V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Jedním z nejdůležitějších prvků každého restauračního zařízení je pult. Chcete-li si jeden takový pořídit, v první řadě si dobře rozmyslete, jaká je jeho funkce, z jakého materiálu by měl být vyroben a jaké potřebujete rozměry.
    Odborný článek 301
    kuchynsky sank
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    1. Barový pult - velikost a materiály

    Délka pultu je ovlivněna počtem hostů, které očekáváte, a proto je důležité udělat si dobrý odhad. Lidé by se u pultu neměli ani příliš tísnit, ale nemělo by kolem nich být ani přespříliš místa, neboť to stíží interakci mezi hosty.

    Výběr materiálu, ze kterého bude barový pult vyroben, je nutné přizpůsobit ostatním prvkům v interiéru. Bary pro stravovací zařízení se vyrábí nejčastěji z masivního dřeva, dřevotřísky, kovu (nerezové oceli) nebo kamene.

    2. Masiv

    Barový pult se snad nejčastěji vyrábí z masivního dřeva. Dřevo je mimořádně oblíbený přírodní materiál, protože vnáší do každého prostředí pocit pohodlí, tepla, pohostinnosti a domácké atmosféry. Je však třeba poznamenat, že dřevěná deska musí být před použitím dodatečně zpracována a chráněna speciálními nátěry. Dřevo obecně není zvláště odolné vůči mechanickému poškození a vodě. Je však odolné vůči vysokým teplotám, i když ne zcela. Z tohoto důvodu je nutná dobrá impregnace nejvíce exponovaných povrchů.

    2.1. Masivní pult - cena

    Cena tohoto prvku se pohybuje kolem 7.000Kč za metr čtvereční v závislosti na provedení.

    3. Dřevotříska

    Tento pult je vyrobený z roztřískovaného dřeva a je tedy dost levnější. Nejčastěji se pokrývá laminátem. Jedná se o kvalitní materiál, ale méně odolný vůči mechanickému poškození nebo vysokým teplotám oproti masivu. Obecně lze říci, že jeho největší výhodou je snadné čištění a údržba. Další výhodou dřevotřískové desky je snadná zpracovatelnost. Její povrch lze lepením finální vrstvy vyrobit tak, aby věrně imitoval texturu, barvy a vzory přírodních materiálů.

    3.1. Dřevotřískový pult - cena

    Cena dřevotřískového barového pultu se pohybuje mezi 1.500 - 2.500Kč/m2.

    4. Nerezový pult

    Barový pult může být i kovový, nejčastěji nerezový. Tento materiál je extrémně odolný a má dlouhou životnost, ale na druhou stranu vytváří poněkud chladný, industriální vzhled. Materiál je odolný vůči mechanickým a teplotním vlivům. Nerezový pult se také celkem snadno a jednoduše udržuje, protože vzniklé škrábance lze odstranit leštěním. Povrch vždy vypadá čistě, protože do něj nemohou proniknout nečistoty, mastnota a tekutiny.

    4.1. Nerezový pult - cena

    Za pult z nerezové oceli zaplatíte kolem 6.000Kč /m2.

    5. Kámen

    Velmi kvalitní a odolný je také pult z přírodního kamene, obvykle žuly. Kámen je extrémně odolný proti mechanickému poškození a vysokým teplotám a na povrch neproniknou nečistoty ani rozlité tekutiny. Kámen je výborným materiálem pro bar i v estetickém smyslu, protože ve správné kombinaci prvků může vypadat opravdu dobře a obohatit prostor ve všech směrech.

    5.1. Kamenný pult - cena

    Cena kamenného pultu se pohybuje mezi 7.000 a 10.000Kč /m2.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci barového pultu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    01.jpg
    Kovový pult
    02.jpg
    Kamenný pult
    Odborný článek 301
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nábytek na míru?

    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru
    9.5
    0

    Roman Doležel


    9.5
    0

    EUROFACE Interiéry


    9.5
    0

    JaPeinterier


    9.6
    0

    HOKA interier s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena