V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Sruby a roubenky mají oproti zdivu mnoho výhod, především proto, že jsou vyrobeny z přírodních materiálů, které blahodárně působí na pohodu a zdraví člověka. Navíc jsou zcela šetrné k životnímu prostředí. V konečném důsledku je jejich nespornou výhodou rychlá výstavba.
    Odborný článek 464
    Srub
    Máme 130 realizátorů v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy:

    1. Výhody srubů a roubenek

    1.1. Přírodní a organické

    Život v masivním dřevěném domě je mimořádně zdravý, protože dřevo je přírodní materiál, který svou vůní, barvou a strukturou blahodárně působí na tělo i duši. Dřevěné předměty mají schopnost regulovat vlhkost v interiéru, a také zabraňovat vzniku plísní. V dřevostavbě se budete cítit příjemně již při 18 °C, na vytápění je tedy potřeba méně energie než u klasické, zděné stavby.

    1.2. Dlouhá životnost

    Sruby dosahují dlouhé životnosti, někdy trvají i přes 100 let. Aby však ten váš dosáhl takové trvanlivosti, musí být použité dřevo nařezáno a připraveno ve správný čas a správným způsobem. Každý prvek musí pocházet ze správného druhu dřeva, a nakonec, když je srub hotový, musí být chráněn vhodnými prostředky bez ohledu na výsledný vzhled, který si přejete.

    1.3. Protipožární zabezpečení a seismická bezpečnost

    Dřevostavba je vhodná i do méně únosných terénů nebo oblastí s hojným výskytem zemětřesení, protože je extrémně lehká. Na rozdíl od všeobecného přesvědčení je dřevo také jedním z nejbezpečnějších materiálů před požárem, protože masivní trámy se hůře zapálí a hoří pomaleji. Dřevo totiž dokáže oproti např. oceli nebo betonu unést vyšší zatížení a v případě požáru se chová daleko předvídatelněji. Jedním z důvodů je, že plné dřevo nejprve doutná a potřebuje hodně času, než se plně rozhoří, což jistě zpomaluje šíření požáru a poskytuje nájemníkům větší ochranu a více času na záchranu.

    Drevostavba.jpg

    1.4. Rychlá stavba

    Stavba srubů a roubenek z trámů a prken je velmi rychlá, protože všechny prvky jsou předem připraveny, a pak už se jen poskládají na místě. Montáž takového domu se dá zvládnout za dva tři týdny a nastěhovat se můžete za pouhé 2 měsíce.

    2. Sruby - cena

    Cena srubu je překvapivě poměrně příznivá. Náklady na výstavbu mohou být výrazně nižší než u ostatních typů. Srub na klíč může stát i kolem 18000Kč / m2. Přestože již dlouho panuje obecný názor, že takové stavby jsou vhodné pouze jako chaty a chalupy, tedy pro krátkodobé a dočasné obývání v přírodě, v posledních letech přibývá lidí, kteří jsou přesvědčeni, že tomu tak být nemusí. A co víc, přibývá těch, pro které jsou takové sruby vysněným domem.

    Pokud se rozhodnete pro dřevostavbu, můžete nás kontaktovat také na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také tesaře a stavitele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 464
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy?

    Máme 130 realizátorů v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 130 realizátorů v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy
    9.9
    0

    Truhlářství Koch


    9.7
    0

    ZBYHNĚV WOREK s.r.o.


    8.6
    0

    pexadomky


    9.3
    0

    Robert Novák


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena