V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Vnitřní ​​schodiště - moderní design interiéru

    Tento článek si přečetlo více než 1034+ uživatelů
    Schodiště je nepostradatelným prvkem všech budov s dvěma a více patry. Schody se používají pro komunikaci mezi podlažími a v závislosti na dostupném prostoru, stylu a návrhu interiéru se mohou stát vysoce estetickým, a dokonce uměleckým prvkem vašeho domova. Někdy se mohou využít k zamaskování spíže nebo toalety. To jsou však extrémy, které se vás nemusí týkat. Podíváme se na to, jak se moderní schody mohou stát chloubou vašeho domova.
    Odborný článek 1034
    schody supliky
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    1. Schodiště

    Schody jsou nevyhnutelnou součástí každého vícepodlažního domu nebo bytu na několika úrovních. Možná máte vzpomínky z dětství na vrzající dřevěné schody v domě vaší babičky a dědečka. Takováto milá dřevěná schodiště, která vyzařovala teplo a intimitu domova, byla brzy v našem životě nahrazena těžkými, moderními schodišti v betonových nebo zděných veřejných budovách. S rozvojem technologie se postoj k designu schodiště dramaticky změnil. Architekti a designéři s nimi zacházejí jako s nezávislými prvky, které dávají prostoru charakter a přispívají k jeho rozmanitosti. Jsou tu proto, aby byl interiér smysluplně a esteticky zaobleným celkem. Nyní je na vnitřní schodiště nahlíženo z poněkud modernějšího hlediska, i když bezpečnost a funkčnost jsou stále na prvním místě.

    2. Moderní schodiště s úložným prostorem

    Moderní schody nabízejí mnoho příležitostí k využití prostoru, aniž by byla ohrožena jejich funkčnost. Schodiště tak mívá velmi často kapacitu vytvoření úložného prostoru. Jak ale takový potenciál zcela a nejpraktičtěji využít? Tento problém vyřešili architekti velmi nápaditě, přesněji řečeno instalací různých šuplíků s úložnými přihrádkami; některé z nich lze hodnotit jako velmi sofistikované. Nezřídka se podaří pod schodiště umístit celou malou místnost jako je spižírna nebo malá toaleta.

    Existují schody, které jsou navrženy tak, aby každý schod byl samostatnou zásuvkou nebo naopak každá zásuvka přesně odpovídala stupnici, ve které se nachází. Každopádně, než si necháte navrhnout schodiště, zamyslete se nad tím, zda a jak byste jej mohli použít - někteří v nich uchovávají objemné věci, které používají méně často, například lyžařské, rybářské nebo potápěčské vybavení, a někteří je preferují pro uschovávání drobností a dokumentace. Lze z nich dokonce vyrobit elegantní knihovnu!

    Potřebujete dodatečný úložný prostor? Podobné schody mohou být skvělým řešením
    Potřebujete dodatečný úložný prostor? Podobné schody mohou být skvělým řešením

    3. Moderní schodiště

    Je jasné, že moderní schody mohou být vyrobeny ze zcela odlišných materiálů nebo jejich kombinací. Mohou být různých konstrukcí a struktur a postavit se dají podle různých systémů a metod. Podle toho bude konečný produkt vypadat a může plnit různou funkci. Moderní schody mohou být kovové (třebas i v jednom kuse), dřevěné, betonové, s nášlapy ze dřeva nebo kamene, zděné... Ze všech se zdají být nejodvážnější skleněné schody, protože jsou zcela průhledné a otevírají tak jakýkoliv prostor. Mimořádnou pozornost je třeba věnovat výběru zábradlí. Může být celé ze skla, které prakticky bude splývat s okolím. Můžete jej postavit jako ocelovou trubku, která se bude podél schodů vinout jako had. Počet zákazníků, kteří se rozhodnou pro to nejklasičtější řešení ze všech - schodiště z masivního dřeva - není zanedbatelný.

    Funkční a praktické řešení schodiště
     Funkční a praktické řešení schodiště

    4. Konzolové schodiště - moderní schodiště

    Musí být schodiště podepřeno pilíři po celé své délce? Samozřejmě, že ne! Existují totiž i moderní konstrukční řešení, která např. umožní dojem „levitujících“ schodů. Schodiště mohou být samonosné a vyrobené z jedné části. Zpravidla jsou jejich nosníky ukryty v nosné zdi, které je vyztužená železobetonem.

    V případě konzolových schodů, tj. těch, které jsou připevněny ke stěně pouze na jedné straně, je třeba věnovat zvláštní pozornost konstrukci. Musíte vědět, že při chůzi je zatížení podél okraje schodiště velké, takže vyztužení stěny nebo skryté kovové nosníky musí být prověřeno statikem. Schody v jednom kuse jsou z technického hlediska velmi náročné, protože je nutné je svařovat, což pochopitelně znamená vyšší náklady.

    Moderní schody jsou vyrobeny z různých materiálů a kombinují různé tvary
    Moderní schody jsou vyrobeny z různých materiálů a kombinují různé tvary

    Pokud se rozhodnete postavit si schodiště, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také architekty a stavitele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaší poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

     

    Odborný článek 1034
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nábytek na míru?

    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru
    9.3
    0

    Zdeňka Kolíbalová


    9.8
    0

    Truhlářství DaMa


    9.6
    0

    RD-STAVBY.com s.r.o.


    9.4
    0

    Truhlářství Michal Zajíc


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena