V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Tepelná čerpadla Panasonic - úspora energie na vytápění

    Společnost Panasonic je velmi odhodlaná přispívat ke snížení spotřeby energie v každé domácnosti. V zimních měsících většinou závratně rostou účty za elektřinu, resp. za spotřebu energií, což je hlavní starostí mnoha majitelů domů. S elegantními a chytrými tepelnými čerpadly, která jsou produkty této firmy, dosáhnete větších úspor a budete se ve svém domově cítit vždy příjemně. Technologie ECONAVI automaticky detekuje změny okolních podmínek a podle toho optimalizuje provoz celého systému. Invertorová technologie naopak zajišťuje, že k udržení nastavených teplot bude spotřebováno co nejméně energie. Pokud chcete na vytápění ušetřit ještě více než dosud, podívejte se na tyto užitečné tipy, jak snížit spotřebu a využít své tepelné čerpadlo na maximum.
    Odborný článek 372
    11
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Panasonic tepelná čerpadla - nastavení

    Pro optimální využití všech funkcí a výhod, které vám tento systém může poskytnout během zimních měsíců, zkontrolujte, zda je nastavení na dálkovém ovladači v režimu „HEATING“ a zda jsou otáčky ventilátoru a klapka nastaveny na „AUTO“. To pomáhá vašemu tepelnému čerpadlu určit podmínky v místnosti a pracovat efektivněji. Spotřebu energie můžete dále snížit nastavením do režimu „ECONAVI“.

    9.jpg
    Tepelná čerpadla Panasonic významně přispívají ke snížení spotřeby energie v každé domácnosti

    2. Tepelné čerpadlo Panasonic by mělo udržovat konstantní pokojovou teplotu

    Když je chladný zimní večer, mnoho lidí si myslí, že je moudré přejít na maximální provoz tepelného čerpadla a vytopit tak místnost rychleji. Přepínání různých teplot znamená, že tepelné čerpadlo musí pracovat intenzivněji a spotřebovává tak na svůj provoz více energie. Energeticky efektivnější je nastavit systém na požadovaných 21-23 °C, a poté jej nechat automaticky udržovat konstantní teplotu, během dne i noci.

    Pokud však v určitou chvíli potřebujete nějakou oblast zahřát opravdu rychle, použijte tlačítko „POWER“. To umožní vašemu tepelnému čerpadlu Panasonic běžet na plný výkon po dobu maximálně 20 minut, poté se vrátí na normální provoz.

    10.jpg
    Panasonic - systém, který poskytuje velké úspory energie a peněz (větrací jednotka s rekuperací tepla v obytných prostorech)

    3. Použijte časovač

    Všechna tepelná čerpadla Panasonic jsou vybavena časovači, které se snadno používají a lze je nastavit ve třech snadných krocích. Pro maximální pohodlí nastavte časovač tak, aby se dům začal zahřívat hodinu před ranním probuzením a hodinu před návratem ze školy nebo práce. To znamená, že váš domov bude optimálně vytápěn jen když ze zapotřebí, a nebudete utrácet energii ani peníze za vytápění, když nejste doma.

    11.jpg
    Vnitřní jednotka telepného čerpadla Panasonic - nezabírá mnoho místa a je přitom elegantní

    4. Kromě tepelného čerpadla Panasonic můžete pro úsporu udělat hodně sami

    4.1. Zatáhněte závěsy a stáhněte žaluzie

    Pokud večer zatáhnete závěsy nebo stáhnete žaluzie, přidáte izolaci okna „další vrstvu“, která pomůže omezit průvan a udržet teplo ve všech místnostech.

    4.2. Zavírejte dveře

    Při vytápění obývacího pokoje nebo ložnice mějte dveře zavřené, dokud se místnost zcela nevyhřeje. Tepelné čerpadlo tak rychleji vytopí místnosti, které používáte nejčastěji a kde trávíte nejvíce času.

    4.3. Zajistěte pravidelnou údržbu tepelného čerpadla

    Aby filtry fungovaly efektivně, budete je muset pravidelně čistit. Stačí je omýt ve vlažné vodě. Přední panel krytu lze rychle a snadno sejmout. Celý systém s čistým filtrem funguje mnohem lépe a spotřebovává méně energie.

    Pravidelně také kontrolujte, zda je prostor kolem venkovní jednotky upravený a čistý. Pokud jsou v blízkosti umístěny nějaké předměty, rostliny nebo překážky jiného typu, mohou zablokovat výfukový otvor a snížit jeho schopnost účinně odvádět teplo, což ve svém důsledku znamená zvýšenou spotřebu energie.

    4.4. Zkontrolujte baterie v dálkovém ovladači

    Pokud jste tepelné čerpadlo nepoužívali v letních měsících, možná budete muset vyměnit baterie v dálkovém ovladači. Pro výměnu baterií stačí zatáhnout za přední kryt ovladače. Přední kryt se vysune a budete mít snadný přístup k bateriím.

    Odborný článek 372
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo
    9.6
    0

    MODACO - GROUP s.r.o.


    9.7
    0

    VTP Kočí s.r.o.


    8.8
    0

    Voda - Topení - Praha s.r.o.


    9.4
    0

    5P Technologies


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena