V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Výběr postele není nikdy snadný. První, co zákazníky zajímá, je, podle čeho vybrat dobrou a pohodlnou postel a jak se matrace přizpůsobí jejich páteři.
    Odborný článek 189
    manzelska postel
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    1. Manželská postel - rozměry

    Manželské postele jsou logicky dvoulůžkové, tedy pohodlně se na nich vyspí dvě dospělé osoby. Nejmenší velikost postele pro dva má 140 × 200 cm a říká se jí francouzská postel.

    Francouzská postel se v žádném případě nepovažuje za luxusní dvoulůžko, ale pro příležitostné spaní dvou osob není špatná.

    Další standardní velikost je manželská postel rozměrů 160 × 200 cm. K dispozici jsou také manželské postele o rozměrech 180 x 200 a 200 × 200 cm, které jsou však vhodné pouze pro ty, kteří mají v ložnici dostatek místa. V poslední době se manželské postele prodlužují, protože lidé jsou stále vyšší. Běžná jsou tedy i lůžka o délce 210 nebo 220 centimetrů.

    01.jpg
    Pohodlnější postel během spánku zajišťuje kvalitnější spánek

    2. Proč je větší manželská postel lepší volbou?

    Z ergonomických výzkumů (ergonomie se týká navrhování nábytku podle parametrů, které odpovídají lidské anatomii) vyplývá, že větší postele umožňují kvalitnější spánek. Vzhledem k tomu, že průměrný padesátník v posteli strávil 16 let svého života, je zřejmé, jak je její pohodlnost důležitá. Pohodlná matrace správné velikosti, na které se nám dobře spí, je jednou z nejlepších životních investic. Protahování během spánku zajišťuje kvalitnější spánek, zatímco spaní na malých postelích nás stísňuje.

    3. K čemu slouží dvojité čelo postele?

    Podhlavníky nám poskytují hřejivou oporu pro hlavu. Opíráme se o ně při čtení knihy, sledování filmu nebo jen tak poleháváme a odpočíváme. Výrazně přispívají k estetickému vzhledu postele. Existují čela s úložným prostorem - pro ty, kdo rádi čtou a potřebují místo na knihy. Jedna z jejich funkcí je bránění vzniku skvrn na stěnách.

    02.jpg
    Moderní čela se svislými nebo vodorovnými čalouněnými panely se nejčastěji připevňují na stěnu za postelí

    4. Materiály pro manželské postele

    Rám postele je jedním z největších prvků v ložnici a může změnit celkový vzhled ložnice. Které materiály jsou běžné a nejčastěji volené?

    4.1. Manželská postel s policemi na knihy

    Stvořeno pro všechny, kdo rádi čtou! Dřevěné čelo postele s jednou nebo více policemi vám umožní mít vždy po ruce dobrou knihu, noviny nebo časopis.

    4.2. Manželská postel s moderním čelem

    Jedná se o jednoduše a elegantně řešená čela, často jednobarevná s měkkým hedvábným, vlněným nebo lněným potahem. Pokud máte rádi čistý a zároveň sofistikovaný vzhled, je toto čelo postele pro vás to pravé.

    4.3 Lamelové čelo

    Tento typ čela může být vyroben ze dřeva nebo kovu. Tenčí nebo silnější svislé lamely pokrývají celou plochu čela a dodávají mu moderní, hravý a zároveň elegantní vzhled. 

    4.4 Panelové čelo

    Moderní čelo postele se svislými nebo vodorovnými čalouněnými panely je připevněno ke stěně za postelí. Dnes je tento typ čela postele jednou z nejoblíbenějších možností.

    4.5 Dřevěná manželská postel

    Dřevěné čelo postele se obvykle připevňuje k dřevěnému rámu postele. Zpravidla je vyrobeno z desky dýhované ušlechtilým dřevem nebo přímo z masivního dřeva. Dodává postelím autentický klasický vzhled a útulnost.

    03.jpg
    Autentický a moderní vzhled manželské postele z masivního dřeva

    4.6 Kovová manželská postel

    Tyto typy postelí jsou staré již stovky let a jsou známé svou robustností, odolností a dlouhou životností. Pokud nechcete často měnit postel nebo chcete věc, která vydrží prakticky navždy, pak je pro vás kovová postel skvělou volbou.

    4.7 Manželská postel z přírodních vláken (proutí, ratan)

    Pokud máte rádi něco neobvyklého a netradičního, pak je pro vás postel s proutěným čelem to pravé ořechové. Taková lůžka jsou již několik let v trendu. Pro jedinečný, elegantní a zároveň rustikální vzhled postele jsou použity organické materiály, jako je mořská tráva, abaka, proutí nebo ratan.

    04.jpg
    Postel vyrobená z organických materiálů, které jí dodávají jedinečný, elegantní, ale zároveň rustikální a přirozený vzhled

    4.8. Kožená manželská postel

    Kožené manželské postele nebo postele s koženými čely jsou určeny těm, kteří cítí potřebu překonat všednost a chtějí do svého prostoru vnést nádech bohatství a luxusu. Na výrobu podhlavníků z pravé kůže se používají kůže různých zvířat. S rostoucím počtem ekologicky a eticky smýšlejících lidí je však nyní k dispozici široký výběr postelí z koženky.

    Odborný článek 189
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nábytek na míru?

    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru
    9.5
    0

    I.V.N. spol. s r.o.


    10
    0

    UNIS - N spol. s r.o.


    9.5
    0

    NÁBYTEK KNY s.r.o.


    9.4
    0

    Stanislav Ševela


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena