V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Tepelné čerpadlo monoblok

    Tento článek si přečetlo více než 783+ uživatelů
    Tepelné čerpadlo typu monoblok je rozšířená a zdokonalená verze klasického čerpadla vzduch-voda, nejprodávanějšího modelu ze všech typů tepelných čerpadel. Většina lidí vám řekne, že tepelná čerpadla musí mít dvě jednotky, vnitřní a venkovní, které zabírají hodně místa a vyžadují spoustu práce kolem instalace a údržby. Nejnovější produkt v této třídě, tepelné čerpadlo typu monoblok, je vlastně multifunkční hybridní zařízení (vzduch-voda), které má všechny komponenty v jedné jednotce (all in one).
    Odborný článek 783
    monoblok
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Monoblokové tepelné čerpadlo - výhody

    1.1. Šetří místo

    Monoblokové tepelné čerpadlo šetří spoustu místa, protože kromě kompaktního zařízení, které se vejde do skříně průměrné velikosti, stačí zásobník pro teplou vodu.

    1.2. Malý počet prvků

    Monoblok lze napojit přímo na zásobník teplé vody v objektu a topný systém (podlahové vytápění).

    1.3. Výkonový rozsah 3-16 kW

    Monoblok je určen do menších objektů a bytů, jeho výkonový rozsah je však dostatečně velký, aby pokryl běžné potřeby průměrné domácnosti.

    1.4. Vysoká spolehlivost a provozní efektivita

    Prvky tvořící monoblokové tepelné čerpadlo jsou vyráběny sériově, tedy v továrních výrobních linkách, a jsou tedy vzájemně 100% kompatibilní. Výsledkem je spolehlivý provoz a energetická účinnost.

    1.5. Monoblok může být stejně účinný jako známější tepelná čerpadla vzduch-voda

    Srovnatelné je jejich tzv. roční topné číslo. Teplota výstupní vody dosahuje 57°C a můžete ovládat i přímou cirkulaci a teplou užitkovou vodu, jelikož tepelné čerpadlo má již zabudovanou funkci chlazení.

    1.6. Ideální řešení pro rekonstrukci bytů ve vyšších patrech

    Pokud jde o byty ve vyšších patrech nebo v podkroví vícepodlažních domů, často se stává, že nový byt se velmi obtížně napojuje na stávající instalace (vzdálenost, poloha, prostup stropem apod.). Na způsobu vytápění se mnohokrát nemohou dohodnout ani sousedé v bytových domech. Monoblokové tepelné čerpadlo nabízí řešení mnoha problémů tohoto charakteru.

    Monoblok ušetří spoustu místa, protože kromě kompaktního zařízení, které se vejde do průměrně velké skříně, potřebujete pouze zásobník teplé vody (na obrázku: tepelné čerpadlo Kronoterm Versi)
    Monoblok ušetří spoustu místa, protože kromě kompaktního zařízení, které se vejde do průměrně velké skříně, potřebujete pouze zásobník teplé vody (na obrázku: tepelné čerpadlo Kronoterm Versi)

    2. Monoblokové tepelné čerpadlo - cena

    Nižší cena: Monoblokové tepelné čerpadlo stojí asi o 15-30 % méně než standardní dvoudílná zařízení vzduch-voda. Nižší cenu umožňuje kompaktní design a továrně vyrobené kratší instalace a spoje mezi prvky.

    3. Monoblokové tepelné čerpadlo - instalace

    Montáž je jednoduchá a zvládne ji i většina instalatérů. Nevyžaduje žádné zvláštní certifikáty. Monoblok má pouze jednu jednotku, a proto nedochází k propojení vnitřní a venkovní jednotky na plyn jako u tepelných čerpadel s děleným systémem.

    Můžete jej instalovat v interiéru i exteriéru. První verze monobloků byly určeny výhradně pro venkovní instalaci. Vývoj však vedl k novým modelům, které lze instalovat do interiéru, např. do skříně nebo do sklepa. Jedním potrubím je do zařízení přiváděn vnější vzduch a druhým je vypouštěn vzduch ochlazený. Potrubí je vyrobeno tak, aby bylo možné jimi prostoupit tepelný plášť budovy (střechu nebo fasádu).

    4. Trendy

    Dnešní kupující tepelných čerpadel chtějí produkt s co nejnižší hmotností a velikostí, s co nejmenšími investicemi, jednoduchým provozem a údržbou, ale i produkt, který minimálně zatěžuje životní prostředí. Na druhou stranu chtějí, aby byl výrobek maximálně flexibilní, tichý, přizpůsobený designu moderního interiéru, tedy stylu a estetice moderního bydlení.

    Monoblokové tepelné čerpadlo je vlastně naprosto trendy. Kompaktní zařízení lze umístit na půdu, balkon či terasu, kdekoli v interiéru, i k ostatním domácím spotřebičům a v případě potřeby i ke zdi nebo do rohu, chodbě, pod schody - zkrátka kamkoliv se to hodí. Kombinuje tři pracovní funkce: vytápění prostor, chlazení prostor a ohřev teplé vody.

    Kompaktní a tiché zařízení lze umístit do podkroví, na balkón či terasu, do interiéru, a dokonce i k dalším domácím spotřebičům (na obrázku: tepelné čerpadlo Kronoterm Versi)
    Kompaktní a tiché zařízení lze umístit do podkroví, na balkón či terasu, do interiéru, a dokonce i k dalším domácím spotřebičům (na obrázku: tepelné čerpadlo Kronoterm Versi)

    5. Na monoblokové tepelné čerpadlo můžete získat dotaci

    Tepelné čerpadlo typu monoblok je (stejně jako klasické tepelné čerpadlo vzduch-voda) zařazeno do seznamu produktů, na které se udělují státní dotace z fondu Nová zelená úsporám. Zjistěte si jaká dokumentace se vyžaduje a využijte tuto možnost!

    Odborný článek 783
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo
    9.4
    0

    KLIMAWEST


    9.1
    0

    Pavel Kozák


    9.5
    0

    ELMATERM s.r.o.


    9.1
    0

    Zdeněk Smutný - SUZE


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena