V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Obkladač, keramická dlažba - na co si dát pozor

    Keramika se používá pro všechny typy místností. Keramické dlaždice se samozřejmě nejhojněji používají v koupelnách. Ať už se jedná o toaletu, koupelnu nebo jinou místnost, kde se vyskytuje hodně vody a vlhkosti, bude nutné instalovat obklady, to znamená, že budou zapotřebí služby obkladače. Můžete si pokládání vyzkoušet i sami, i když bez zkušeností a potřebných nástrojů bude tuto práci obtížné vykonat správně. Hledání dobrého obkladače se může ukázat jako velký problém. Máme pro vás několik návrhů a tipů na toto téma.
    Odborný článek 395
    obkladac
    Máme 553 realizátorů v oblasti Obkladač, dlažba:

    1. Keramické dlaždice - cena a kvalita

    V jaké cenové relaci si vybrat dlaždice? Za velmi nízkou cenu získáte velmi nekvalitní keramické dlaždice a vaší koupelně nebo kuchyni tím jen uškodíte. Nepomůže vám ani zručný řemeslník. Při nákupu musíte také vzít v úvahu skutečnost, že se některé dlaždice mohou během přepravy nebo pokládky rozbít, takže musíte vždy objednat o 8 - 10% materiálu více než je velikost obkládané plochy.

    1.1. Keramická dlažba pro koupelnu a kuchyň

    Cena keramických dlaždic je velmi variabilní. Závisí na značce, kvalitě, designu, objednaném množství a méně často na rozměrech. Rozměry jsou diktovány především prostorem, ve kterém budou použity: podlahové dlaždice v koupelně jsou obvykle větší než ty stěnové. Kuchyňské obklady, které chcete na zeď mezi kuchyňskými prvky, by měly mít také menší formát. Ale nebojte se: rozměry ovlivňují cenu pouze v případech výrazně větších formátů. Kvalita keramiky se značně liší, ale doporučujeme vám vybrat dlaždice nejvyšší kvality, jaké jen si můžete dovolit. Protože je příště budete instalovat až za deset nebo více let, je nutné, aby obklady do koupelny a kuchyně byly odolné proti poškození. Je velmi obtížné vyměnit pouze jednu poškozenou dlaždici bez rozbití sousedních.

    Průměrná cena za metr čtvereční keramické dlažby se pohybuje mezi 270 a 400Kč a může dosáhnout až 2000Kč. Při nákupu věnujte pozornost odolnosti proti opotřebení, protiskluzové ochraně a mrazuvzdornosti. Nekupujte keramiku, která je levnější než 250Kč, ale není zapotřebí platit více než 2500Kč / m2 nebo více, protože platíte pouze za značku / název, nikoli za kvalitu.

    Dekorativní kuchyňské obklady se vyrábí v různých barvách, tvarech a designech
    Dekorativní kuchyňské obklady se vyrábí v různých barvách, tvarech a designech

    2. Cena obkladače

    Faktem je, že vše se často točí kolem ceny. Vyvstává však mnohem důležitější otázka - znamená nízká cena nutně nekvalitní služby? Myslíme si, že vše do značné míry závisí na kraji, ve kterém žijete, a na druhu práce, kterou je třeba vykonat. Díky našim spolupracovníkům na platformě Daibau.cz jsme dospěli k závěru, že služby obkladačů se pohybují zhruba mezi 300 a 400 Kč / m2.

    Pokládání mozaik nebo velkoformátových dlaždic bude rozhodně dražší než pokládka klasických dlaždic. Cena mozaiky je vyšší než 650Kč / m2. Pokládka skleněné mozaiky bude ještě zhruba o stokorunu dražší. Za pokládku velkoformátového obkladu 60×30 cm zaplatíte zhruba 450Kč / m2.

    3. Kvalitní řemeslo

    Faktem je, že dlažbu měníte jednou za deset nebo více let, takže věříme, že kvalita práce by měla být důležitější než cena. Měly by vás zajímat zkušenosti, dovednosti a znalosti, proto věnujte větší pozornost doporučením a referencím. Podívejte se na obrázky předchozích prací, pokud má dodavatel web nebo svůj profil na našich stránkách Daubau.cz.

    Někteří lidé se zajímají jen o to, jak pokládané keramické dlaždice nakonec vypadají, zatímco jiní dbají na technologický postup a každý detail. Dobrý obkladač spočítá, kde má začít s prací, aby nakonec neořezával velké množství dlaždic a nevytvářel tak spoustu přebytků.

    3.1. Obkladač a pomoc při nakupování

    Řemeslníci, kteří se keramikou zabývají po celá desetiletí, mají mnoho zkušeností s různými typy dlaždic a s jejich životností. Jako příklad uveďme, že v posledních letech lidé preferují „mozaikové“ dlaždice, které rádi umisťují na kuchyňskou pracovní desku. Každý obkladač vám okamžitě řekne, že spáry mezi dlaždicemi se velmi snadno zašpiní a umastí, protože deska slouží k přípravě jídla, které za sebou zanechává skvrny. Pravděpodobně bude mít podobné poznámky k „mozaice“ ve sprše, kde se kvůli vlhkosti snadno shromažďuje plíseň. Mistři vám mohou poradit z první ruky, takže neváhejte klást otázky. Dobří obkladači mají své prověřené dodavatele. Poraďte se s nimi a zeptejte se jich, zda vám mohou sjednat další slevy.

    Keramické dlaždice zušlechťují jakýkoli prostor
    Keramické dlaždice zušlechťují jakýkoli prostor

    4. Jak mít pod kontrolou pokládku dlaždic

    Nakonec jste si vybrali obkladače a dohodli se na ceně. Nyní je vaší odpovědností sledovat, jak pracuje. Ujasněte mu, co od něj očekáváte. Pro správné pokládání dlaždic je velmi důležitý správně připravený podklad. Povrch nesmí být mastný, zakřivený nebo mokrý. Pokud se vyskytnou nějaké nedostatky, musí být všechny odstraněny tak, aby byl podklad před lepením suchý, čistý a rovný, případně opravený stěrkou.

    Pokud se rozhodnete pro keramickou dlažbu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na váš požadavek odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým

    Daibau.cz

    Odborný článek 395
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Obkladač, dlažba?

    Máme 553 realizátorů v oblasti Obkladač, dlažba:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 553 realizátorů v oblasti Obkladač, dlažba
    9.4
    0

    OK Dlažby, s.r.o.


    8.8
    0

    S.I Stroy Company s.r.o


    9.5
    0

    NOBILES s.r.o.


    9.5
    0

    T-bro CZ s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena