V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Kuchyňská linka z kerrocku - cena a použití

    Tento článek si přečetlo více než 541+ uživatelů
    Kerrock je novější kompozitní materiál, který lze použít zcela různými způsoby. Stal se obzvláště vyhledávaný pro pracovní plochy v kuchyních a koupelnách, tj. pro pulty a umyvadla. Samotný kerrock se skládá z hydroxidu hlinitého a polymerních pojiv na bázi akrylu. Jeho největší výhodou je, že jej lze tvarovat podle vašich přání. Lze jej lepit, brousit, ohýbat, zkrucovat a tepelně modelovat.
    Odborný článek 541
    kerok
    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně:

    1. Kerrock jako materiál: vlastnosti, použití a údržba

    Kerrock je velmi tvrdý, odolný a trvanlivý materiál a jeho vlastnosti lze snadno srovnat s těmi, které charakterizují přírodní kámen; na druhou stranu jej lze najít v nesčetných barvách jako jakýkoli umělý materiál. Na dotyk je hladký a hřejivý. Desky z kerrocku jsou extrémně odolné a snadno se čistí a udržují. Nejsou porézní, takže nečistoty nemohou pronikat pod povrch. Pokud se objeví skvrny, lze je vyčistit neabrazivními čisticími prostředky.
    Kerrock je odolný jak vůči mechanickému poškození, tak vůči teplu. Neměl by však být vystaven přímým zdrojům tepla, jako jsou otevřené plynové hořáky nebo horké nádobí. Na kerrocku raději nic nekrájejte bez krájecí desky. Pokud se přesto objeví škrábance, lze je odstranit broušením.

    2. Výrobky z kerrocku

    Kerrock lze použít prakticky na cokoli. Kromě pracovních desek a umyvadel se z něj stále častěji vyrábějí dřezy, obklady stěn, nábytek a dokonce i fasády a dekorativní prvky.

    01.jpg

     

    Strukturální vlastnosti kerrocku jsou velmi dobré, protože je poměrně snadné jej zpracovat, tvarovat a použít pro různé potřeby. Pokud rozdrtíme části kerrocku a přilepíme je, spoj nebude nikde vidět; bude vypadat zcela homogenně a sloučeně. Proto prvky z kerrocku dávají naprostou svobodu designérům.

    2.1. Kuchyňské desky a pulty

    Dá se říci, že kerrock je ideální materiál pro kuchyňské pracovní desky. Taková deska je nárazuvzdorná, teplá na dotek, antiseptická a vynikající pro čištění a údržbu. Vzhledem k široké škále barev a struktur lze kerrockový pult kombinovat s jakýmkoli kuchyňským prvkem. Jedinou podmínkou jeho životnosti je, že není vystaven otevřenému ohni ani náhlému zahřívání.

    2.2. Umyvadla

    Umyvadla a dřezy z kerrocku jsou díky svým vynikajícím vlastnostem stále více žádané. Je to odolný materiál, který se snadno čistí a udržuje, nezadržuje bakterie, ale nejdůležitější je pravděpodobně fakt, že poskytuje neuvěřitelné možnosti tvarování. Chcete-li například ve své restauraci nebo kanceláři mít unikátní designované umyvadlo kerrock je skvělá volba. Našel své velmi široké uplatnění v sanitárních a restauračních zařízeních. Umyvadla mohou být vestavěná, volně stojící, běžná, dvojitá, tradiční nebo moderní. Každé z nich může mít jinou barvu a jiný tvar nebo velikost, takže ať už je vaše koupelna jakákoliv kerrock si v ní najde své místo.

    02.jpg

    3. Barvy kerrocku

    Barvy najdete ve třech variantách: 26 samostatných barev, 31 žulových barev a 23 terazzo barev. Mezi samostatné barvy patří variace bílé, pastelové a velmi živé odstíny, které se určitě hodí do každého interiéru. Pokud naopak chcete, aby vypadal jako přírodní kámen, můžete si vybrat jeden z odstínů žuly nebo terazza.

    4. Kolik stojí kuchyňská deska vyrobená z kerrocku?

    Cena metru čtverečního pro kuchyň se, v závislosti na barvě a provedení, pohybuje od 6500 do 9000Kč.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci kuchyňské linky, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme, a kteří na vaši žádost odpoví vhodnými nabídkami.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 541
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Kuchyně?

    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 793 realizátorů v oblasti Kuchyně
    9.7
    0

    FPM-BECON spol. s r.o.


    9.4
    0

    Truhlářství Jiří Sviták


    9.5
    0

    Design Nábytek Voženílek


    9.5
    0

    NEMEC interiors s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena