V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Tepelné čerpadlo Kronoterm - ušetříte více než 25.000Kč za rok!

    Tento článek si přečetlo více než 553+ uživatelů
    Vzhledem k neustálému růstu cen energií, který dále vede ke zdražování dalšího spotřebního zboží, si všichni klademe otázku, jak a kde ušetřit nějakou tu korunu. Vytápění tvoří velkou část měsíčních výdajů každé domácnosti. Moudrým výběrem systému vytápění můžete dlouhodobě ušetřit tolik, že si například za 15 let můžete dovolit pořídit úplně nový rodinný vůz!
    Odborný článek 553
    2
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Tepelné čerpadlo Kronoterm šetří váš čas a nervy

    Žijeme v době zatížené četnými závazky, zodpovědností a povinnostmi, takže dny jen letí. Není proto divu, že každý chce mít co nejméně práce a starostí kolem údržby domu a chodu domácnosti. Po náročném dni není snad nic, co vás uvolní jako bezstarostný návrat do vyhřátého domova. Sednete si na pohovku a rázem zapomenete na veškeré problémy. Máte-li tepelné čerpadlo, nemusíte štípat a skládat dříví, ani přikládat do kamen. Chybí i obavy typu, kdy z trhu zmizí topný olej, jaká je nová cena pelet a zda je potřeba čistit komín.

    2.jpg
    Tepelné čerpadlo umožňuje velké úspory (zleva doprava: teplá užitková voda, radiátorové podlahové nebo nástěnné vytápění, venkovní jednotka, vnitřní jednotka); zdroj: Kronoterm

    2. Tepelné čerpadlo Kronoterm - úspora oproti jiným zdrojům energie

    Zahřátí 1 m3 obytné plochy vyžaduje podle stavebních předpisů 60 W/h. Kolik to bude skutečně stát, záleží na způsobu vytápění. Počítá se, že na 1 kW elektřiny investované do spuštění kompresoru získá tepelné čerpadlo 4-5 kW tepla, což znamená, že 75% energie, kterou spotřebujete ve svém domě, je vlastně zdarma a neznečišťujete životní prostředí. Tepelné čerpadlo Kronoterm dosahuje velkých úspor v krátkodobém i dlouhodobém horizontu. Kilowatthodina užitečného tepla z vytápění topným olejem stojí až 2.9Kč, což je asi 4,5krát více. Kilowatthodina vytápění elektrickými topnými tělesy nebo infračervenými panely stojí 3.2Kč, což je pětkrát více než vytápění tepelným čerpadlem.

    3.jpg
    Tepelné čerpadlo Adapt, Kronoterm; díly venkovní jednotky (zleva doprava: systém redukce odmrazování NZFTM, systém regulace hluku NMSTM, instalace bez stavebních prací EasyPlaceTM, původí návrh MyDesignTM); zdroj: Kronoterm

    3. Roční úspora s tepelným čerpadlem Kronoterm

    Roční úspora s nejlepšími tepelnými čerpadly Kronoterm je ve srovnání s jinými zdroji energie ještě větší. Ročně tepelné čerpadlo ušetří více než 25.000Kč, v porovnání s např. elektrickým vytápěním a IR panely. Oproti vytápění olejem nebo zemním plynem bude úspora také něco málo přes 25.000Kč.

    4.jpg
    Tepelné čerpadlo Adapt, Kronoterm; kompaktní, prostorově úsporná vnitřní jednotka (zleva doprava: systém okamžitého vytápění a zásobníku teplé vody MHWTM, systém řízení účinnosti a nákladů TCCTM, systém nouzového vytápění AHTM, systém dálkového nabíjení RSCTM); zdroj: Kronoterm

    4. Úspora za 15 let používání tepelného čerpadla Kronoterm

    Během životnosti tepelného čerpadla, která je garantovaně minimálně 15 let, je úspora poměrně vysoká. V porovnání s elektrickým vytápěním činí přes 350.000Kč. Oproti topení dřevem ušetříte cca 75.000Kč.

    5. Tepelné čerpadlo vs. vytápění dřevem

    Úspora peněz je skutečně o něco menší ve srovnání s vytápěním dřevem nebo peletami, ale úspora emisí oxidu uhličitého je mnohem vyšší. Nahrazením palivového dřeva vytápěním tepelným čerpadlem vypustíte do atmosféry až o 100 tun méně částic CO2! Zcela nový osobní automobil vypouští 119,6 gramů CO2 na kilometr. Používáním tepelného čerpadla zajistíte sobě i svým blízkým dýchání čistšího vzduchu a životní prostředí vám bude vděčné. S tepelným čerpadlem pomůžete zachránit přes 500 stromů za 15 let.

    5.jpg
    Tepelné čerpadlo Adapt, Kronoterm - moderně řešená venkovní jednotka; zdroj: Kronoterm

    6. Tepelné čerpadlo Kronoterm - vyšší kvalita, větší úspora

    Tepelné čerpadlo je z logiky věci komplexní produkt. Vývoj technologicky vyspělých, účinných zařízení vyžaduje mnoho let výzkumu a vývoje. Složitým a náročným procesem je také proces výroby kvalitního tepelného čerpadla. V důsledku toho jsou náklady na tento typ zařízení poměrně vysoké. To platí i pro kompletní výměnu topného systému. Faktem ale je, že investice do tepelného čerpadla se určitě vyplatí (cca za 10 let). Z dlouhodobého hlediska je tento typ topného systému v každém ohledu nejpříznivějším způsobem vytápění. Pokud k tomu připočteme, že tepelné čerpadlo může ohřívat užitkovou vodu, úspora je ještě větší.

    Odborný článek 553
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo
    9.5
    0

    SOELSO s.r.o.


    9.7
    0

    Josef Čibera - ČIPEX


    9.3
    0

    AB watt spol. s r.o.


    9.3
    0

    M-tech topení s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena