V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Jednokřídlé nebo dvoukřídlé interiérové dveře?

    Pokud se chystáte stavět nebo renovovat dům, možná budete řešit dilema, zda pro svůj domov zvolit jednokřídlé nebo dvoukřídlé interiérové dveře. Taková dilemata jistě vyvstanou, pokud jde o stavební otvory větší než standardní velikost. Minimální šířka stavebního otvoru, která je vhodná pro instalaci dvoukřídlých dveří, je 60 cm. Pokud se rozhodnete pro dvoukřídlou variantu, máte dvě možnosti: buď budou obě křídla pohyblivá, nebo bude jedno křídlo pasivní, tj. pevné, a druhé pohyblivé.
    Odborný článek 104
    interierove dvere
    Máme 468 realizátorů v oblasti Interiérové dveře:

    1. Interiérové dveře

    Při nákupu interiérových dveří se musíte ujistit, že mají potřebnou zvukovou izolaci a že rám dveří je kvalitní a stabilní. Pokud dveře oddělují chladné a teplé místnosti v domě, musí také poskytovat dostatečnou tepelnou izolaci.

    2. Výběr správných interiérových dveří

    Při výběru interiérových dveří je třeba dbát na kvalitu použitých materiálů. Rychle se na nich projeví známky používání, jako jsou opotřebované kliky, vrzající panty apod. Aby dveře dobře a dlouho sloužily svému účelu, je také nutné zvolit kvalitní, odolné a trvanlivé kování, které lze přizpůsobit různým stylům interiéru. Záleží na vás, zda je ve dveřích instalován zámek. Minimálně v sanitárních zařízeních (koupelny a toalety) se doporučuje instalovat dveře se zámkem, ale s takovým, který se dá rychle vypáčit, v případě úrazu či zdravotních potíží zamčené osoby.

    01.jpg

    Pokud jde o barvu, design a tvar, můžete si vybrat dveře, které se vám nejvíce líbí a které nejlépe ladí s ostatním vybavením vašeho domova. Nabídka na trhu je opravdu rozmanitá.

    3. Cena dveří

    Jednokřídlé dveře jsou rozhodně levnější než dvoukřídlé. Pokud jsou dveře širší než 120 cm, bude obtížné najít dodavatele, který zajistí, aby se dveře neprohýbaly pod vlastní vahou. Abyste se těmto problémům vyhnuli, je vynikající alternativou instalace dvoukřídlých dveří. V tomto případě jsou dveřní křídla i zárubně přibližně o 25 až 40% dražší.

    Jednokřídlé interiérové dveře se skleněnými prvky

    Pokud se rozhodnete pro koupi interiérových dveří, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 104
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Interiérové dveře?

    Máme 468 realizátorů v oblasti Interiérové dveře:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 468 realizátorů v oblasti Interiérové dveře
    9.4
    0

    Stolárna Majer Vlastimil


    9.5
    0

    KATYS, spol. s r.o.


    9.5
    0

    Truhlářství Budil - Průcha


    9
    0

    IdeeHouse


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena