V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    LED pásky jsou složeny z rovnoměrně rozmístěných LED diod. Liší se hustotou a barvou diod, intenzitou světla, odolností proti vodě a dalšími vlastnostmi. Od všech ostatních způsobů osvětlení se liší tím, že mohou být velmi malé, spotřebovávat méně elektřiny, nezahřívat se a vydržet velmi dlouho.
    Odborný článek 320
    LED pasky
    Máme 151 realizátorů v oblasti Svítidla a osvětlení:

    1. Proč používat RGB LED pásky

    LED pásky jsou novější typ svítidel a používají se k ambientnímu a dekorativnímu osvětlení v interiéru i exteriéru. Technologie LED (light emitting diode) umožnila zmenšit rozměry svítidel bez ztráty kvality nebo intenzity světla. LED pásky se velmi snadno instalují a spotřebovávají velmi málo energie - dokonce 8 krát méně než běžné žárovky! Kromě toho, že jsou tak energeticky účinné, zůstávají chladné, protože LED diody nemohou překročit teplotu 60°C a tím snižují riziko požáru. Výhodou LED pásků je velmi dlouhá životnost - 3x delší než u běžné žárovky. V neposlední řadě je fakt, že LED svítidla mají minimální rozměry, takže při troše zručnosti je lze učinit téměř neviditelnými.

    2. LED diody a různé LED pásky

    LED pásky se liší podle síly diod v nich - mezi 4,8 W / m a 19,6 W / m. Liší se také tím, zda jsou vodotěsné, zda mají UV a infračervenou ochranu, ale i podle řady jiných charakteristik. Také je dělíme podle barvy vodičů - bílá, černá a hnědá, stejně jako podle barvy světla, která může být studená, teplá, bílá, RGB / vícebarevná, ale také červená, zelená a modrá (RGB je zkratka pro červeno-zeleno-modré základní barvy, jejichž smícháním získáme všechny ostatní barvy spektra). Pásky pracují na nízkém napětí 12 nebo 24 V.

    3. LED pásky - montáž

    LED pásky se většinou prodávají na cívkách a jsou dlouhé mezi 5 a 30 m a podle potřeby se ořezávají na označených místech. Nejmenší sekce mohou být 3 - 5 cm. U některých LED pásků je zadní strana samolepicí a velmi snadno se tak instalují. Doporučuje se umístit RGB LED pásky do hliníkových profilů, které je chrání a navíc zabraňují přehřátí.

    Umístěním LED pásků na pečlivě vybraná místa lze zvýraznit určité části prostoru
    Umístěním LED pásků na pečlivě vybraná místa lze zvýraznit určité části prostoru

    LED pásky jsou připojeny ke konektorům. Konektory se připojují k napájení a poté k elektřině. Pásky jsou připojeny k běžným nebo stmívacím spínačům, které umožňují nastavit intenzitu světla. Mezi RGB LED páskami a napájecím zdrojem lze umístit senzor pro dálkové ovládání světla nebo změnu barvy.

    4. Použití LED pásků

    LED pásky lze použít k osvětlení prostoru nebo jako dekorace. Pásky často osvětlují chodby, předsíně, schody, kuchyně a kuchyňské linky, stropy, ale také vnější povrchy, jako jsou terasy, balkony nebo garáže a garážová vrata. Pokud chcete osvětlovat pracovní plochu, použijte silnější LED pásky. Pro ambientní osvětlení raději zvolte slabší pásky. Vytváří zvláštní atmosféru a zdobí místnost. LED pásky lze také použít místo reflektoru k osvětlení jedinečného obrazu, zrcadla, kusu nábytku a podobně. Nakonec existují pásky, které jsou umístěny ve skříních, zásuvkách nebo krabicích a osvětlují vnitřek, když otevřete dveře resp. víko.

    5. LED pásky - cena

    Kolik LED pásky stojí? Cena metru slabších LED pásků se pohybuje od 190 – 350Kč, zatímco silnější jsou 260-500Kč / m.

    Pokud se rozhodnete pomoci s nákupem a instalací LED pásků, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně najdete v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 320
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Svítidla a osvětlení?

    Máme 151 realizátorů v oblasti Svítidla a osvětlení:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 151 realizátorů v oblasti Svítidla a osvětlení
    9.5
    0

    Janovský ELEKTRO s.r.o.


    9.7
    0

    ELFAP s.r.o.


    9.7
    0

    Elektromontáže Stavby s.r.o.


    9.5
    0

    LP Elektroinstalace s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena