V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Zasklení balkonů, teras, lodžií

    Tento článek si přečetlo více než 1343+ uživatelů
    Nedostatek bydlení a obytného prostoru často nutí lidi k alternativním řešením, mezi nimiž je nejběžnější zasklení vnějších povrchů jako jsou balkony, terasy a lodžie. Nově získaný prostor je obecně dobře osvětlený a jistě poskytuje rozšířený výhled do okolí. Existuje několik způsobů zasklení: klasické, úplné a posuvné.
    Odborný článek 1343
    zasklena terasa
    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství:

    1. Zasklení terasy- ano nebo ne?

    Zasklení může být skvělým řešením, ať už chcete získat o pár metrů čtverečních obytného prostoru více nebo si vytvořit vlastní zimní zahradu. To rozhodně poskytne vašemu bytu další a kvalitní životní prostor naplněný světlem a teplem, který je navíc vzdušný a nikterak nebrání výhledu. Zasklení lze provést několika způsoby: terasu lze zcela nebo částečně uzavřít pevnými nebo pohyblivými prvky, které vám poskytnou i některé další možnosti.

    1.1. Zasklení balkonu a tepelné ztráty

    Kromě toho, že zasklení poskytne více míst pro socializaci a odpočinek, ​​sníží se tepelné ztráty celé budovy. Samotné zasklení totiž bude fungovat jako tepelná bariéra, která bude v zimě kvůli velké prosklené ploše pasivně vytápěna a v létě přirozeně ochlazována a zabrání přímému pronikání tepla do interiéru bytu. Pokud si přejete mít zasklenou a vytápěnou lodžii, doporučujeme vám zvolit zdravé řešení bez tzv. tepelných mostů.

    Odborná rada ze společnosti Alumix s.r.o.- hliníkové systémy

    1. Proč řešit zasklení lodžie, balkonu případně terasy, jeké jsou výhody?

    Zasklívací systémy vynikají velmi snadnou ovladatelností a minimálními požadavky na údržbu. Zasklení balkónu či lodžie rozšiřuje užitnou plochu a přirozeně zvyšuje komfort bydlení. Slouží jako ochrana proti hluku, prachu, exhalacím, dešti či extrémním teplotám a představuje rovněž úsporu nákladů na vytápění bytu. Při využití bezpečnostního skla a uzamykatelné varianty zasklení je navíc účinnou překážkou proti vloupání.

    2. Jaké systémy zasklení jsou nabízeny na českém trhu, jaké realizujete vy?

    Standardně na českém trhu jsou nabízeny dva systémy zasklení - rámový a bezrámový. Naše společnost svým klientům nabízí oba tyto systémy a to v provedení : bezrámové - AluVista, AluFlexi, AluVerso a rámové - AluPlus, AluCombi. Podrobnější informace můžete najít na naší webové stránce.

    3. Jak se pohybují průměrně ceny zasklení balkonů?

    Záleží na rozměru balkonu a složitosti zasklení. Průměrná cena zasklení je 35 - 39tis.Kč

    Odbornou radu poskytl pan Michael Paravicini ze společnosti Alumix s.r.o. - hliníkové systémy 

    2. Plně prosklený balkon

    Plné zasklení, tj. zasklení celé stěny a všech stran, vytváří zcela nový prostor s nezakrytým výhledem. Z hlediska ochrany soukromí toto řešení nemusí být nejlepší. Pokud chcete zasklít celou stěnu, věnujte pozornost tomu, kam směřuje výhled z vašeho balkonu a jak bude nový prostor orientován. Zasklení přes celou stěnu prostor opticky zvětší. Pozitivní vlastností zasklení ze všech stran je jistě přirozené světlo, které snadněji proniká hluboko do místnosti a na druhé straně spojuje domov s okolím a dává mu úplně jiný vzhled. Velkou slabinou takového zasklení je čištění! Pokud se rozhodnete pro takový projekt, pečlivě si rozmyslete, jak budete umývat okna zvenčí; plánujete je vůbec otevírat nebo ne? V domě je to menší problém, ale pokud bydlíte v sedmém podlaží může se údržba prodražit. Pokud jste si vědomi, že to sami nezvládnete, nezapomeňte k výpočtu nákladů přidat každoroční profesionální úklid.

    3. Klasicky prosklený balkon

    U klasického zasklení je horní polovina balkonu uzavřena a dolní polovina ne. Obvykle v takových případech existuje plné balkonové zábradlí, takže okna začínají asi metr od podlahy. Takové zasklení nabízí více soukromí, ale také propouští méně přirozeného světla. Vedle nebo na nezasklenou část balkonu, plotu nebo zdi mohou být umístěny některé úložné prvky apod; to poskytne praktické a funkční řešení bez ztráty přirozeného světla a tepla. U tohoto typu zasklení lze okna otevírat do strany nebo posuvně, takže čištění není příliš velké ani nebezpečné, protože je možné umývat zevnitř.

    Klasické zasklení terasy je častou volbou zákazníků
    Klasické zasklení terasy je častou volbou zákazníků

    4. Posuvný zasklený balkon

    Zasklení s posuvnými okny nebo panely je skvělou volbou, pokud chcete, aby část balkonu zůstala otevřená, a přitom stále měla možnost úplného uzavření v chladnějších měsících. Posuvné zasklení balkonu lze provést od podlahy ke stropu, z jedné strany na druhou, nebo umístěním parapetu, takže spodní část je uzavřena stěnou a horní část sklem. Posuvné prvky umožňují snadné a přímé spojení s prostředím bez ohledu na povětrnostní podmínky; místo je v zimě chráněné a v létě dobře větrané a chlazené. Pokud se rozhodnete pro posuvná okna od podlahy ke stropu, tj. tzv. kompletní zasklení, znamená to, že si zachováte všechny výhody, které nabízí otevřený balkon, a získat možnost zavírání podle potřeby.

    5. Zasklení terasy - cena

    Cena zasklení se liší v závislosti na druhu práce. Pokud se rozhodnete mít tento prostor vytápěný, cena se zvýší drasticky, protože kromě samotného topného zařízení by měla být zahrnuta i tepelná izolace. U klasického zasklení bude nutné izolovat spodní část stěny a namontovat tepelně odolná okna, zatímco u zasklení od podlahy ke stropu vřele doporučujeme kvalitnější okna s nižší tepelnou vodivostí.

    Cena zasklení balkonu se podle provedení pohybuje někde kolem 13.000 Kč / m2.

    Pokud se rozhodnete zasklít terasu nebo lodžii, můžete nás kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také dodavatele a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši žádost odpoví vhodnou nabídkou.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 1343
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Sklo, sklářství?

    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství
    10
    1

    SKLOBENDL s.r.o


    9.4
    0

    Moje Sklenářství - Daniel Tatár


    9.4
    0

    Josef Kohout


    9.4
    0

    JIŘÍ FRONĚK - CATR, s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena