V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Daikin tepelné čerpadlo - posouzení a přehled

    Tento článek si přečetlo více než 842+ uživatelů
    S 60letou tradicí se tepelná čerpadla Daikin stala světovým lídrem v tomto odvětví. Společnost investuje do výzkumu a vývoje všech produktů a inovací. Jsou také jedny z mála, které mají tepelná čerpadla z kompresorů a freonů vlastních produktů. Není divu, že před více než deseti lety společnost Daikin připravila půdu pro vysokoteplotní tepelné čerpadlo vzduch-voda s DAIKIN Altherma HT, které se používá pro vyhřívání starších soukromých domů.
    Odborný článek 842
    12
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Co bychom měli vědět před instalací tepelného čerpadla?

    Než se rozhodnete pro instalaci tepelného čerpadla, je důležité posoudit tepelné ztráty vašeho objektu. Zjistěte, jaké budou roční náklady na provoz tepelného čerpadla. Vytápíte dům radiátory, které potřebují tzv. vysokoteplotní tepelné čerpadlo? Před nákupem a instalací doporučujeme poradit se s důvěryhodnými odborníky.

    2. Tepelné čerpadlo Daikin - nejinovativnější tepelné čerpadlo na trhu

    Tepelné čerpadlo Daikin je synonymem revoluční technologie vytápění. Modely Daikin Altherma 3 H HT byly přepracovány tak, aby nyní obsahovaly kompresor využívající nové chladivo R-32 a technologii dvojitého vstřikování „double injection technology“. Daikin je lídrem mezi výrobci tepelných čerpadel, protože současně vyvíjí nová chladiva, kompresory a čerpadla a udržuje si konkurenční výhodu na trhu, což se odráží v jeho technologické výhodě a největším tržním podílu ve srovnání se všemi typy tepelných čerpadel v Evropě.

    9.jpg
    Vnitřní jednotku tepelného čerpadla Daikin lze namontovat na podlahu s integrovaným nerezovým ohřívačem vody, nebo na stěnu bez ohřívače vody, se snadným ovládáním a unikátním displejem, který udává řadu parametrů; zdroj: Daikin

    3. Tepelné čerpadlo Daikin 3 H HT funguje i při -28 °C

    Verze tepelného čerpadla 3 H HT nabízí kromě atraktivního vzhledu řadu technických inovací. Dosahuje výstupní teploty vody až 70 °C i při venkovních teplotách až -15 °C. Hranice, do které může tepelné čerpadlo bez problémů fungovat, je minus -28 °C a výstupní teplota vody v takovém případě dosahuje 65 °C. Tak vysoké výstupní teploty vody, kterých tento model zařízení dosahuje, znamenají, že je systém vhodný i pro vytápění špatně izolovaných starších objektů s radiátorovým vytápěním, stejně jako pro novostavby s podlahovým vytápěním.

    11.jpg
    Tepelné čerpadlo s nejlepší inovací na trhu; zdroj: Daikin

     

    1. Nástěnný model: Nejlepší kompaktní jednotka pro přípravu teplé užitkové vody v kombinaci se samostatným zásobníkem. Na přání zákazníka lze přidat funkci chlazení.

    2. Model s integrovaným nerezovým zásobníkem teplé vody: Kompaktní jednotka, 59x60 cm, se zásobníkem o objemu 180 nebo 230 litrů, který dokáže splnit všechny potřeby průměrné domácnosti. Model Bison je možné nainstalovat pro dosažení dvou různých teplot současně.

    3. Model s integrovanou nádrží ECH2O na teplou užitkovou vodu: Jednotka ECH2O je vybavena nádrží na vodu o objemu 300 nebo 500 litrů, kterou lze připojit k solární elektrárně. Na přání zákazníka lze přidat funkci chlazení.

    4. Cena tepelného čerpadla Daikin Altherma 3 H HT

    Cena tohoto tepelného čerpadla je o něco vyšší než u konkurenčních modelů. Vezmeme-li však v úvahu jeho účinnost a spolehlivost a také nižší provozní náklady, považujeme ho za mimořádně vhodný. V konečném důsledku se investice každopádně vrátí v nižších provozních nákladech na vytápění.

    5. Ještě účinnější tepelné čerpadlo Daikin

    Díky unikátní „technologii dvojitého vstřikování“ je tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT ještě tišší a účinnější než jeho předchůdci. Výrobce vyvinul kompresor s dvojitým přímým vstřikováním, který nahradil známou technologii BLUEVOLUTION. Nový typ kompresoru také umožňuje extrémně vysoký výkon tepelného čerpadla i při velmi nízkých venkovních teplotách.

    12.jpg
    Nejúčinnější tepelné čerpadlo na trhu; zdroj: Daikin

     

    VYROBENO SE ZVLÁŠTNÍ POZORNOSTÍ

    1. Moderní kryt

    Inženýři Daikin ve spolupráci s designéry přišli se skvělým řešením vzhledu vnitřních jednotek a zároveň dali klasickému vzhledu venkovních jednotek nový, moderní tvar. Venkovní jednotka má pěknou přední stranu a čisté linie, se kterými zapadne do každého prostředí.

    2. Velmi účinný ventilátor

    Tepelná čerpadla s vysokým výkonem mají obvykle dva ventilátory, i když Daikin Altherma 3 H HT má jen jeden. Jeden, ale větší, který zajišťuje lepší cirkulaci vzduchu a vytváří méně hluku.

    3. Zcela nový kompresor

    Společnost Daikin Europe ve spolupráci s Daikin Japan Institute of Technology and Innovation zdokonalila zcela nový typ kompresoru, který dokáže vodu zahřát až na 70 °C. Tento typ vysokoteplotního tepelného čerpadla je prvním zařízením využívajícím chladicí kapalinu R-32. Svými vlastnostmi odpovídá standardním chladicím kapalinám, má však vyšší energetickou účinnost a nižší emise CO2.

    4. Kvalitní izolace

    Třívrstvá izolace a pryžová těsnění mezi spodní a vibrační deskou pohlcují oscilace, a tím i hluk, který kompresor vytváří.

    6. Tepelné čerpadlo Daikin spotřebuje o 30% méně chladicí kapaliny a má 4x menší dopad na životní prostředí

    Tepelné čerpadlo Altherma 3 H HT dosahuje účinnosti A +++, to vše s o 30% méně chladicí kapaliny ve srovnání s předchozími modely. Spolu s dalšími vylepšeními to znamená čtyřikrát menší zátěž pro životní prostředí.

    7. Ještě tišší tepelné čerpadlo Daikin

    Venkovní jednotka čerpadla Daikin produkuje pouze 38 dB hluku. Zařízení lze ale přepnout na ještě tišší provoz a na vzdálenost 3 metrů dokáže produkovat až 35 dB, což je tišší než hladina zvuku v knihovně! Tepelné čerpadlo Daikin 3 H HT je zkrátka skvělá volba!

    Odborný článek 842
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 346 realizátorů v oblasti Tepelné čerpadlo
    10
    0

    V.I.P. Energy s.r.o.


    9.2
    0

    KLIMA - KOMPLEX spol. s r.o.


    9.7
    0

    Slunce Invest s.r.o.


    9.7
    0

    VTP Kočí s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena