V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Stavební dozor, práce a cena

    Tento článek si přečetlo více než 784+ uživatelů
    Jako stavební dozor se ve stavebním zákoně označuje kontrola provádění stavebních prací. V běžném jazyce se tak označuje také osoba provozující tuto činnost. Stavební dozor je tak nepostradatelným odborníkem na stavbu nebo rekonstrukci domu. Mnoho lidí se rozhodne pro stavební dozor pouze „pro forma“, což nikdy nekončí dobře. Schopný stavební dozor kromě kontroly nad samotnou stavbou poskytuje velkou podporu a pomoc, nutnou pro kvalitní provedení a dokončení všech prací.
    Odborný článek 784
    stavebni dozor
    Máme 188 realizátorů v oblasti Stavební dozor:

    1. Kde najít dozor?

    Většina stavebních dozorců jsou profesionálové, vystudovaní inženýři s oprávněním k výkonu stavebního dozoru. Stavební dozor musí mít ze zákona autorizaci na pozemní stavby. Bez této kvalifikace nemůže zastávat tuto funkci. Stavební dozor u staveb svépomocí může vykonávat osoba, která má vysokoškolské vzdělání stavebního směru nebo architektonického směru. Dále pak osoba se středoškolským vzděláním s maturitní zkouškou a praxí alespoň 3 roky při provádění staveb. Míru jejich zapojení určuje stavební zákon. Na našich stránkách jsme sestavili seznam spolehlivých inženýrů s jejich referencemi a hodnocením ostatních zákazníků.

    2. Co získáte stavebním dozorem?

    Inženýra si můžete najmout na jednotlivé služby nebo na řízení celé stavby, podle toho, zda chcete, aby jen splňoval právní formu nebo opravdu dohlížel a řídil celý pracovní proces.

    V každém případě vám doporučujeme najmout si stavební dozor na celý projekt ihned po obdržení stavebního povolení, abyste měli podporu pro celý projekt od hledání zhotovitelů až po finální práce. Schopný supervizor je nejen garantem kvalitní práce, ale i optimálních cen jak práce, tak materiálu. Dozor tak může ušetřit až 30% odhadovaných nákladů, aniž by to jakkoli ohrozilo kvalitu projektu!

    3. Služby stavebního dozoru

    Mezi služby, které může stavební dozor v rámci dozoru nad stavbou rodinného domu nabídnout, patří zejména:

    - pomoc při hledání dodavatelů a poskytovatelů služeb a přípravě seznamů prací a materiálu (výkaz výměr)

    - vedení stavebního deníku

    - analýza dodavatelů a porovnání nabídek,

    - pomoc při optimalizaci cen práce a materiálu,

    - dohled a kontrola samotného pracovního procesu, instalovaných materiálů, dodržování technických a odborných norem a poctivého přístupu,

    - kontrola, zda je stavba budována podle dokumentace,

    - sledování investic,

    - výpočet provedených prací a kontrola množství spotřebovaného materiálu.

    4. Kontrola rozpočtu

    Cena základního dozoru je zhruba 27.000Kč, i když to nebude moc platné, pokud inženýr na stavbu zavítá jen tu a tam. Za efektivní a účelný, základní stavební dozor zaplatíte 32.000 a více, za stálý dozor pak kolem 80.000Kč. Pokud chcete, aby dozor kontroloval pouze všechny finální práce v každé fázi vašeho projektu, částka bude záležet na dohodě. V každém případě se odhaduje, že za dohled budete muset vyčlenit mezi 1 a 3 % z celkové hodnoty investice, ale upřímně radíme si tohoto odborníka dopřát, protože vám jistě ušetří spoustu času, peněz a nervů.

    Pokud se rozhodnete najmout si stavební dozor, můžete nás také kontaktovat na Daibau.rs. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také stavebníky a dozorce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš požadavek odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 784
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Stavební dozor?

    Máme 188 realizátorů v oblasti Stavební dozor:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 188 realizátorů v oblasti Stavební dozor
    9.9
    0

    VALBEK-EU, a.s.


    9.3
    0

    Design4function s.r.o.


    9.4
    0

    INGVIS, s.r.o.


    9.2
    0

    HANÁK s.r.o. PPS


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena