V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Sruby, dřevěné domy, roubenky

    Tento článek si přečetlo více než 713+ uživatelů
    Dřevěné domy (sruby) si obvykle představujeme jako pěkné tradiční domy, ve kterých žili naši předkové. V posledních letech jsme nabyli dojmu, že se vrátili do módy, protože po nich neustále roste poptávka. Kromě toho, že dřevěná konstrukce nabízí řadu výhod, jsou nyní navrženy tak, aby kromě estetických zahrnovaly i všechny technické a technologické výhody naší doby.
    Odborný článek 713
    stavba roubenky
    Máme 130 realizátorů v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy:

    1. Výhody dřevěných domů

    Odpověď na otázku, proč při stavbě upřednostnit zrovna dřevo, vás může překvapit. Nejde jen o to, zda je tento materiál zrovna „trendy“ nebo ne, ale o to, jaké příležitosti poskytuje a jaké výhody oproti jiným typům staveb nabízí. Dřevěné domy jsou uhlíkově neutrální, což znamená, že neznečišťují životní prostředí nebezpečnými sloučeninami, zvláště pokud se používá místní dřevo a ochranné prostředky šetrné k životnímu prostředí. Pro výrobu dřevostaveb se nejčastěji používá kvalitní smrkové, modřínové nebo borovicové dřevo zpracované za pomocí nejmodernější technologie zpracování dřeva. Nejčastěji používaným materiálem jsou příčně lepené prvky konstrukce, kde se jako pojivo používá pouze lepidlo nejvyšší kvality. Dřevo je výborný izolátor a samo o sobě reguluje vlhkost v prostoru. Pobyt v budově ze dřeva je vždy příjemný a uklidňující. Dřevěná konstrukce je lehká a pevná, a proto extrémně odolná proti zemětřesení. Sruby jsou také energeticky účinné, protože roční náklady na vytápění v některých případech nepřesahují 5000Kč!dreveny-domek.jpg

    2. Stavba dřevěného domu

    Velkou výhodou srubů je, že jsou stavěny podobně jako montované domy a jsou hotové do 6 - 8 týdnů. Protože je jejich konstrukce lehčí, mohou být položeny na menší základy, které jsou tím pádem levnější. Dům navíc zabírá málo místa. Použitím speciálních kotev, které dodavatelé pravidelně prověřují, se kontroluje prostor, který dům zabere, a tím i případné kácení stromů na pozemku. V sušších a chladnějších oblastech, jako jsou hory, získá nechráněné dřevo za sto let šedou patinu. V nížinách se doporučuje ochrana určitými ochrannými prostředky, které nepoškozují přírodní prostředí; ochranné nátěry zpomalují rozpad dřeva a zvyšují odolnost vůči atmosférickým, biologickým a insekticidním vlivům a všem nežádoucím změnám (bakterie, houby, plísně, hmyz atd.). Pro příjemnější a zdravější pobyt v dřevěných domech, stejně jako v jakémkoli jiném domě, je nutné pravidelné větrání. Dřevo samo o sobě je vynikajícím izolátorem a regulátorem vlhkosti, takže život v takovém prostoru je příjemný a zdravý a jeho výhody jsou neměřitelné.

    Stavba dřevěného domu je jednodušší a rychlejší než klasická stavba
     Stavba roubenky je jednodušší a rychlejší než klasická stavba

    3. Druhy dřevostavby

    Podle velikosti a účelu objektu je dělíme na dvě základní kategorie:

    3.1. Obytné dřevěné domy

    Dřevěné obytné domy jsou stále více žádané a zaujímají stále větší podíl na českém trhu. Mohou vypadat jako v 19. století, ale můžete je prošperkovat nejmodernějšími technologiemi a vymoženostmi. Dřevěné obydlí se liší podle velikostí a podle použití dalších materiálů, ale všechny mají společné to, že vypadají velmi atraktivně a útulně a nabízejí výjimečné prostředí pro bydlení. Kromě toho jsou odolné proti požáru a zemětřesení a tepelná a zvuková izolace je u nich lepší než u jiných typy domů.

    Srub v přírodě je ideálním místem k úniku před městským shonem
    Srub v přírodě je ideálním místem k úniku před městským shonem

    3.2. Zahradní domky

    Dřevěné objekty vždy vypadají krásněji, atraktivněji a tradičněji, a tak není divu, že se pro ně lidé rozhodnou, kdykoli mají na výběr. A to nejen při stavbě nového domova, ale také pro pomocná a doplňková zařízení ve své domácnosti. Proto jsou v našich končinách oblíbené různé domky, kůlny, letní kuchyně, přístřešky pro auta nebo garáže, altány apod. Dřevěná kůlna je ideálním místem pro nářadí nebo palivové dříví a všeho, čeho je v domě nadbytek - od hraček až po nejrůznější vybavení. Spektrum nabídek je opravdu velké, můžete sehnat jak prefabrikované montované objekty, tak nechat si vyrobit ty unikátní, které mohou podle vašeho přání udělat tesaři nebo truhláři.

    Velkou výhodou dřevostaveb je jejich víceúčelovost
     Velkou výhodou dřevostaveb je jejich víceúčelovost

    Pokud se rozhodnete pro dřevostavbu, můžete nás také kontaktovat na Daibau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také architekty a stavební firmy, kteří na vaší poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o cenách můžete vidět v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 713
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy?

    Máme 130 realizátorů v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 130 realizátorů v oblasti Dřevěné domy, chaty a chalupy
    9.8
    0

    Josef Gottvald


    9.6
    0

    DŘEVOSTAVBY BODIŠ s.r.o.


    9.8
    0

    SWP - MP, s.r.o.


    9.5
    0

    NWT


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena