V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Mozaikové obklady do koupelny / kuchyně

    Tento článek si přečetlo více než 686+ uživatelů
    Mozaiková dlažba je považována za speciální druh keramických obkladů. Vytváří zvláštní vizuální efekt v každém prostoru, ať už se jedná o kuchyň, koupelnu, obývací pokoj nebo dokonce ložnici. Rozhodli jsme se jim věnovat pozornost a vysvětlit, jaké jsou její vlastnosti a kolik stojí.
    Odborný článek 686
    modra mozaika
    Máme 209 realizátorů v oblasti Obklady na zeď:

    1. Mozaiková dlažba pro koupelnu / kuchyň

    Výběr mozaikových vzorů pro koupelny je opravdu obrovský, takže jsme si jisti, že si v tom množství vyberete ten nejbarevnější, nejnápaditější, nejmodernější a nejinovativnější. Mozaiková dlažba pro kuchyň je každým rokem víc a víc populární. Svět mozaikových obkladů se vyznačuje velkým množstvím barev, odstínů, vzorů a v neposlední řadě materiálů, ze kterých jsou vyrobeny. Například mozaika z barevného skla vytváří dojem průhledné a čiré krásy, jemný odraz a dodává prostoru svěžest. Kamenná keramická mozaiková dlažba dává prostoru velkou dávku monumentality a elegance.

    1.1. Historie mozaikové dlažby

    Keramika a mozaika kráčeli společně ruku v ruce skrze celou historii. Keramické dlaždice byly starými národy používány opravdu mistrovsky, skládaly je do složitých mozaik, které nám vyrážejí dech ještě dnes. Vzhledem k tomu, že vyžadují velké dovednosti, znalosti a zkušenosti, ale také fyzickou sílu mistra, byla mozaiková dlažba původně používána pouze jako dekorativní prvek veřejných budov a vil bohatých majitelů. Do našich místností, jako jsou koupelny a kuchyně, se dostali mnohem později. To bylo umožněno moderní technologií, zjednodušením pracovního postupu a zvýšením odolnosti dlaždic.

    2. Proč si vybrat mozaikové obklady?

    Mozaikové obklady do kuchyně nebo koupelny jsou vhodným řešením pro každého milovníka extravagance a jedinečnosti. Tyto obklady se vyznačují minimalistickým a miniaturním vzhledem. Můžete nimi vyjádřit svou vlastní kreativitu, když navrhnete tvar, barvu a pořadí umístění mozaiky v koupelně nebo v kuchyni.

    Výhoda mozaikových dlaždic se odráží ve skutečnosti, že nimi můžete zakrýt místa, která díky svému kulatému nebo nerovnému povrchu znemožňují umístění standardních keramických dlaždic. Jsou vhodné i k pokrytí podlah nebo stěn. Když vstoupíte do koupelny s mozaikou, budete se cítit jako patricij v římských lázních.

    Chcete -li neobvyklou koupelnu, mozaikové obklady jsou skvělou volbou
    Chcete -li neobvyklou koupelnu, mozaikové obklady jsou skvělou volbou

    3. Mozaiková dlažba pro koupelnu

    Faktem je, že tyto dlaždice dodávají punc luxusu. Díky optické iluzi, kterou vytvářejí, každý prostor mohou učinit zdánlivě menši či naopak větší. Těmito koupelnovými obklady můžete vyzdobit celý prostor a lze je též kombinovat se standardními keramickými obklady větších rozměrů. Prostor bezesporu rozjasní a oživí. Je nepsaným pravidlem, že mozaiky jsou umístěny na místech, která by měla být zvláště zdůrazněna - například stěna se sprchou, část kolem vany nebo kolem umyvadla apod. Instalace mozaikových dlaždic pro koupelnu / kuchyň v jiných místnostech se v těchto letech stala tak populární, že jsou nyní trvalou součástí každé linie a dají se sehnat v obyčejných obchodech s keramikou.

    3.1. Nevýhody mozaikových obkladů v koupelně

    Doporučujeme, abyste mozaikové obklady do koupelny nepokládali na podlahu. Důvod je jednoduchý. Jelikož jsou dlaždice malé, spáry mezi nimi budou velké a nahromadí se v nich příliš mnoho nečistot, které bude prakticky nemožné vyčistit. Pokud stále chcete na takových místech mozaikovou dlažbu (řekněme na podlaze pod sprchou), vřele doporučujeme, abyste se rozhodli pro takzvanou ponořenou dlažbu. Tento způsob instalace umožňuje zarovnat obklady se spárami, což znamená, že se od sebe ve výšce odhalují jen minimálně.

    Kvůli větší expozici různým chemikáliím také nedoporučujeme kamenné mozaikové obklady. Pro koupelny je nejlepší keramická a skleněná mozaika, popř. jejich kombinace.

    4. Mozaiková dlažba v kuchyni

    Kuchyňské mozaikové obklady jsou stále populárnější. V posledních letech můžeme hovořit o výbuchu zájmu o mozaiky. V kuchyni se používají hlavně na stěny. Jsou umístěny tak, aby vytvářely nápadné a živé obrazy, které nás v myšlenkách vrací zpět k lidem z minulých století. Méně často se dlaždice používají k výrobě mozaik na pracovních plochách. Četné spoje totiž znesnadňují každodenní čištění pultu. V kuchyni je tento nedostatek ještě výraznější, protože kuchyňská linka je neustále používána, takže ji musíte umývat pořád dokola. Dlaždice na pultu budete často špinit něčím, co se bude vsakovat do spár mezi nimi (olej, tuk, šťávy apod.). Pokud se přesto rozhodnete pro tento, jinak velmi estetický a elegantní design pracovní plochy, postupujte podle tipů, o kterých jsme hovořili pro mozaikové obklady v koupelně.

    V kuchyni jsou mozaikové obklady většinou na zdi, méně často na pracovní desce
    V kuchyni jsou mozaikové obklady většinou na zdi, méně často na pracovní desce

    5. Mozaikové obklady - cena za m2

    Cena mozaikových dlaždic je o něco vyšší než cena standardních rozměrů. Jejich instalace vyžaduje o dost více času a práce a obkladač si tak řekne nejméně o 100% více. Cenu mozaikových dlaždic do koupelny nebo kuchyně rozhodně ovlivňují různé faktory: velikost, materiál, barvy, textury, tvary a podobně. Pokud vezmeme v úvahu, že za instalaci standardních keramických dlaždic o rozměrech 30 x 30 cm zaplatíte obkladači přibližně 350Kč / m2, za mozaiku mu zaplatíte 700Kč a výše.

    Mozaikové obklady do kuchyně nebo koupelny, stejně jako jakákoli keramika, se mohou výrazně lišit v ceně. Na trhu najdete ceny v rozmezí 200 - 800Kč Kč / m2 a pochopitelně existují i dražší. Je důležité mít na paměti, že za keramiku nad 300Kč / m2 ve většině případů platíte pouze za značku, nikoli za kvalitu. Proto před nákupem zvažte všechny dostupné možnosti a nezapomeňte navštívit a porovnat nabídky několika prodejen.

    Pokud se rozhodnete pro instalaci mozaiky, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našem webu najdete další tipy týkající se tohoto tématu, ale také obkladače a výrobce, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši žádost odpoví vhodnou nabídkou.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 686
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Obklady na zeď?

    Máme 209 realizátorů v oblasti Obklady na zeď:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 209 realizátorů v oblasti Obklady na zeď
    9.5
    0

    Truhlářství Vinaře


    9.5
    0

    Doušek dřevo & interiér


    9.5
    0

    AMV Interiér s.r.o.


    9.3
    0

    Jiří Pražák


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena