V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny

    Nejkrásnější moderní keramické obklady do koupelny

    Tento článek si přečetlo více než 586+ uživatelů
    I přes novější, vylepšené a dokonalejší technologie výroby a montáže jiných materiálů si klasické obklady udržely status jednoho z nejžádanějších a nejoblíbenějších materiálů pro obkládání koupelen. Vybrali jsme pro vás jedny z nejodvážnějších, nejmodernějších a extravagantních variant koupelnových obkladů, které v posledních letech vzaly svět útokem.
    Odborný článek 586
    moderni obkladacky
    Máme 209 realizátorů v oblasti Obklady na zeď:

    Věčná klasika - bílé obklady do koupelny

    Někdy se zdá, že bílé dlaždice jsou vizuálně nezajímavé až nudné. Dnes jsou však k dostání v tolika různých typech, tvarech a povrchových úpravách, že nebudete vědět, po čem se dívat dříve. Důvodem jejich popularity je to, že se dají velmi snadno kombinovat se všemi barvami a materiály - hodí se ke dřevu, kameni, kovu a snad ke všem barvám. Pokud chcete bílou klasiku okořenit a zmodernizovat, doporučujeme do koupelny místo klasických čtvercových zvolit štíhlé, obdélníkové, nebo šestiúhelníkové obklady připomínající včelí plástev.

    02.jpg

    3.jpg
    Bílé keramické obklady v koupelně lze snadno kombinovat s jinými materiály, zejména kamenem a dřevem

    Barevné obklady

    Jelikož je koupelna prostorem, kde se tráví mnohem méně času než v místnostech tzv. obývací části, můžete si dovolit něco trochu odvážnějšího. V „hipsterských“ a retro koupelnách, které jsou populární posledních deset let, se často vyskytují monochromatické motivy keramických obkladů a sem tam si můžete všimnout rozdílů ve velikosti a tvaru obkladů. Nejstandardnější jsou samozřejmě čtvercové keramické obklady, dnes je ale v oblíbenosti předčí poněkud užší a podlouhlé.

    Velmi pěkně vypadá kombinace dvou barev: jedna na podlahu a druhá na stěnu nebo kombinace dvou různých materiálů - například kamene a obkladů v pastelových barvách.

    moderni-obkladacky.jpg
    Jednobarevné koupelnové obklady jsou v posledních letech opět velmi oblíbené

    Matoucí obklady

    Designéři těchto neobvyklých obkladů si pohráli s tím, jak lidské smysly vnímají svět. Jako výchozí bod si vzali klasické čtvercové, černobílé obklady, ze kterých sestavovali mřížky. Nic zvláštního, dalo by se říci, ale pak se rozhodli pro klíčový tah, který promění úplně obyčejné koupelnové obklady ve skutečné mistrovské dílo optického klamu. Dlaždice jsou mírně deformované a ohnuté pod určitým úhlem. To vytváří efekt zkreslené perspektivy. Koupelna s takovými obklady je opravdu něčím výjimečná, připomíná totiž obrazy z křivých zrcadel.

    5.jpg

    6.jpg
    Keramické obklady do koupelny mohou být navrženy i tak, aby vytvořily zkreslení prostoru; zdroj: ceramicabardelli.com

    Papírová zeď

    Papír v koupelně je skutečným paradoxem, protože není odolný vůči vodě a při kontaktu s ní se okamžitě rozpadá. Francouzští bratři Ronan a Erwan Bouroullec však přišli s geniálním nápadem ozdobit keramiku papírovými imitacemi. Přesněji řečeno, povrch dlaždic vypadá jako zmuchlaný papír a připomíná slavnou japonskou techniku ​​origami. Tak vznikly obklady, které jsou považovány za esteticky i designově naprosto geniální výtvor.

    7.jpg

    8.jpg
    Keramické obklady do koupelny s povrchem připomínajícím zmuchlaný papír jsou tak subtilní, že si povrchové úpravy všimnete, až když se k nim přiblížíte; zdroj: mutina.it

    Vodní plocha

    Každý prodejce vám řekne, že kvalitní keramické obklady do koupelny musí být voděvzdorné. Designéři unikátních obkladů však toto pochopili doslova a při návrhu koncepčního řešení vytvořili „hravé“ keramické obklady se vzory, které imitují stojaté vodní plochy. I když se kvůli svému extravagantnímu vzhledu v žádném případě nehodí na obložení celé koupelny, v kombinaci s něčím neutrálnějším vypadají neuvěřitelně efektně.

    Keramické obklady s tímto vzorem lze umístit do částí koupelny, kde dochází k přímému kontaktu s vodou, např. ve sprchovém koutu, vedle vany nebo kolem umyvadla.

    9.jpg

    10.jpg
    Keramické obklady připomínající vodní plochu

    3D keramické obklady

    Obklady se sice mírně odchýlily od povrchu a vypadají jinak než omítnuté stěny, ale v posledních letech se objevují i ​​obklady koupelen, které povyšují koncept rozmanitosti na zcela novou, zatím nepředstavitelnou úroveň. Řeč je o tzv reliéfních neboli 3D obkladech, jejichž povrch je velmi nápadně vychýlen z roviny stěny, což vytváří dojem dramatického prostoru s dynamickou hrou stínů a světla.

    11.jpg
    Tyto zajímavé reliéfní keramické obklady do koupelny vytvořili bratři Bouroullecové; zdroj: mutina.com

    Vzorované obklady

    Pravděpodobně nejkontroverznější jsou dlaždice se vzorem. Někteří je naprosto zbožňují, jiní nenávidí, podobně jako třeba koprovou omáčku. Existuje však bezpočet druhů, tvarů, barev, variant a verzí, že byste na ně neměli zanevřít. Jejich klíčový problém tkví v tom, že prostor často dělají „přeplácaný“ a „chaotický“. 

    Pro použití keramických obkladů se vzory platí zlaté pravidlo: Používejte je pouze na speciálních místech, ne na všech stěnách, protože prostor bude vypadat nasycený a nevyvážený. Zbývající stěny mohou být vymalovány jednobarevně nebo pokryty neutrálními obklady.

    12.jpg

    13.jpg
    Vzorované obklady do koupelny jedni milují a jiní nenávidí; zdroj: mutina.it

    Kamenné obklady

    Vzhledem k tomu, že kámen je velmi drahý, je v posledních desetiletích na trhu dostupná cenově dostupnější alternativa – keramické obklady v imitacemi různých druhů kamene. Řeč je o keramice s potiskem, která se vzhledově dost podobá skutečnému kameni. Ale výhody nekončí cenou; takové obklady mají mnohem menší pórovitost ve srovnání s pravým kamenem a jsou tedy odolnější vůči vodě a méně citlivé na nečistoty. Snadno se čistí a udržují.

    Kámen je materiál utvářený přírodou, takže jeho texturu nelze ovlivnit - některé jsou krásnější, jiné jsou hrbolaté, kostrbaté a mají méně pravidelné struktury. U keramických obkladů s imitací kamene lze texturu, strukturu a všechny další požadované vlastnosti kontrolovat a plánovat do posledního detailu.

    14.jpg

    15.jpg
    Koupelnové obklady v imitaci kamene jsou mnohem levnější alternativou; zdroj: ariostea.com

    Keramická mozaika

    Vytváření mozaiky v koupelně rozhodně není novou technikou, jelikož ji znali již ve starém Římě. Domy zámožnějších občanů měly atria a fontány obložené bohatými mozaikami. Dnes se jedná o velmi oblíbený typ obkladu koupelny, který prostor oživí, osvěží a zároveň elegantně zklidní. Mozaikové obklady mají také tu výhodu, že mohou být poměrně pestrobarevné, ale díky malým rozměrům nepůsobí chaoticky, takže jsou výbornou volbou do menších koupelen.

    16.jpg

    17.jpg
    Koupelnové mozaiky jsou produkty starověkých obkladových technik, které byly známy již ve starém Římě; zdroj: mutina.it
    Odborný článek 586
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Obklady na zeď?

    Máme 209 realizátorů v oblasti Obklady na zeď:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 209 realizátorů v oblasti Obklady na zeď
    9.5
    0

    Revyna


    9.7
    0

    JEŽ - kamenické práce, spol. s r.o.


    9.4
    0

    Truhlářství Martin Chyle


    9.3
    0

    Jiří Pražák


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena