V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Epoxidová podlaha je jednou z nejuniverzálnějších podlahových krytin. Je krásná na pohled a uživatelsky přívětivá. Vyznačuje se vysokou odolností vůči mechanickému namáhání (tlak, oděr atd.) a chemikáliím (oleje, ropné produkty, žíraviny, kyseliny, zásady, rozpouštědla, čisticí prostředky atd.). Proto je epoxidová podlaha správnou volbou při hledání povrchové úpravy pro veřejné garáže, výrobní haly, vzdělávací zařízení, obchody s potravinami, maloobchody apod
    Odborný článek 242
    epoxid interier
    Máme 81 realizátorů v oblasti Epoxidová podlaha:

    Kvalitní epoxidové pryskyřice, které se používají k výrobě epoxidových podlah, neobsahují rozpouštědla ani těkavé organické látky a nepředstavují žádné nebezpečí pro životní prostředí.

    Výhody epoxidových podlah

    Mezi výhody epoxidových podlah patří mimo jiné: rychlá aplikace, žádné spáry, snadná údržba, vynikající mechanická a chemická odolnost, protiskluzový povrch (možnost protiskluzové úpravy), minimální náklady na údržbu, možnost kladení potisku pod povrch...

    Přestože epoxidové podlahy mají mnoho výhod, projeví se pouze tehdy, když je podlaha správně provedena. Klíčem k úspěšné realizaci epoxidových podlah je kvalifikovaný dodavatel. V případě neodborné aplikace mohou nastat různé komplikace: nesprávně provedená podlaha se může začít loupat, objeví se vzduchové bubliny apod.

    Kde lze použít epoxidové podlahy

    Jak bylo uvedeno v úvodu, lze jej použít ve veřejných garážích, výrobních a skladovacích halách, technických místnostech, interiérech obytných a kancelářských budov, sklepních a půdních prostorách, chodbách, komunikačních prostorách atd.  Hodí se spíše do interiéru, ale lze jej použít i venku, např. na kryté terase. Přestože ji podlaháři dosud používali především v technických místnostech, kotelnách, prádelnách, garážích nebo skladech, architekti dnes epoxidové podlahy velmi často používají při návrhu podlah v kuchyních, koupelnách, fitness centrech, kancelářích, archivech atd.

    Typy epoxidových podlah

    Epoxidové podlahy jsou všestranné, dostupné v široké škále barev, stylů, efektů a dekorativních možností. Existuje několik typů epoxidových podlah, například: epoxidová teracová podlaha, epoxidový podlahový nátěr, samonivelační epoxidová podlaha, epoxidová malta, epoxidová stěrka...

    01.jpg

    Hlavní podmínkou bezproblémové životnosti epoxidové podlahy je kvalitní podklad, který se nedrolí, je pevný, nemá výrazné nerovnosti, je dostatečně izolován proti kapilární vlhkosti a v případě čerstvého betonu je také dostatečně vyzrálý (min. 28 dní). Na stupnici tvrdosti je epoxidová stěrka na úrovni mramoru.
    Pokud se rozhodnete pro epoxidovou podlahu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také výrobce podlah, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,
    DaiBau.cz

    Odborný článek 242
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Epoxidová podlaha?

    Máme 81 realizátorů v oblasti Epoxidová podlaha:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 81 realizátorů v oblasti Epoxidová podlaha
    9.6
    0

    REBAL s.r.o.


    9.5
    0

    ADMAL - CZ s.r.o.


    9.5
    0

    ODEFLOOR s.r.o.


    10
    0

    BENEFITFLOORS, s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena