V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Štuk: použití a cena

    Tento článek si přečetlo více než 647+ uživatelů
    Štuk je známý již po staletí. Je jedním z dekorativních prvků venkovních i vnitřních omítek, který používáme, když chceme svému domu dodat rustikální vzhled. Může být použit i k oživení moderní budovy, ale je třeba dbát na to, aby prostor nebyl přesycen detaily. Obvykle se umísťuje na stěny a stropy. V minulosti se vyráběl z nehašeného vápna, písku, sádry a vody. Dnes se štuk vyrábí z polystyrenu, dřeva nebo plastu, takže je určen k okamžité pokládce na povrch.
    Odborný článek 647
    stukatura
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    Jak se štuk používá

    Kdy a kde se štuk použije, je individuální rozhodnutí. Záleží na tom, v jakém stylu je navržen interiér / exteriér budovy. Štuk je vynikajícím doplňkem, pokud je dům postaven v rustikálním stylu, nebo je naopak efektní prvek v ultramoderním prostředí. V každém případě se použití štuku nedoporučuje v minimalistických interiérech, kde převládají rovné, přísné linie bez zbytečných doplňků.

    Cena štuku

    Cena štuku závisí na jeho tvaru a materiálu. Můžeme zakoupit hotové profily, které stačí pouze nainstalovat. Profily z polystyrenu je třeba ještě dodatečně ošetřit sádrou a vápencem. Pokud se rozhodneme pro sádrokarton, musíme kromě ceny základního materiálu počítat i s náklady na omítání a další dodatečné práce. K dispozici jsou stěnové, rohové a stropní sádrokartonové desky. Vytváření štuku je složitý proces. Náklady na instalaci dekorativních polystyrenových profilů s lepidlem, těsněním a barvením se pohybují od 300 do 500Kč /bm.

    Pokud se rozhodnete pro štuk, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také fasádníky, zedníky a malíře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 647
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Fasády?

    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 1583 realizátorů v oblasti Fasády
    9.3
    0

    VS Develop s.r.o.


    9.8
    0

    DEKORSTAV s.r.o.


    9.8
    0

    A V stav, spol. s r.o.


    9.6
    0

    NEST.HB spol. s r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena