V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Uspořádání nábytku v obývacím pokoji

    Tento článek si přečetlo více než 666+ uživatelů
    Uspořádání nábytku v obývacím pokoji závisí zejména na architektonickém řešení prostoru. Nábytek v obýváku by měl být uspořádán co nejfunkčněji, tedy tak, aby si obyvatelé navzájem nepřekáželi při různých činnostech. Budeme se zabývat některými nejčastějšími chybami, kterých je třeba se vyvarovat, aby se skloubily maximální využití místnosti, optimální využití každého prvku a samozřejmě komfort a příjemnost prostředí pro bydlení a práci.
    Odborný článek 666
    planek
    Máme 508 realizátorů v oblasti Obývací pokoj:

    Jaké jsou nejčastější chyby při návrhu rozmístění nábytku?

    Vzhledem k tomu, že v moderních obytných domech je obývák součástí celistvého prostoru s jídelnou a kuchyní, je třeba mít při plánování a vybavování na paměti několik věcí. V první řadě bychom měli usilovat o vytvoření tematických ostrůvků, tedy umožnit oddělení jejich funkcí. To neznamená klást mezi ně příčky nebo překážky, ale oddělit jejich účel promyšleným uspořádáním kusů nábytku.

    rozvrh-obyvaku.jpg

    Průchod mezi pohovkou a TV stolkem

    Klíčovými prvky každého obývacího pokoje jsou sedací souprava a TV prvek, tedy nejčastěji stolek. Často se stává, že tyto kusy nábytku jsou umístěny tak, že jsou odděleny jakýmsi průchodem – respektive směr sledování televize je přerušen linií vedoucí do dalších místností. Pokud chcete v klidu sledovat svůj oblíbený seriál, film nebo přenos sportovních klání, doporučuje se, aby televize a gauč byly naproti sobě a průchod je míjel (viz. foto).

    planek.jpg
    Pohovku a televizi rozděluje průchod
    Ukázka lepšího uspořádání nábytku, kde mezi televizí a nábytkem průchod nemáme

    Nedostatečně velká sedací souprava

    Další chybou, se kterou se často setkáváme při zařizování obývacího pokoje, je sedací souprava příliš malých rozměrů. Lidé obecně chtějí maximálně využít veškerý prostor, který mají k dispozici, a vyplnit každý jeho centimetr. Tato prázdná místa lze následně vyplnit lampou, konferenčním stolkem nebo něčím podobným.

    Mnohem důležitější je nejprve nainstalovat sedací soupravu správných rozměrů, která bude dlouho sloužit svému účelu. Obývací pokoj není potřeba zaplňovat skříněmi, komodami, šuplíky - jen opticky ještě více zmenší sedací soupravu i samotný pokoj. Vše bude navíc působit přeplněně. Hlavním kusem nábytku v obývacím pokoji by přeci jen měla být sedací souprava - ať už zvolíte jakoukoli kombinaci a tvar, měla by sloužit svému základnímu účelu - sezení a odpočinku.

    Nedostatek místa na tv stolek

    Často se stává, že v designu obývacího pokoje nezůstane dost místa pro stolek, tedy televizi a doprovodnou video a audio techniku, která se dnes s pokrokem techniky sice zmenšila, ale pořád zabírá dost místa. V tomto smyslu je nejpraktičtější řešení právě stolek, protože vše se na něj vše vejde a bude vám neustále po ruce. V případě, že vaše domácnost patří k těm, které už televizi vyřadily, získáte spoustu místa pro něco jiného.

    Příliš mnoho nástěnných polic

    Jednou z častých chyb při zařizování obývacího pokoje, která je dost opomíjena, je nacpání prostoru velkým množstvím polic, které jsou většinou jen částečně využité a jen se na ně práší. Pokud je to možné, vybírejte menší uzavřené police, skříňky, vitríny nebo komody, které jsou ideální pro uložení nejrůznějších předmětů. Tím, že jsou zavřené, bude místnost vypadat čistěji a méně chaoticky. Na jedné nástěnné poličce pak vystavte něco, co je pro vás opravdu cenné a bude to opravdová ozdoba celého prostoru.

    Pokud potřebujete pomoci se zařizováním obývacího pokoje, můžete se na nás obrátit také na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 666
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Obývací pokoj?

    Máme 508 realizátorů v oblasti Obývací pokoj:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 508 realizátorů v oblasti Obývací pokoj
    9.4
    0

    Truhlářství Jaroslav Budka


    9.4
    0

    Čarek interiér


    9.5
    0

    Stolařství Rozsýval


    9.6
    0

    HOKA interier s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena