Kuchyně bývaly součástí obslužných prostor a byly umístěné co nejdále od obytné zóny. Zpravidla se jednalo o samostatné místnosti. Dnes je situace zcela jiná. Kuchyně, zcela oddělená od obývacího pokoje a jídelny, je téměř vzácností. Moderní propojení kuchyně s ostatními obytnými prostory je důvodem, proč se stále více snaží skloubit krásu a funkčnost tohoto prostoru, bez kterého se žádná domácnost neobejde.

    Co je francouzská kuchyň?

    Francouzské kuchyně patří i v těchto letech k nejoblíbenějším, protože neztratily nic na rustikálnosti a atmosféře starých časů, které si každý spojuje s dětstvím, teplem, pohodlím a především láskou, s níž se kdysi připravovalo jídlo, zejména u rodičů a prarodičů, kteří si dávali záležet s každým chodem. Tyto staré kuchyně měly téměř vždy těžké dřevěné příborníky, vitríny s kovovými úchyty a kamennou nebo dřevěnou pracovní desku vedle dřezu a velkého sporáku. V posledních desetiletích byly samozřejmě modernizovány a stylizovány.

    francouzska-kuchyne.jpg
     Francouzské kuchyně mají dřevěná čela

    Tímto článkem jsme chtěli ukázat, jak můžete i v dnešní době vytvořit nádhernou bílou francouzskou kuchyni. Bílé kuchyně jsou v posledních letech extrémně oblíbené, ale bohužel jim často chybí "šmrnc" - jsou sice bílé, ale nejsou v nich žádné propracované detaily, díky čemuž působí chladně a sterilně. Ukážeme vám, jak lze dosáhnout pravého opaku.

    13.jpg
    Francouzské kuchyně jsou elegantní a zpravidla vypadají jako starožitné

    To se francouzským bílým kuchyním daří především díky členitosti povrchů kuchyňských skříněk či čel, což je také jedna z jejich hlavních charakteristik. Tyto plochy jsou monolitické, jakoby vyřezané z jednoho kusu, což jim dodává hloubku a vytváří na povrchu stínohru. Navíc se zdá, že kuchyně náhle ožije v množství akcentů, ačkoli jsou všechny stále bílé.

    Jedním z nejkrásnějších prvků, který doprovází design francouzských kuchyní, je mramorová deska, která vnáší nádech luxusu a elegance.
    14.jpg
    Typickým prvkem francouzské kuchyně je kamenný pult

    Dalším prvkem, který bílé kuchyni dává dynamiku, jsou kovové úchytky. Nejen, že je to nejlepší záruka pro snadnou údržbu kuchyně, protože zabraňuje vzniku otisků prstů a zadržování nečistot, ale také přináší do celého prostředí nový materiál, který mu dodává pevnost a odolnost.

    Kovová svítidla jsou navržená v podobě svícnů. Dřez a baterie jsou z nerezové oceli.

    Produkty, které vám pomohou vytvořit tento druh kuchyně

    Vestavná trouba Electrolux

    Jakmile se podíváte na fotografie, všimnete si nerezové trouby. Je umístěna ve výšce lidských rukou, aby se s ní lépe manipulovalo. Vestavná trouba se vyznačuje jednoduchostí s nádechem industriálního stylu, protože - stejně jako všechny níže uvedené přístroje - je vyrobena z nerezové oceli. Konkrétně tento výrobek je od firmy Elektrolux. (zdroj: mimovrste.com)

    15.jpg
    Vestavná trouba Electrolux

    Vestavná mikrovlnná trouba

    V Gorenje najdete vestavnou mikrovlnnou troubu, která je dnes téměř nepostradatelným prvkem každé kuchyně. Stylově ladí s vestavnou troubou a ideální místo pro ni je přímo nad troubou, protože většina moderních kuchyní je navržena ergonomicky, tedy tak, aby při přípravě jídla vyžadovala co nejméně fyzické námahy. (zdroj: merkur.si)

    16.jpg
     Vestavná mikrovlnná trouba Gorenje

    Závěsná svítidla

    Nic neoživí prostor tak jako pečlivě vybrané stylové osvětlení. Nejlepšími kuchyňskými svítidly jsou samozřejmě stropní svítidla, tedy stropní reflektory a lustry, která osvětlují celou pracovní plochu. Daleko více designových variací nabízejí závěsná svítidla.

    17.jpg
    Svítidla Rutar

    Kuchyňské skříňky IKEA

    Pokud si to můžete dovolit, nejlepší volbou bude truhlářská kuchyně vyrobena na míru, která nabízí nejvíce možností, co se týče barev, tvarů, vzorů, materiálů a podobně. Jelikož jsou ale kuchyňské prvky, které se vyrábí na zakázku, dost drahé, myslíme si, že ty, které se dají sehnat v IKEA, jsou skvělou alternativou. Mají různé starožitné kuchyně ve francouzském stylu, za jistě dostupnější ceny. (zdroj: ikea.com)

    18.jpg
    Kuchyňské skříňky IKEA

    Úchytky a kování

    Ve francouzských kuchyních se umně kombinují dřevěné a kovové prvky. Kromě elektrospotřebičů a svítidel, rytmus vytváří dřevěná čela a kovové úchytky. Mohou být např. stříbrné, zlaté nebo černé. Bez ohledu na barvu jsou všechny úchytky v těchto typech kuchyní minimalistické a působí velmi jednoduše. Takové prvky koupíte též v obchodních domech IKEA. (zdroj: ikea.com)

    19.jpg
    Úchytky na kuchyňských prvcích IKEA

    Kuchyňské baterie

    Primárním účelem kuchyňských baterií je snadné mytí potravin, nádobí i samotného dřezu, i když to neznamená, že nemusí být stylově zakomponované do konceptu interiéru. Ve francouzských kuchyních jsou baterie zpravidla zapuštěné, podomítkové a jednoúchytové. Jedny z nejhezčích tohoto typu nabízí Gessi, v barvách od metalické po zlatou. Levnější, ale též kvalitní verzi seženete v obchodních domech IKEA. (zdroj: gessi.com a ikea.com)

    20.jpg
    Baterie Gessi

     

    21.jpg
    Baterie IKEA

    Plynový sporák

    Přestože se zdá, že plynové sporáky jsou stále častěji nahrazovány sporáky indukčními, jejich obliba za posledních deset let raketově vzrostla. Lidé zkrátka radši vaří na ohni. Do rustikální francouzské kuchyně se žádný sporák nehodí víc než ten plynový. V renomované italské společnosti Barazza najdete široký výběr nádherných plynových modelů. (zdroj: barazza.it)

    22.jpg
    Plynový sporák Barazza

    Dřez

    Zvláštností dřezu ve francouzských kuchyních je instalace přímo do pracovní desky. Jedná se o tzv. vestavné nebo zapuštěné dřezy, které se umisťují do pultu tak, aby jejich hrany lícovaly s okolními plochami - jsou vlastně ve stejné rovině a nejsou na nich vidět žádné spoje. Jedná se o velmi elegantní design, který se hodí do každé kuchyně. Mistrem v navrhování takto tvarovaných dřezů je rozhodně firma Barazza. (zdroj: barazza.it)

    23.jpg
    Dřez Barazza

    Lednice s mrazákem

    Kromě nejmodernějších pečicích a mikrovlnných trub, moderní francouzské kuchyně jsou nyní vybaveny také ledničkami s viditelnými nerezovými čely. Takové lednice zakoupíte v obchodech, které nabízejí nejmodernější verze a typy všech kuchyňských spotřebičů, mezi jejichž nejznámější výrobce patří určitě Bosch. Viditelné kovové prvky dodávají kuchyni akcenty syrovosti, což je ve francouzských kuchyních jistě žádoucí. (zdroj: curris.ie)

    24.jpg
    Lednice s mrazákem Bosch

    Myčka

    Dnes vám většina hospodyněk potvrdí, že bez dobré myčky se prostě neobejdete. Pro vytvoření francouzské kuchyně doporučujeme tento stroj Miele z nerezové oceli s rukojetí, která dokonale ladí s úchytkami na čelech skříněk. (zdroj: miele.si)

    25.jpg
     Myčka nádobí Miele

    Kamenný pult

    Kamenná kuchyňská deska představuje vyšší počáteční náklady při vybavení každé kuchyně, zejména pokud se jedná o nejkvalitnější druhy pravého kamene, ale přináší tolik charakteru, že je téměř nezbytnou součástí francouzské kuchyně. Existují však i ​​o něco dostupnější verze z technického kamene (z lisovaného kamenného prášku). Pro kamenný pult je nejlepší kontaktovat místní výrobce nebo dodavatele kamenných výrobků.

    26.jpg
    Kamenný kuchyňský pult
    Odborný článek 655
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kuchyně?

    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně
    9.6
    0

    Kamil Polák


    9.3
    0

    NÁBYTEKJAS s.r.o.


    9.7
    0

    Kuchyňské studio Válek & Kačena s.r.o.


    9.5
    0

    HM build s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena