V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Bitumenové pásy: živičná hydroizolace ploché střechy

    U ploché střechy je mimořádně důležitá kvalitní hydroizolace. Musí být zvolen správný typ, aby se zabránilo pozdějšímu zhroucení střechy. Hydroizolace ploché střechy se nejsnáze provádí, pokud jsou použity bitumenové pásy.
    Odborný článek 245
    bitumenove pasy
    Máme 359 realizátorů v oblasti Plochá střecha:

    1. Hydroizolace plochých střech - typy

    Hydroizolaci ploché střechy lze provést několika způsoby. Můžeme použít standardní bitumenovou hydroizolaci, bitumenové pásy vyztužené skelnou tkaninou nebo syntetickou hydroizolační fólii. Existují samozřejmě i další způsoby, ale v tomto textu zmíníme jen ty nejznámější.

    2. Bitumenové pásy

    Bitumenové pásy se pro hydroizolaci plochých střech používají stále nejčastěji. Jsou vyrobeny z polymerů a hodí se do různých povětrnostních podmínek. U běžné ploché střechy se instalují na tepelnou izolaci, u obrácené ploché střechy je hydroizolace pod tepelnou izolací. Jsou odolné a jejich trvanlivost je opravdu velká.

    Výhodou bitumenových pásů je, že jsou pružné a mají schopnost přizpůsobit se nestabilnímu povrchu. Snadno se také instalují a opravují.
    01.jpg
    Bitumenové pásy se k povrchu připevňují pomocí svařování plamenem

    3. Bitumenové pásy vyztužené skelnou tkaninou

    Vyztužené pásy jsou odolnější a bytelnější. Jsou schopny odolávat vysokým podélným a příčným silám. Výhodou tohoto typu (oproti standardním pásům) je, že jsou rozměrově stabilní, mají vynikající pevnost v tahu a odolávají vyššímu teplotnímu zatížení. Takto zesílené pásy jsou také mnohem odolnější proti stárnutí a mají větší mechanickou odolnost.

    4. Termoplastická polyolefinová hydroizolační fólie  

    Můžete se také rozhodnout pro termoplastickou polyolefinovou hydroizolační membránu, která je odolná vůči vodě, slunečnímu záření a dalším povětrnostním vlivům. Membránu lze použít k izolaci všech typů střech, podzemních částí budovy, vodních ploch apod. Výhodou speciální membrány je, že se její segmenty svařují horkým vzduchem, což jde rychle a snadno. Tento materiál prakticky nestárne, takže speciální membrána dosahuje delší životnosti.

    Membránová hydroizolace je vhodná i pro opravy opotřebované hydroizolace, kontakt s živičnými pásy jí nikterak nepřekáží.
    Odborný článek 245
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Plochá střecha?

    Máme 359 realizátorů v oblasti Plochá střecha:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 359 realizátorů v oblasti Plochá střecha
    9.5
    0

    TES


    9.6
    0

    LÖW - střechy, s.r.o.


    9.4
    0

    Richard Suchý - Pokrývačské a izolatérské práce


    9.9
    0

    KDK eko IZOL - CZ s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena