V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Určitě jste již viděli elegantní židle, jejichž sedák je vyšší než u standardních kusů tohoto nábytku. Tzv. barové stoličky se mimo restauračních zařízení obvykle používají na venkovních terasách, vedle pultů v obývacím pokoji nebo kuchyňských linek. Takové modely slouží zejména k posezení u pití nebo k tomu abyste si z nich dali něco rychlého na zub.
    Odborný článek 241
    barove zidle
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    1. Materiály pro barové židle

    Materiály barových židlí jsou do značné míry podobné těm, které se používají k výrobě jiných modelů tohoto typu nábytku, tedy jídelních nebo zahradních židlí. K tomuto účelu se tedy nejčastěji využívá dřevo, kov a stále častěji PVC, zejména na otevřených prostranstvích, jako jsou terasy a zahrady. Důvodem je, že se tyto materiály snadno čistí, nehnijí ani nerezaví. Dřevo lze použít pouze tehdy, pokud je vhodným způsobem ošetřeno a impregnováno tak, aby mu atmosférické změny vnějšího prostředí příliš neškodily.

    Sedadla barových židlí jsou často potažena textilií nebo kůží. Můžete také najít modely, jejichž sedadlo je vyrobeno ze dřeva, kovu, PVC...

    Dřevo vnáší do každého interiéru domáckou atmosféru a je symbolem nadčasového klasického pohodlí a útulnosti. Kov představuje prvky elegance, modernosti a současného designu, zatímco PVC a podobné kompozitní materiály zanechávají dojem sebevědomí, extravagance, fantazie a futuristických aspirací.

    2. Jakou barovou židli vybrat?

    Při nákupu barových židlí si dejte pozor na to, k čemu vlastně budou sloužit. Budou v místnosti pouze jako dekorativní prvek, nebo poslouží příležitostně, jako přídavná a pomocná sedátka či pro usnadnění všelijakých domácích prací? Dokud bude sloužit pouze jako dekorativní prvek, na tvaru sedáku nezáleží. V tomto případě je důležitý vzhled a sladění židle s prostředím. Extravagantní židle s neobvyklými tvary nebo barvami vypadají skvěle na pohled a dodávají prostoru svěžest a vitalitu.

    Sezení na čalouněných stoličkách je rozhodně pohodlnější. Při výběru barové židle, která bude mít kromě vizuální i funkci praktickou, dbejte na to, aby byl sedák pohodlný a aby se přizpůsobil tvaru těla.

    Vzhledem k tomu, že se většinou opravdu používají k sezení, mohou mít barové židle i příslušenství umožňující otáčení nebo područky či nožní opěrky.

    Klasické barové židle mají obvykle čtyři nohy, i když nemálo modelů má jen jednu nebo tři. Opěrky nohou jsou neodmyslitelným prvkem, který usnadní vícehodinové sezení.

    barove-zidle-v-baru.jpg
    Klasické barové stoličky v řadě vedle baru
    Odborný článek 241
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nábytek na míru?

    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru
    9.5
    0

    Truhlářství Pohoda


    9.4
    0

    FM interier


    9.4
    0

    PK interier s.r.o.


    9.5
    0

    KAC Design s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena