V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Umyvadlo - závěsné, zápustné, umyvadlo na desku, umývátka

    Tento článek si přečetlo více než 583+ uživatelů
    Výběr sanitární keramiky je jedním z důležitých úkolů při zařizování nové nebo rekonstrukci staré koupelny ve vašem bytě. Na trhu je k sehnání nespočet typů, tvarů, velikostí a materiálů umyvadel. To, které si nakonec vyberete, závisí především na vašem vkusu, přáních a potřebách.
    Odborný článek 583
    nadsavene umyvadlo
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    1. Nástěnné umyvadlo

    Umyvadlo v koupelně lze upevnit nebo zavěsit přímo na zeď. Taková umyvadla se obvykle používají do stísněných koupelen, protože zabírají nejméně místa. Mohou být také krásným, minimalistickým prvkem a často mají integrovaný stojan pro zakrytí potrubí a odtoků.

    Závěsné umyvadlo v prostoru působí lehce a minimalisticky
    Caption

    2. Zápustné umyvadlo

    Dalším typem umyvadel jsou ty, které se nachází pod úrovní desky, ať už se skříňkou nebo bez ní. Mohou být více nebo méně viditelné, podle toho, jak si přejete, aby celý prvek vypadal. Umyvadlo na desce se od zápustného liším, že se celé nachází na desce. Pokud ho vyčnívá jen kousek, jedná se o zápustné umyvadlo.

    Vestavěné umyvadlo je umístěno v jedné rovině s pultem, se zapuštěnými nebo prodlouženými hranami
    Vestavěné umyvadlo je umístěno v jedné rovině s pultem, se zapuštěnými nebo prodlouženými hranami

    3. Umyvadlo na desku

    Výhodou umyvadla na desku je kromě nepopiratelné vynikající estetiky také spousta volného prostoru kolem něj.
    Výhodou umyvadla na desku je kromě nepopiratelné vynikající estetiky také spousta volného prostoru kolem něj

    Tzv. umyvadlo na desku je umístěno na pult tak, aby bylo vidět celé. Takové umyvadlo je velmi praktické, protože kolem něj je obvykle velká volná úložná plocha. Umyvadla na desku jsou obvykle umístěna ve dvou, pokud to velikost koupelny umožňuje. Vypadají jako sochy a dávají koupelně zvláštní šmrnc. Tento typ umyvadla poskytuje další prostor pro ukládání různých drobností pro udržování hygieny. Další příslušenství lze uchovávat ve skříních pod, nad nebo kolem pultu. Taková umyvadla jsou stále oblíbenější a jsou k dispozici v nesčetných verzích, od těch nejjednodušších a minimalistických, až po docela domýšlivá a elegantní řešení vyrobená z nových kompozitních materiálů. Tento typ umyvadel může dělat potíže dětem, které by v případě mytí rukou museli zvedat ručičky příliš vysoko.

    4. Tvary umyvadel

    Kromě výběru typu umyvadel si pochopitelně můžete vybrat i tvar - od klasického, obdélníkového, se zaoblenými rohy až po nejmodernější, ve tvaru krychle nebo polokoule. K dispozici jsou i umyvadla hranatá, eliptická anebo celá kulatá. Volbu tvaru přenechte své intuici. Ve smyslu funkce mezi nimi není velký rozdíl. Nebylo by špatné tento prvek sladit s ostatními sanitárními prvky, např. s vanou.

    V tomto smyslu je důležitý také výběr umyvadlových baterií. Proto budete muset věnovat pozornost tomu, zda vybrané umyvadlo umožňuje instalaci baterie, která se vám líbí. Pokud chcete, aby byla baterie instalována přímo do umyvadla, vyberte to s otvorem. Pokud chcete umyvadlo zapuštěné do desky, budete do ní muset udělat díru. Pokud chceme instalovat baterii do zdi, musíme si dát pozor, abychom si nevybrali desku nebo koupelnové umyvadlo s otvorem. V takovém případě by byl otvor zcela zbytečný a narušil by estetiku nejen umyvadla, ale i celé koupelny. Bylo by navíc zřejmé, že jste si s plánováním koupelny nedali moc záležet.

    Umyvadla jsou dnes k dispozici ve velkém množství tvarů a barev. Vyrábí se dokonce i ze zcela neobvyklých materiálů, jako je sklo, kámen nebo dřevo.
    Umyvadla jsou dnes k dispozici ve velkém množství tvarů a barev. Vyrábí se dokonce i ze zcela neobvyklých materiálů, jako je sklo, kámen nebo dřevo

    5. Materiály pro výrobu umyvadel

    Vybrali jsme si velikost, tvar, barvu, umístění…a co materiál, ze kterého bude umyvadlo vyrobeno? Keramická umyvadla jsou takříkajíc klasika. Snadno se čistí, jsou cenově dostupná a odolná. Pravděpodobně jsme vyrostli v domě s keramickým umyvadlem. Existuje však stále více dalších, atypických materiálů používaných k výrobě sanitárních prvků. Ty v moderních a luxusních koupelnách připomínají umělecká díla; mohou být z kamene, mramoru nebo kerrocku. Jsou samozřejmě dražší, ale jsou také odolnější a mají delší životnost. Dejte si však pozor abyste je nemontovali na sádrokartonové příčky, jsou na ně příliš těžká. Dnes se dá najít stále více skleněných umyvadel, která jsou méně odolná, ale odpovídají modernějším módním trendům.

    Stále více lidí volí nerezovou ocel. Je totiž extrémně odolná, snadno se čistí a každý interiér s ní bude vypadat neuvěřitelně moderně, téměř futuristicky. Nerezové umyvadlo však může časem ztratit lesk a působit trochu neosobním a průmyslovým dojmem.

    Nejméně očekávanou a zcela netypickou, ale o to zajímavější volbou je dřevěné umyvadlo, který vytváří zvláštní, domáckou atmosféru. Hodí se téměř ke každému stylu. Jeho jedinou slabinou je, že musí být často obnovováno ochrannými nátěry.

    Pokud se rozhodnete instalovat umyvadla a jiné koupelnové prvky, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš dotaz odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

     

    Odborný článek 583
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Nábytek na míru?

    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 759 realizátorů v oblasti Nábytek na míru
    9.5
    0

    EUROFACE Interiéry


    9.5
    0

    Truhlářství Myslkovice


    9.4
    0

    Josef Maňák - Strytet


    8.6
    0

    Malik Stavba s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena