V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Sklo - využití v architektuře a stavebnictví

    Sklo má v architektuře zvláštní postavení, protože jeho průhlednost otevírá prostor a zároveň omezuje soukromí. Sklářský průmysl značně pokročil a lze vyrobit snad všechny tvary a druhy skla, které si jen lze představit. Zjišťovali jsme, k čemu všemu lze sklo v moderní domácnosti využít.
    Odborný článek 319
    sklo sklarstvi
    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství:

    1. Skleněné kuchyňské obklady

    Kuchyňské obklady jsou jistě velmi exponovaným povrchem, který se při vaření často špiní a mastí. Proto musí být odolné vůči nečistotám, agresivním čisticím prostředkům a snadno se udržovat. Klasickým řešením jsou keramické obklady nebo nerezová ocel; pro neobvyklý a moderní vzhled kuchyně bychom však doporučili zvážit skleněné kuchyňské obklady a skleněné tvárnice. Tvrzené sklo do kuchyně je odolné vůči nárazům a vysokým teplotám. Hladký povrch skla je mechanicky a chemicky odolný. Na výběr máte nekonečnou škálu barev.

    01.jpg
    Skleněné obklady do kuchyně se hodí ke každému stylu a snadno se udržují

    2. Skleněný sprchový kout

    Pokud chcete něco víc než sprchu nebo vanu, zvažte elegantní skleněný sprchový kout na míru, který pro vás může vyrobit jakýkoliv sklenář. Při nedostatku místa si můžete vybrat mezi pevným skleněným sprchovým koutem a sprchovým koutem s křídlovými nebo posuvnými dveřmi. Sklo lze navíc různě upravit a matovat za účelem více soukromí.

    02.jpg
    Moderní skleněný sprchový kout - elegantní a jednoduchý

    3. Skleněná stříška

    Skleněná stříška je střecha nebo kryt, který je vyroben z různých druhů skla a slouží k pokrytí určitého prostoru. Stříšky nad vchodem nebo přístřeškem pro auto jsou oblíbeným řešením, ale jejich nevýhodou je, že často působí špinavě. Stříšky se často používají v moderní architektuře, kde mají za úkol propouštět světlo do vnitřních prostor a zároveň chránit před povětrnostními vlivy.

    4. Prosklené dveře

    Skleněné dveře jsou vyrobené z různých druhů skla, které slouží k oddělení nebo propojení dvou místností nebo prostorů. Mohou být použity jak v interiéru, tak i v exteriéru budov. Často oblíbenou volbou kvůli svému modernímu vzhledu a schopnosti propouštět světlo do místnosti, čímž se vytváří pocit otevřenosti a prostornosti. Existuje mnoho typů skleněných dveří, jako jsou plné skleněné dveře, dveře s dřevěným rámem a skleněnou vložkou, nebo dveře s různými typy skleněných výplní. Skleněné dveře mohou být také bezpečnostní, což znamená, že jsou vyrobeny z pevného a odolného skla a mají bezpečnostní zábranu, aby se minimalizoval riziko zranění, pokud se sklo rozbije.

    03.jpg
    Mléčné sklo propouští světlo a zároveň nenarušuje intimitu

    5. Skleněné zábradlí

    Primární funkcí zábradlí je ochranou proti pádu z výšky. Plná zábradlí blokují výhled a umožňují větší soukromí, ale někdy chceme do místnosti vnést co nejvíce světla a tepla a zajistit moderní vzhled budovy. V takovém případě se rozhodněte pro skleněné balkonové nebo schodišťové zábradlí. Skleněná zábradlí se upevňují na kovové sloupky, ale mohou být přichyceny i bodově. Tvrzené sklo je k dispozici v tloušťkách např. 6, 8 a 10 mm. Sklo lze pískovat, gravírovat, laminovat, satinovat…

    04.jpg
    Skleněná zábradlí vnášejí do prostoru světlo a eleganci

    6. Zrcadlo

    Chcete opticky zvětšit prostor? Toho snadno dosáhnete promyšleným rozmístěním zrcadel. Sklenáři vám vyrobí zrcadlo na míru, které dokonale zapadne do prostoru. K dispozici jsou také moderní zrcadla s fototapetou v pozadí nebo LED osvětlením.

    Závěrem lze říci, že sklo může být v domě použito na mnoho různých způsobů, v závislosti na jeho vlastnostech a funkci. Dodejme ještě několik populárních způsobů využití: okna, dveře, panoramatické stěny, ozdobné předměty…

    Odborný článek 319
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Sklo, sklářství?

    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství
    10
    1

    Sklenářství Pudil s.r.o.


    9.2
    0

    Sklenářství Praha s.r.o.


    9.6
    0

    Radek Pospíšil


    9.3
    0

    TUNKA s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena