V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Vertikální zahrady se stále častěji využívají zejména v prostředí, kde není dostatek místa pro běžně pěstované rostliny. Nezanedbatelná není ani jejich estetická hodnota. To však nejsou jediné důvody - zelená stěna také zlepšuje atmosféru prostoru a má vliv na náladu obyvatel. Vertikální zahrady svou inspiraci hledají v minulosti, stačí si vzpomenout na Visuté zahrady Semiramidiny v Babylonu.
    Odborný článek 158
    vertikalni zahrada
    Máme 132 realizátorů v oblasti Zahradnictví:

    1. Rostliny

    Ve vertikálních zahradách lze vysadit různé druhy rostlin, které obohatí náš prostor. Většinou se jedná o pomaleji rostoucí rostliny menšího vzrůstu, jako jsou tymián, kopřivy, sukulenty, malamedery, kapradiny, orchideje, ale také různé trvalky, vytrvalé popínavé rostliny a zelenina (nejoblíbenější jsou tzv. babyky).

    2. Typy vertikálních zahrad

    Vertikální zahrady mohou být umístěny na fasádách, střechách, zavěšeny v místnosti nebo umístěny ve tvaru pyramidy. Mohou být konstruovány různými způsoby; například rostliny mohou být umístěny v závěsných koších nebo ve stěnovém systému z palet.

    2.1. Květináče

    V systému, kde umisťujeme rostliny v květináčích, je důležité vybrat rostliny, které lze vzájemně kombinovat. Ve stejných květináčích mohou být pouze rostliny, které potřebují stejné podmínky. V závislosti na účelu vertikální zahrady mohou být v květináčích vysazeny trvalky i letničky.

    2.2 Závěsné kapsy

    Závěsné kapsy jsou jednou z možností pro vytvoření vertikální zahrady. Tyto kapsy mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je například textilie nebo plast. Závěsné kapsy mají několik výhod pro vertikální zahradu. Jednou z nich je snadná instalace - kapsy se mohou jednoduše upevnit na zeď a využít tak i menší prostory. Další výhodou je možnost snadného zalévání a údržby rostlin. Rostliny v kapsách jsou umístěny přímo na zdi, což umožňuje snadný přístup k nim pro zalévání a další péči. Při výběru závěsných kapes pro vertikální zahradu je důležité zvážit materiál, z něhož jsou vyrobeny, a také jejich velikost a kapacitu pro rostliny. Některé závěsné kapsy mají například větší objem a umožňují vysazování větších rostlin, zatímco jiné jsou vhodnější pro menší rostliny. Vertikální zahrady jsou dnes rozšířené po celém světě, i v Česku se pomalu hlásí o slovo.

    01.jpg

    Pokud se rozhodnete pro vertikální zahradu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách najdete v našem ceníku řemesel.

    Odborný článek 158
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Zahradnictví?

    Máme 132 realizátorů v oblasti Zahradnictví:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 132 realizátorů v oblasti Zahradnictví
    9.4
    0

    Jiří Panovec


    9.5
    0

    Pavel Číhal - Ginkgo


    9.3
    0

    LAPY Zahradnictví s.r.o.


    8.6
    0

    Malik Stavba s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena