V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Design koupelnových umyvadel se velmi rychle mění; mnohé trendy, které byly populární před pár lety, jsou dnes zcela mimo módu. Na druhé straně existují nadčasové klasické modely, které díky svému elegantnímu a jednoduchému designu nikdy nezestárnou. Některým z nich jsme se rozhodli věnovat v tomto člá
    Odborný článek 460
    moderni umyvadla
    Máme 503 realizátorů v oblasti Koupelna:

    Umyvadla, která hrají ve všech barvách

    Přestože klasické, bílé keramické umyvadlo je stále nepostradatelným prvkem většiny českých koupelen, na trhu je k mání i mnoho barevných. Vybírat můžete mezi pastelovými odstíny zelené, modré, růžové a béžové. Široká škála barev nabízí možnost snadné a kreativní kombinace s ostatními koupelnovými prvky.

    2.jpg

    3.jpg
    Barevná koupelnová umyvadla si v posledních letech získávají na oblibě (zdroj: catalano.it)

    Umyvadla na desku - nadčasová elegance

    Koupelnová umyvadla montovaná na desku jsou stále jedním z nejkrásnějších a nejelegantnějších řešení. Důležité je pouze jedno pravidlo: aby umyvadlo vyniklo, musí mít kolem sebe dostatek prostoru. Z tohoto důvodu je žádoucí, aby plocha desky byla alespoň dvakrát až třikrát větší než plocha samotného umyvadla. Pokud to ve vaší koupelně není z jakéhokoli důvodu možné, doporučujeme zvolit konzolové umyvadlo (umyvadlo na podstavci), protože samotná deska je stejně zbytečná.

    Pokud se rozhodnete pro vestavné nebo polovestavné umyvadlo, budete mít k dispozici řadu možných kombinací. Pult může být dřevěný a umyvadlo např. keramické nebo kamenné.
    4.jpg
    Umyvadlo na desce je ztělesněním elegance (zdroj: catalano.it)

    Umyvadlo s odkládací plochou

    Umyvadla s přídavným úložným prostorem jsou obzvláště užitečná, pokud nemáte k dispozici další desku nebo police, kam byste mohli uložit všechny potřebné věci, jako jsou mýdla, ručníky, šampony, krémy atd. Přídavná odkládací plocha je obvykle vyrobena ze stejného materiálu jako samotné umyvadlo, takže vzniká nenápadný a estetický prvek, který se navíc velmi snadno čistí.

    5.jpg
    Umyvadlo s dalším úložným prostorem je velmi vhodné, pokud nemáte police nebo skříňky (zdroj: globo.it)

    Umyvadlo s držákem na ručník

    Ještě před několika lety jsme takovou kombinaci - umyvadlo s integrovaným držákem ručníků - téměř nikde neviděli. Výrobci, kteří se již odvážili s tímto experimentovat, to neřešili zrovna elegantním způsobem. Umyvadla s integrovanými držáky na ručníky však dnes mají nový, moderní vzhled, který je minimalistický a jistě přesvědčí i toho nejnáročnějšího zákazníka.

    7.jpg
    Kdysi objemné, ale nyní rafinované a elegantní - koupelnová umyvadla s držáky na ručníky (zdroj: catalano.it)

    Černé umyvadlo

    Černá umyvadla jsou vhodná pro všechny zákazníky, kteří chtějí do svých koupelen vnést nádech smělosti a modernosti. Musíte si uvědomit, že černá je dominantní barva, takže se v zásadě používá pouze pro zvýraznění. Nejčastěji jsou černé jen armatury - baterie, sprchy, držáky na mýdlo...

    Vzhledem k tomu, že umyvadlo je mnohem větší než baterie, může černá barva působit poněkud rušivě, pokud je vše ostatní v místnosti světlé.

    Černé umyvadlo funguje nejlépe v koupelnách, které jsou ze své podstaty trochu tmavší, např. mají tmavé tapety nebo obklady

    8.jpg
    Černé umyvadlo přitahuje veškerou pozornost, takže pozor, jak jej zkombinujete (zdroj: kartell.com)

    Kamenné umyvadlo

    Kamenná umyvadla jsou zajímavá tím, že připomínají dávné kousky, které naši předkové vytesávali z nalezených kusů kamene, a na druhou stranu jsou odrazem vysokého technologického pokroku, který se zasloužil o jemné řemeslné zpracování těchto prvků. Kamenné umyvadlo přináší do prostoru syrový materiál, který je dostatečně výrazný, takže je nejlepší umístit ho do neutrální koupelny bez křiklavých barev nebo spousty různých materiálů.

    9.jpg

    10.jpg
    Kamenné umyvadlo v koupelně připomíná antické kusy

    Betonové umyvadlo

    Pokud chcete ještě více surových prvků a materiálů, betonové umyvadlo je pro vás tou správnou volbou. Takový kus nelze koupit v obchodě, musí být vyroben ve specializované dílně jako unikátní odlitek podle konkrétního návrhu. Je nutné připravit formu, do které se beton nalije. Vzhledem k tomu, že výroba forem je poměrně náročný proces, doporučují se jednoduché a jasné tvary bez zbytečného zdobení.

    U betonového umyvadla je nejdůležitější dobrá impregnace, jinak začne brzy propouštět vodu.
    11.jpg
    Betonové umyvadlo musí být vyrobeno ve specializované dílně jako unikátní odlitek podle konkrétního návrhu

    Umyvadlo a pult v jednom kuse

    Technologický pokrok vedl k vynálezu mnoha umělých materiálů, včetně některých druhů plastů, z nichž lze vyrobit velmi zajímavé odlitky, umyvadla z jednoho kusu - umyvadlo, deska a podlahová skříňka tvoří jeden celek. Takové řešení je velmi moderní, přesto střídmé a elegantní, a především je lze velmi snadno kombinovat s jinými materiály a barvami.

    12.jpg
    Pokrok v technologii a nové materiály umožňují odlít umyvadlo a pult v jednom kuse

    Kulaté umyvadlo

    Pokud je standardem mezi hranatými umyvadly hladké obdélníkové umyvadlo s mírně zaoblenými hranami, pak mezi zaoblenými organickými tvary tuto roli zcela jistě plní umyvadlo kulaté. Může vypadat velmi pěkně, zejména pokud je kolem něj trochu více prostoru a pokud je umístěn na dostatečně velké koupelnové desce, která mu umožňuje "dýchat". Kromě toho je skvělým řešením kombinace kulatého umyvadla a kulatého zrcadla.

    13.jpg
    Kulaté umyvadlo se hodí ke kulatému zrcadlu

    Eliptické umyvadlo

    Pokud vás lákají zaoblené tvary, ale pravidelné kruhy se vám zdají příliš obyčejné, pak bychom vám mohli doporučit elipsy. Jejich tvar se nejvíce blíží tvaru kapky, dá se tedy říci, že právě tvar nejlépe vyhovuje přirozenému, organickému „tvaru vody“. Eliptická umyvadla se navíc extrémně snadno čistí, protože nemají okraje, kde by se držely nečistoty.

    14.jpg
    Eliptické umyvadlo je ideální pro každého, kdo chce něco originálního (zdroj: claibrook.com)

     

    Odborný článek 460
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Koupelna?

    Máme 503 realizátorů v oblasti Koupelna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 503 realizátorů v oblasti Koupelna
    9.5
    0

    Truhlářství Holešovice


    9.4
    0

    Truhlářství Lahas


    9.5
    0

    Business & Interier Touš s. r. o.


    9.5
    0

    Miroslav Hájek


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena