V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Estetický, harmonický a užitečný prostor kolem domu je důležitý pro kvalitu bydlení a celkovou spokojenost. Pokud se chcete vyhnout chybám a zbytečným nákladům a zároveň máte na zahradnické práce málo času, je nejlepší obrátit se na profesionály.
    Odborný článek 369
    uprava zahrady a okoli domu
    Máme 132 realizátorů v oblasti Zahradnictví:

    Jak by měly vypadat terénní úpravy kolem domu?

    Úprava zahrady závisí na jedné straně na vlastnostech budovy a přírodních prostorových podmínkách a na druhé straně na přáních, zvycích nebo životním stylu obyvatel domu. Hlavním cílem terénních úprav je propojit dům se zahradou a umožnit obyvatelům domu trávit co nejvíce času venku. Proto je nutné zajistit odpovídající ochranu před vnějšími vlivy (vítr, slunce, eroze, škůdci), ale také před vstupem nežádoucích návštěvníků. Je také třeba dbát na zachování harmonického vzhledu domu s exteriérem a širším okolím. Důležitý je také výběr rostlin, kterým se daří v daném prostředí, a přírodních materiálů, které jsou v souladu s charakteristikami regionu.

    Konečným cílem terénních úprav je propojit dům se zahradou a umožnit majitelům trávit co nejvíce času venku.

    Kdy je nejlepší čas na plánování zahrady a kdy na její realizaci?

    Nejvhodnější doba pro plánování venkovních úprav je podzim. Pak máte dostatek času v klidu si promyslet, co chcete, a najít profesionála (zahradníka nebo někoho, kdo se zabývá zahradní architekturou), který podle vašich představ vypracují plán. Tuto část byste měli stihnout do nového roku, abyste si mohli zjara sjednat schůzky s dalšími odborníky. Jaro je optimální dobou pro zahradní práce, ale je třeba sledovat dlouhodobou předpověď počasí, aby teplota v noci neklesla pod nulu. Rostliny lze vysazovat od dubna. Pokud se práce odloží na léto, je lepší s výsadbou počkat. Nejvhodnější dobou pro výsadbu je podzim, protože rostliny v zimě dobře zakoření a na jaře mohou veškerou svou energii věnovat růstu. Ve většině případů lze veškerou práci provést během několika týdnů.

    01.jpgÚdržba zahrady a okolí domu

    Každá zahrada bude bez pravidelné údržby rychle vypadat zanedbaně. Stane se tak nejen neatraktivní, ale nebudete se v ní cítit dobře. Zahrada bez lidských zásahů usiluje o svůj přirozený stav. V něm se nejagresivnější a nejodolnější rostliny prosadí velmi rychle a ty choulostivější, které potřebují více péče, chřadnou.

    Údržba zahrady obvykle začíná úklidem, který zahrnuje shrabání spadaného listí, odstranění suchých větví, keřů, přebytečných kamenů, odstranění plevele, mechu a dalších nahromaděných rostlinných zbytků. Následuje sekání trávy, stříhání a tvarování stromů a keřů. Všechny ovocné a okrasné stromy a keře musí být zkontrolovány a odumřelé větve odstraněny. Údržba zahrnuje také ošetřování záhonů. Zvláštní pozornost je třeba věnovat údržbě trávníku a všech cestiček. V neposlední řadě je třeba opravit zahradní prvky.  Zkontrolujte také ploty, brány, pergoly, kašny, altány apod.

    02.jpg
    Nejvhodnější doba pro plánování venkovních úprav je na podzim a v zimě. Poté, až teploty vyšplhají nad alespoň 8°C, je možné začít pracovat

    Pokud se rozhodnete pro úpravu zahrady, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také zahradníky a krajináře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,
    DaiBau.cz

    Odborný článek 369
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Zahradnictví?

    Máme 132 realizátorů v oblasti Zahradnictví:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 132 realizátorů v oblasti Zahradnictví
    9.8
    0

    3D-Zahrady s.r.o.


    9.5
    0

    Gardenex


    8.6
    0

    Malik Stavba s.r.o.


    9.4
    0

    Jiří Panovec


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena