V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Přirozené světlo je velmi důležité pro naše zdraví a duševní pohodu. Kvalitní umělé osvětlení s odpovídající intenzitou, které se co nejvíce podobá dennímu světlu, je nezbytné, když přirozené světlo chybí. Pokud chcete mít optimálně a příjemně osvětlený byt, dům, zahradu a další prostory, doporučujeme svěřit plánování osvětlení profesionálům. Pro dobré osvětlení jakéhokoli prostoru (vnitřního i venkovního) je kromě kvalitních svítidel nejdůležitější jejich správné rozmístění a výběr druhů světla.
    Odborný článek 144
    interierove osvetleni domu
    Máme 152 realizátorů v oblasti Svítidla a osvětlení:

    Kdy plánovat osvětlení?

    V době plánování budovy je nutné znát přesné umístění osvětlení a současně s výstavbou budovy vypracovat projekt osvětlení. Elektrické rozvody je nejlepší provádět souběžně s prováděním zednických prací. Pokud jde o instalace související s osvětlením, je možné provádět opravy i v pozdějších fázích výstavby, což však jistě vyžaduje více času a nákladů. 

    Jak vybrat dokonalé osvětlení?

    Po položení elektroinstalace je čas začít plánovat a vybírat typ osvětlení pro jednotlivé místnosti. V zásadě volíme mezi bodovým a rozptýleným osvětlením. Bodové osvětlení je vhodné pro pracovní plochy, zatímco rozptýlené osvětlení se používá pro celé místnosti. Bodovým osvětlením se rozumí přesně nasměrované světlo do předem určeného bodu, kterého se dosáhne použitím silných světel. 

    01.jpg

    Svítidla používaná pro venkovní osvětlení se liší od svítidel používaných pro vnitřní osvětlení především tím, že potřebují dodatečnou ochranu před povětrnostními vlivy (déšť, sníh, vlhkost, sůl...), poškozením a změnami teploty. U venkovního osvětlení je především důležité, aby bylo bezpečné. Kromě toho se liší barva a intenzita v interiéru a exteriéru.

    Cena osvětlení

    Cena osvětlení vně i uvnitř domu se odvíjí od počtu svítidel a typu instalovaných světel. Cena instalace závisí na jejich vlastnostech, na tom, zda jsou zapuštěná, vestavná nebo závěsná. Světla LED jsou díky své nízké ceně a dlouhé životnosti stále oblíbenější. Venkovní osvětlení je dražší, protože vyžaduje dodatečnou ochranu před povětrnostními vlivy. Svěřte instalaci světel elektrikáři se zkušenostmi a kvalitními referencemi. Cena za hrubou i jemnou elektroinstalaci na průměrném rodinném domě vyjde na 800 - 1300 Kč/m2. Montáž svítidel stojí cca 250 - 320Kč / ks.

    Pokud se rozhodnete změnit osvětlení v domě, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele svítidel a designéry světla, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,
    DaiBau.cz

    Odborný článek 144
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Svítidla a osvětlení?

    Máme 152 realizátorů v oblasti Svítidla a osvětlení:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 152 realizátorů v oblasti Svítidla a osvětlení
    10
    0

    ELPRO profi s.r.o.


    9.4
    0

    TROCH s.r.o.


    9.5
    0

    Petr Zvolenský


    9.2
    0

    Jan Herrmann


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena