V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Až donedávna byly 3D optické iluze aktuální pouze na filmovém plátně. V dnešní době se s nimi můžeme setkat i v našich domácnostech, zejména na podlahách. Mořská panna v koupelně, žralok v ložnici, mořské vlny nebo vodopád v obývacím pokoji... 3D epoxidové podlahy zprostředkovávají zážitek, ze kterého se lidem zatočí hlava. Pro někoho je toto všechno kýč, pro jiného splněný sen. Jedno je jisté, 3D podlahy vyvolávají bouři pocitů a reakcí.
    Odborný článek 313
    01
    Máme 81 realizátorů v oblasti Epoxidová podlaha:

    V podstatě se jedná o lité epoxidové podlahy, které lze použít ve všech interiérech. Jsou velmi odolné, a proto se často používají v průmyslových odvětvích, kde musí odolávat velkému tlaku. Tento typ podlahové krytiny, který se používá v domácnostech, je i po letech stále jako nový. Epoxidové podlahy jsou odolné proti poškrábání a chemikáliím. Jsou pevné, velmi snadno se udržují a na jedničku zvládají vlhkost a vodu. Odolávají vysokým teplotám, takže pod ně lze instalovat podlahové vytápění. Díky tomu jsou vhodné jak do koupelen, kde jsou stále oblíbenější, tak i do jiných částí bytu (kuchyně, ložnice, obývacího pokoje, dětského pokoje...). Jsou vhodné pro rodiny s alergiky. Všechny výše uvedené vlastnosti jsou charakteristické i pro 3D podlahy. Tento typ podlahy se často používá v menších koupelnách, 3D podlaha zvětšuje prostor do hloubky.

    Výroba 3D epoxidových podlah

    Výroba lité epoxidové podlahy s 3D efektem není vůbec složitá. Nejprve se na dokonale rovný, hladký a čistý podklad (beton) nanese epoxidová vrstva, která se vyhladí speciálním hladítkem a válečkem. Na tuto vrstvu se poté položí speciální PVC fólie s vybraným 3D designem. Nakonec se vše natře bezbarvým epoxidovým lakem. Vzhledem k tomu, že jednotlivé vrstvy musí zaschnout a ztvrdnout, trvá celý proces přibližně 3 až 5 dní. Výsledná podlaha je atraktivní, hladká a lesklá, neobsahuje žádné spáry ani mezery a je pěkně jednolitá od stěny ke stěně. Pokud se k vytvoření 3D epoxidové podlahy používá samolepicí fototapeta, obvykle se vyrábí na míru v příslušném studiu. Pokud se jedná o velkou plochu, bude se fototapeta skládat z několika kusů a vše se musí vejít na milimetr přesně. Tapeta musí být nalepena velmi přesně a bez bublin. Poté je podlaha pokryta průhledným epoxidovým nátěrem o tloušťce nejméně 3 mm, který skutečně dodává prostoru hloubku a 3D efekt. Čím silnější je vrchní vrstva epoxidu, tím krásnější je efekt. Použitý obraz je tak chráněn před poškozením a vyblednutím barev.

    Motivy používané v 3D epoxidových podlahách

    Můžete si vybrat nejrůznější abstraktní motivy a optické iluze, květiny, přírodu a zvířata... V koupelnách se nejčastěji objevují mořské motivy, vodopády, pláže... Dětské pokoje s hravými, veselými motivy na podlaze se budou líbit malým dětem, ale teenagerům pravděpodobně ne. Lze použít i nejrůznější drobné předměty (kamínky, mušle, mince, knihy...). Výběr kreseb závisí především na vašem vkusu, motiv je nejlepší zvolit v souladu s interiérem.

    02.jpg

    Cena a trvanlivost 3D epoxidové podlahy

    Jistě vás také zajímá cena takové podlahy. Cena 3D epoxidových podlah je o něco vyšší než cena běžných epoxidových podlah. Bez nadsázky lze říci, že tento prvek vám vydrží celý život. Z tohoto důvodu se také doporučuje opravdu pečlivě vybrat motiv, který se vám bude líbit i za dvacet let, protože výměna by vás vyšla podstatně dráž.

    Nejen podlahy, ale i stěny a schody mohou vyprávět příběhy

    Kromě podlah lze jedinečný 3D efekt vykouzlit také na stěnách nebo schodech. Přírodní scenérie na stěnách vás okamžitě přenese do jiného světa a vy si budete připadat jako na vysněné dovolené, aniž byste opustili svůj domov. Originální schodiště navodí tajemnou atmosféru a chůze po schodech bude připomínat dobrodružnou cestu.

    Pokud se rozhodnete pro epoxidovou podlahu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také podlaháře, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,
    DaiBau.cz

    Odborný článek 313
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Epoxidová podlaha?

    Máme 81 realizátorů v oblasti Epoxidová podlaha:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 81 realizátorů v oblasti Epoxidová podlaha
    9.5
    0

    ODEFLOOR s.r.o.


    9.3
    0

    Bekam.cz s.r.o.


    8.8
    0

    Velkoformáty Kroměříž


    9.8
    0

    KOREPO spol. s r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena