V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Vestavěné skříně

    Tento článek si přečetlo více než 585+ uživatelů
    Vestavěné skříně jsou místem pro uložení oblečení, obuvi a dalších potřebných věcí. Dají se koupit ty prefabrikované, nebo si je můžete nechat vyrobit na míru od místního truhláře. Šatní skříň může být volně stojící nebo vestavěná a vyžaduje si jí stále více zákazníků. Vestavěné skříně se obvykle umisťují mezi stěny nebo do výklenků, ale mohou se o zeď opírat pouze jednou stranou. V posledních letech se vestavěné skříně stále častěji dělají s posuvnými dveřmi.
    Odborný článek 585
    vestavena skrin madla
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    1. Vestavěné skříně

    Konstrukce těchto skříní se poněkud liší od klasických. Klasické skříně jsou menší, volně stojící a většinou s křídlovými dveřmi. Vestavěné skříně se instalují mezi dvě stěny, obvykle od zdi ke zdi a od podlahy ke stropu, a zabírají takřka celou stěnu místnosti. To znamená, že skříň není volně stojící a nevyčnívá v místnosti, ale působí jako zarovnaná plocha se zbytkem stěny. Vestavěné skříně se obvykle vyrábějí na míru, protože musí být přesně přizpůsobeny otvoru ve zdi, do kterého budou umístěny.

    1.1. Výhody vestavěných skříní

    Vestavěné skříně jsou v první řadě velmi praktické, protože skvěle zapadnou do prostoru. Další věcí je plné využití prostoru pro skladování, protože doslova každý jeho centimetr lze naplnit věcmi. Vzhledem k tomu, že zabírají celou stranu místnosti, poskytnou vám stejné množství prostoru, od stěny ke zdi a od podlahy ke stropu, takže nikde nezůstane žádná špína ani prach. Údržba vestavěných skříní je také snazší, protože prakticky neexistují vnější a horní strany, ze kterých je třeba utírat prach. V neposlední řadě jsou tyto skříně lepším řešením z hlediska stylu a estetiky, protože je můžete barevně i materiálově sladit se zbytkem domova. Vestavěnou skříň lze kromě ukládání věcí možné použít i pro oddělení prostorů.

    1.2. Nevýhody vestavěných skříní

    Tomuto typu skříní se stěží dá něco vytknout. S výjimkou snad ceny a případně doby dodání, zejména u těch dělaných na míru. Řemeslné výrobky jsou vždy dražší, ve srovnání s průmyslově vyráběnými produkty.

    Vestavěné skříně jsou vyráběny na míru, a proto perfektně zapadnou do prostoru a využijí každý centimetr
    Vestavěné skříně jsou vyráběny na míru, a proto perfektně zapadnou do prostoru a využijí každý centimetr

    2. Co je potřeba pro vestavěnou skříň?

    2.1. Komponenty šatní skříně

    Vestavěné skříně jsou vyráběny na míru, takže si můžete její prvky, části a funkce vybírat podle svých potřeb a přání. Konstrukce se může skládat z pevných a pohyblivých polic a zásuvek různých hloubek a velikostí, pevných nebo pohyblivých věšáků na košile a kalhoty, pletených košíků, polic, stojanů, držáků apod. Je důležité, abyste před koupí nebo objednáním skříně pečlivě zvážili a promysleli všechny části, které budete potřebovat. Mimochodem, za nejlepší verzi této konstrukce se považuje ta, která má pevné nástěnné konzoly s otvory nebo zářezy v plné výšce, do kterých můžete umístit police nebo zásuvky, takže můžete měnit nejen jejich výšku, ale také rozestupy a počet. Doporučujeme nechat si na jedné straně volný jeden úzký svislý pruh, např. pro násadu na koště, mop nebo pro kytaru.

    2.2. Vzhled šatní skříně

    Vestavěnou skříň na míru si můžete přizpůsobit podle tvaru, velikosti, detailů a materiálů. Doporučujeme nejprve vytvořit náčrty nebo najít obrázky, které se vám líbí, a poté se poradit s truhlářem o vlastnostech vybraného materiálu. Vzhled šatní skříně lze nepochybně ovlivnit výběrem úchytů a madel. Pokud chcete skříň bez úchytů, tedy minimalistický vzhled, existují takzvané otevíraní na zatlačení (push). Je však třeba mít na paměti, že skříň se používá každý den, takže otisky prstů budou velmi nápadné a fronty / dveře se nakonec zašpiní, což může na světlých a lesklých površích způsobit problém. Jednou z možností mohou být broušené rukojeti, které však nejsou nejpohodlnější a nejpříjemnější, pokud máte dlouhé nehty. Vždy jsou k dispozici dřevěná, kovová a plastová madla a úchytky různých barev, tvarů a velikostí.

    3. Šatní skříň s posuvnými dveřmi

    Šatní skříň s posuvnými dveřmi je stále oblíbenější. Je zvláště vhodná do místností, kde nemáte mnoho volného místa, takže standardní křídlové dveře by bylo obtížné nebo nemožné otevřít. Elegantní šatní skříň s posuvnými dveřmi je proto skvělým řešením, protože umožňuje pohyb křídel doleva a doprava a nevyžaduje žádný dodatečný prostor. Šatní skříň s posuvnými dveřmi má obvykle mnohem větší křídlo než klasická šatní skříň, protože kolejnice vydrží větší zatížení než klasické panty.

    Na vzhled šatní skříně má vliv také výběr úchytů
    Na vzhled šatní skříně má vliv také výběr úchytů

    4. Vestavěné skříně - cena

    Vestavěné skříně mohou být vyrobeny z jakéhokoli materiálu. Nejlepší je samozřejmě masivního dřevo, ale mějte na paměti, že tento materiál je velmi drahý. Cena vestavěné skříně z masivu se pohybuje kolem 6000Kč / m2, na výšku 2,4 m. Vestavěné skříně jsou tak obvykle vyrobeny z překližky, MDF nebo OSB desek. Všechny tyto materiály jsou levnější než dřevo. Tento výběr navíc ospravedlňuje fakt, že je většina skříně „schovaná“ a tak stejně zvenčí není vidět. Vestavěné skříně mohou být také skleněné, to znamená, že jejich dveře mohou být prosklené nebo se zrcadly. Šatní skříně s posuvnými dveřmi jsou zhruba o 20% dražší než klasické, protože mechanismus, který umožňuje pohyb dveří, je dražší a složitější.

    Šatní skříň s posuvnými dveřmi je nejlepší volbou pro menší místnosti
    Šatní skříň s posuvnými dveřmi je nejlepší volbou pro menší místnosti

    Pokud se rozhodnete pro vestavěnou skříň, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš dotaz odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete nalézt v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 585
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nábytek na míru?

    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru
    9.5
    0

    Truhlářství Buchlovský


    9.4
    0

    Truhlářství Šujan


    9.6
    0

    RD-STAVBY.com s.r.o.


    9.5
    0

    Roman Doležel


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena