V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Jak dlouho trvá stavba montovaného domu?

    Velká spousta dodavatelů montovaných domů udává termín stavby 4 měsíce, ale v praxi je to téměř nemožné. Ve skutečnosti jen instalace a montáž prvků vyrobených v továrně trvá tak dlouho. Stavba domu však znamená i všechny přípravné stavební práce a když k tomu připočtete čas potřebný k dodávce a montování na místě, termín se může několikanásobně prodloužit.
    Odborný článek 475
    montaz kuce
    Máme 40 realizátorů v oblasti Montované domy:

    1. Jak dlouho opravdu trvá stavba montovaného domu?

    Doba dokončení montovaného domu je závislá na řadě faktorů, včetně povětrnostních podmínek, tvaru a velikosti domu, fází montáže a také rychlosti výroby v továrně. Bude-li dům stát za půl roku, můžete být spokojeni.

    2. Výkop stavební jámy

    Organizace staveniště, hloubení stavební jámy a položení základů jsou základními úkoly na začátku stavby každé budovy, dokonce i té montované. Tzv. první fáze zahrnuje přípravu terénu a staveniště, vytyčení stavby, výkop pro základ a suterén a jejich stavbu.

    3. Základová deska pro montovaný dům

    Základová deska se obvykle dodělá do jednoho dne, ale nesmíte zapomenout, že musí schnout nejméně 28 dní, aby dosáhla požadované tvrdosti. V případě suterénu musí být sušení prodlouženo nejméně na měsíc a půl.

    4. Výroba prvků v továrně

    To, co vám společnost, se kterou podepisujete smlouvu na stavbu montovaného domu, obvykle včas neřekne, je, že si s největší pravděpodobností budete muset počkat, dokud se prvky pro váš dům nedostanou do výroby. Čekání lze snadno prodloužit až na půl roku, protože prvky nejsou vyráběny předem a nenachází se na skladě, ale jejich výroba začíná až po nákupu. To začátek stavby ještě prodlouží. Když se prvky dostanou do výroby, obvykle to trvá asi týden, pokud nemáte zvláštní přání a nehodláte odstupovat od standardizovaných prvků.

    Výroba prefabrikátů ve výrobní hale
     Výroba prefabrikátů ve výrobní hale

    5. Stavba montovaného domu

    Přeprava montovaných stavebních prvků z výrobní haly na staveniště je skutečným začátkem stavby. Doba, po kterou se dům staví, závisí především na tom, do které fáze chcete jít. Pokud si přejete zcela dokončené externí práce, tedy dostat se až do čtvrté fáze, průměrná doba zhotovení je relativně krátká - 3 měsíce.

    Pokud se rozhodnete postavit dům do dokončení všech instalačních prací, tj. instalaci vodovodního, kanalizačního, mechanického a elektrického vedení, uzavření stěn a stropů a vylití podlah, pak je doba zhruba 4 měsíce.

    Když si však objednáte kompletní stavbu montovaného domu, který převezmete, když je připraven k nastěhování (toto je nejčastější volba zákazníků) pak je dodavatel zodpovědný za dokončení všech vnitřních prací - jemné instalační práce, omítání, natírání, nákup a instalace vytápění (tepelné čerpadlo nebo jiný druh topení společně s rozvodem potrubí a instalací radiátorů), obkladačské a podlahářské práce, osvětlení, instalace toalet, instalace oken a dveří… Toto vše může trvat 5 až 7 měsíců. Terénní úpravy mohou začít nezávisle od toho, zda jste se již nastěhovali nebo ne.

    Doprava prvků na staveniště
    Doprava prvků na staveniště

    6. Jak dlouho tedy skutečně trvá stavba montovaného domu?

    Doba trvání dokončení veškerých prací na montovaném domě je podle našich propočtů 7 měsíců s přihlédnutím k tomu, že jsme vzali v úvahu, že průměrná čekací doba na prvky montovaných staveb je 3,5 měsíce; lhůta pro dům „na klíč“ by tedy byla 9 a pro úplné dokončení a nastěhování „na klíč“ 11 - 12 měsíců.

    Pokud se rozhodnete pro stavbu montovaného domu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další rady související s tímto tématem, ale také stavbaře a dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaší poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 475
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Montované domy?

    Máme 40 realizátorů v oblasti Montované domy:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 40 realizátorů v oblasti Montované domy
    9.2
    0

    Wood System - dřevostavby


    8.8
    0

    S.I Stroy Company s.r.o


    8.6
    0

    TESPO STAVEBNÍ, s.r.o.


    8.8
    0

    positive design s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena