V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Obývací pokoj je považován za středobod celého bydlení. Moderní trendy v nařizují sloučit tuto místnost s jídelnou a kuchyní do jednoho architektonického celku, bez zbytečných příček, a vytvořit tzv. „open space“. Vzniká tak jeden prostor s několika tematickými částmi. Z toho plyne potřeba vzájemného sladění nábytku. Co je tedy pro obývací pokoj nezbytné?
    Odborný článek 311
    obyvak nabytek
    Máme 507 realizátorů v oblasti Obývací pokoj:

    Co patří mezi základní nábytek do obývacího pokoje?

    Do této kategorie řadíme TV stolky, konferenční stolky, komody, vitríny, knihovny a různé nástěnné police. Nepostradatelným prvkem každého obýváku je jistě pohovka. Pohovky vytváří první dojem, který nejvíce ovlivňuje postoj lidí k vzhledu celé místnosti. Proto je třeba výběr pečlivě zvážit.

    Nábytek do obýváku by měl být elegantní a zároveň pohodlný

    TV stolky

    Prvky pro TV a další video a stereo zařízení se ze zvyku nazývají stolky a jsou stále nepostradatelným kusem nábytku ve většině domácností. S rozvojem nových technologií změnily televizory své funkce, a dokonce i svou roli, ale centrální místo v každé domácnosti si drží dál. Proto je potřeba, aby stolek měl stylovou podobu a přitahoval na sebe pozornost. Nesmí však být příliš nápaditý a křiklavý, jinak vás bude rušit při sledování televize. Raději volte neutrální barvy a vzhled a popř. jej rozjasněte několika doplňky nebo květinami.

    Moderní televizní stolek

    Konferenční stolek

    Konferenční stolek je kus nábytku, který by měl ladit především se sedací soupravou. Slouží jako odkládací prvek, ale i jako dekorace. Pečlivě vybraný konferenční stolek může být detailem, který dodá punc celé místnosti. Pokud jsou pro ostatní kusy v obývacím pokoji nejdůležitější rovné linie a minimalistické tendence, pak může být nejlepší, aby byl stůl tvarován co možná nejvolněji, tedy v rozporu se vším ostatním.

    Komody se zásuvkami

    Toto jsou šikovné kusy nábytku do obývacího pokoje, původně určené k ukládání věciček, pro které v jiných místnostech nemáme místo. Bez ohledu na to, k čemu jsou, snažte se stylově a esteticky sladit se sousedními prvky.

    Vitríny

    Vitrína je, dá se říci, starším prvkem v obývacím pokoji a nejcharakterističtější jsou pro ni skleněné police a dvířka. Vitrína je vlastně výstavním prvkem, ve kterém jsou umístěny cennosti různého druhu - od drahocenných věcí a dekorací až po sběratelské předměty. Obvykle obsahuje sbírky vína, jídelní soupravu, český krystal apod. Zvláštní dojem zanechávají vitríny, které mají zabudované osvětlení.

    Knihovny, regály

    Knihovny a regály všeho druhu jsou každopádně volitelné části obývacího pokoje. Zda tam budou, popř. v jaké podobě, záleží především na přání majitele, ale také na dostupném prostoru. V případě, že jste milovníky knih, jistě se vám bude líbit menší či větší knihovna v podobě skříně nebo spojených a otevřených polic.

    Nástěnné police

    Stejně jako knihovny nejsou ani nástěnné police povinným prvkem v obývacím pokoji. Pokud však není dostatek místa na komodu se zásuvkami, police vám vyřeší problém s úložným prostorem. Nevýhodou polic je, že jsou zcela odkryté a vyžadují tedy častější utírání prachu.

    Pokud se rozhodnete pro úpravu obývacího pokoje, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách naleznete další rady týkající se tohoto tématu, ale také interiérové designéry a architekty, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v naší kalkulačce.

    Váš tým,

    Daibau.cz

    Odborný článek 311
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Obývací pokoj?

    Máme 507 realizátorů v oblasti Obývací pokoj:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 507 realizátorů v oblasti Obývací pokoj
    9.4
    0

    MB truhlářství


    9.6
    0

    LIGNUM H&J s.r.o.


    10
    0

    ALIN - NÁBYTEK s.r.o.


    9.4
    0

    Truhlářství Michal Zajíc


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena