V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Služby praní, čištění a údržby bytových prostor

    Každý člověk má povinnost svou domácnost uklízet a udržovat, a to jak z hygienických a zdravotních, tak z estetických důvodů. Čistý a uklizený obytný prostor vám umožní strávit v něm příjemné chvilky, užívat si a relaxovat po náročném dni plném mnoha povinností. Kvůli tolika stresu a námaze v práci, dopravním zácpám a všemu dalšímu, co s sebou městské prostředí přináší, je však pro mnohé těžké vyhrnout si rukávy hned po příchodu domů a začít uklízet. Občasné generální úklidy a příprava na změnu ročních období navíc vyžadují velkou fyzickou námahu. Pokud navíc máte i zahradu, dobře víte že vyžaduje další péči a obětavost. Doporučujeme vám najmout si firmu, která se tímto typem práce zabývá a tím si ulehčit život. Nemusíte se vzdát tak drahocenného volného času a budete mít neustále uklizeno a čisto.
    Odborný článek 169
    Uklid
    Máme 158 realizátorů v oblasti Úklidové firmy:

    Úklid bytu nebo domu

    Každý se raději vrací do čistého a uklizeného domova, i když bohužel jen málokdo má možnost kvůli pracovním požadavkům udržovat čistotu pravidelně a rovnoměrně. Nová doba a nové trendy učinily úklidové a údržbářské firmy neustálou potřebou mnohých lidí.

    I když jsou inzeráty zahlceny nabídkami různých poskytovatelů čistících služeb, nejde jen o to komukoli zavolat a domluvit si příjezd za určitou částku. Rozhodnutí, koho si vpustit domů, není snadné. Jak se tento člověk bude chovat k cizím věcem? Bude poctivý? Máme mu bez obav předat klíče? Bez ohledu na to, zda budete v době úklidu doma nebo ne, otázka důvěry je velmi složitá záležitost.

    Půjde o člověka, který bude mít přístup na každé místo a přicházet do styku s osobními věcmi. Všechny detaily tohoto typu byste proto měli nejprve zvážit, definovat a sepsat, abyste při rozhovoru s potenciálními kandidáty přesně věděli, co považujete za žádoucí a co ne. 

    Případné poškození nebo krádež

    Navrhujeme vám, abyste si udělali seznam místností, které chcete, aby najatá osoba uklidila, a poté rozepsat jednotlivé úkoly v každé místnosti (utírání prachu, vytírání podlahy, mytí oken, čištění kuchyňské linky…). Označte jasně čeho se uklízečka nesmí dotýkat (obrazy, sochy, trezor), jak a čím chcete určité předměty čistit nebo umývat... Rozvrhněte určité pořadí a harmonogram, kterého se uklízečka bude řídit (např. okna není potřeba mýt při každé návštěvě, postačí např. jednou za dva týdny). Kritéria a požadavky na dodržování hygieny a čistoty jsou zcela individuální věci, proto raději neponechávejte nic náhodě. Na druhou stranu nepřežeňte to se složitostí úkolů, jinak vám i ta nejlepší uklízečka „uteče“. Pokud se něco poškodí, rozbije, zmizí, mělo by být také přesně stanoveno co v takových situacích dělat a kdo uhradí škodu. Pro obě strany bude mnohem lepší vědět a předvídat vše ještě před začátkem spolupráce.

    Výběr čisticích prostředků a zařízení

    Velmi důležitou položkou jsou čistící prostředky. Máte oblíbené výrobce pro udržování hygieny v domácnosti nebo kupujete to, co je v akci? Ať už zvolíte ty ekologické, které neohrožují vaše zdraví ani životní prostředí, nebo naopak hledáte ty nejsilnější a nejagresivnější chemické prostředky dostupné na trhu pro použití v domácnosti, nezapomeňte se tedy zeptat, zda je obstaráváte vy nebo služba. Toto bude mít vliv i na cenu i na kvalitu. Řada uklízeček je zvyklá na jeden určitý prostředek a těžko si zvyká na nový.

    Uzavření smlouvy

    Na závěr, až se domluvíte na všech těchto detailech, zbývá podepsat smlouvu a upřesnit datum zahájení spolupráce. Zda si firmu najmete příležitostně, v pravidelných intervalech nebo podle potřeby, je věcí vašeho úsudku a zvyku, a jak si poskytovatel za své služby účtuje, je věcí jeho způsobu podnikání. V každém případě vám radíme vybrat poskytovatele s mnohaletými zkušenostmi, prověřenými referencemi a řadou spokojených zákazníků. Proto je ideální obrátit se na Daibau.cz.

    Úklidové a údržbářské služby - cena

    Cena úklidových služeb se odvíjí od požadavků, tedy rozsahu úklidu, podmínek, čistících prostředků, místa bydliště, vzdálenosti od centra města a jaký druh úklidu je potřeba - ruční nebo strojový. Hodina úklidu stojí kolem 180Kč / h, pokud je frekvence alespoň jednou týdně. Nutno podotknout, že člověk, který přichází uklízet, přichází minimálně na 2 hodiny, spíše na 3-4. Ceny generálního úklidu v domácnosti jsou vyšší a závisí na velikosti, počtu oken a aktuálním stavu a mohou se pohybovat kolem 1000Kč za byt nebo 2500Kč za dům. Orientační cena za úklid kanceláře je cca 0,7Kč - 1Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete najmout úklidovou službu, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete rady a tipy související s tímto tématem, ale také agentury, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 169
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Úklidové firmy?

    Máme 158 realizátorů v oblasti Úklidové firmy:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 158 realizátorů v oblasti Úklidové firmy
    9.4
    0

    Jiří Kubíček


    9.9
    0

    BALKAP, s.r.o.


    9.6
    0

    FIX servis, s.r.o.


    8.6
    0

    D+R Řeháček


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena