V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Při plánování kuchyně je jednou z prvních otázek, jaký materiál zvolit pro obklad stěn. Kuchyně je specifická místnost, která vyžaduje promyšlený výběr materiálů. Proto je důležité vybírat je podle vlastností, jako je praktičnost a snadné čištění. V kuchyni se snadno, rychle a často stávají nejrůznější nepříjemnosti: mléko se rozlije, rajčatová omáčka skončí na zdi, mastné skvrny zanechají stopy na lince apod. Když takové skvrny zaschnou, jejich odstranění vyžaduje hodně úsilí a času.
    Odborný článek 423
    kuchynske sklo
    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství:

    1. Proč do kuchyně zvolit sklo?

    1.1. Umožňuje snadné čištění

    Kuchyňské sklo jako obklad stěny mezi pultem a závěsnými prvky je dle našeho názoru skvělá volba. Především proto, že se snadno čistí! Stačí jej omýt mokrým hadříkem, popř. odmašťovacím prostředkem. Díky specifickému složení nezůstane na kuchyňském skle žádná skvrna, navíc je pevné a jen tak se nerozbije.

    1.2. Hraje všemi barvami

    K dispozici je opravdu velký výběr barev kuchyňského skla; od černé, která je velmi oblíbená, po červenou, žlutou a bílou. Při rozhodování, jakou barvu má mít kuchyňské sklo, mějte vždy na paměti celkový obraz prostoru. Příliš mnoho různých barev způsobuje, že místnost působí disharmonicky a chaoticky, takže do ní bude obtížné přidávat nové věci. Vhodnější je vytvořit relativně neutrální základ a následně kuchyň oživit barevnými doplňky - jedním z nich může být právě kuchyňské sklo.

    1.3. Je elegantní

    Kuchyňské sklo je jedním z nejkrásnějších a nejelegantnějších materiálů na trhu. Jemné odlesky z bezprostředního okolí na povrchu skla učiní místnost hlubší a vzdušnější. Kuchyňské sklo se dokonale hodí k minimalistickým konceptům, které často zahrnují jednu barvu a jeden materiál. Rozmanitost keramických obkladů se spárami se nelíbí každému, ​​a tak řada zákazníků raději volí skleněné obklady stěn.

    Nevýhody? Pár jich je

    Kuchyňské sklo je díky svému reflexnímu povrchu náchylnější ke vzniku skvrn než např. keramické obklady. Problém je v tom, že jejich povrch je jednobarevný a beze spár, což zvýrazní každou skvrnu, která se na skle objeví. Keramické obklady nebo dřevěné krytiny jsou zrnité a mají určitou texturu nebo i vzory, které nečistoty alespoň do jisté míry opticky skryjí. Dalším problémem jsou otisky prstů. Na skle jsou samozřejmě okamžitě rozpoznatelné. Další nevýhodou je, že se sklo poměrně snadno rozbije.

    Všem zmíněným problémům se lze více či méně úspěšně vyhnout koupí matného kuchyňského skla.
    01.jpg
    CaptionKuchyňské sklo může být i barevné

    2. Matné nebo lesklé sklo?

    Na trhu jsou dva základní typy těchto skel: matné a lesklé. Nejčastěji se setkáte s lesklými povrchy, což prakticky znamená, že se na nich bude prostředí částečně odrážet. Matné sklo neodráží prostředí ani světlo. Díky zrnitému povrchu je i poněkud odolnější vůči skvrnám, a především na něm nejsou vidět otisky prstů. Jeho slabinou je samotný vzhled, který bohužel není tak elegantní, i když je to otázka vkusu.

    3. Sklo s potiskem

    Potisk je technika, při které se vzor vkládá mezi dvě tenčí vrstvy skla, které jsou pak pevně spojeny dohromady. Pokud by se nalepil na přední stranu, značně by to znesnadnilo čištění a fólie by se mohla vlivem kontaktu s vodou začít odlepovat nebo drolit. K dispozici je mnoho designů, jako jsou například imitace kamene, betonu, cihel, dřeva a podobně.

    Sklo do kuchyně s potiskem imitujícím přírodní materiály je výborným řešením pro ty, kteří chtějí interiér obložený kamenem, dřevem, cihlou nebo betonem, ale prostě si to nemohou dovolit, nebo jim to nedovoluje způsob instalace nebo konstrukční složení budovy.

    02.jpg
    CaptionPotištěné kuchyňské sklo dokáže imitovat přírodní materiály jako jsou kámen, dřevo a beton

    4. Na co si dát při nákupu pozor

    Sklo musí být odolné vůči vysokým teplotám a mít minimální tloušťku 4 mm. Při nákupu se doporučuje zvolit bezpečnostní tvrzené sklo, jehož optimální tloušťka je 6 - 8 mm. Tvrzené sklo se v případě poškození nebo nárazu neroztříští po celé místnosti, ale zůstane v jednom kuse. Je to mnohem bezpečnější varianta, a navíc nebudete muset sbírat střípky po celém bytě. Mezi dvě tabule se dá vložit i obrázek nebo fotografie.

    5. Rychlá a snadná montáž

    Instalace skla za linku je velmi jednoduchá, nevyžaduje totiž žádné speciální nebo velké stavební zásahy. Je to čistá práce, která za sebou nezanechává žádné nečistoty ani prach. Jedná se o skvělé řešení pro stávající kuchyně, u kterých chcete jen narychlo změnit vzhled.

    Kuchyňské sklo lze nalepit i přes stávající keramické obklady, takže se snadno vyhnete velkým stavebním úpravám.

    6. Cena skla za kuchyňskou linku

    Ceny tohoto prvku se samozřejmě liší, protože závisí na typu, rozměrech a v neposlední řadě na poskytovateli. Záleží také na tom, zda chcete světlé / tmavé sklo, potištěné sklo s výjevem nebo nějakými efekty. Při tloušťce 4 mm a standardní výšce 60 cm se cena za běžný metr pohybuje kolem 3500Kč. Pokud jde o sklo kalené, které je rozhodně pro kuchyň tou lepší volbou, cena se pohybuje kolem 6800Kč/bm.

    Odborný článek 423
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Sklo, sklářství?

    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 142 realizátorů v oblasti Sklo, sklářství
    9.6
    0

    Radek Pospíšil


    9.3
    0

    HAZASKLO


    9.4
    0

    Josef Kohout


    9.6
    0

    Sklenářství Josta


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena