V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Obecně ano - je nutné mít stavební povolení i pro demolici budovy. To platí zejména pro větší stavby nebo pro stavby jako jsou domy nebo obytné vícebytové jednotky. V některých případech mohou být menší demolice povoleny prostřednictvím ohlášení stavebnímu úřadu, ale to závisí na místních stavebních předpisech a regulacích.
    Odborný článek 189
    bourani budovy
    Máme 457 realizátorů v oblasti Demolice, bourací práce:

    1. Důvody pro demolici stavby

    Hlavním důvodem demolice je ve většině případů nejistota - když je budova stavebně nestabilní a nevhodná pro další bezpečné bydlení - někdy v důsledku havárie (požár, výbuch apod.), i když většinou jde o to, že budova je zanedbaná a přestala sloužit svému původnímu účelu. Pro demolici, zejména jedná-li se o větší budovu, je nutné vyhledat odborníky, kteří se specializují na bourání budov většího rozsahu.

    Obecně doporučujeme vždy si ověřit platné předpisy na příslušném stavebním úřadě, abyste se vyhnuli možným nepříjemnostem.

    2. Demolice staré budovy a výstavba nové

    Mnoho jednotlivců se rozhodne pro demolici zchátralé a nefunkční budovy, místo které bude později postavena budova nová. Zřejmým důvodem pro tento typ akce je snaha vyhnout se výdajům na rekonstrukci nebo na nákup nového pozemku. Pokud má investor na určitém pozemku starou budovu, která je poškozena zubem času a jako taková již neslouží svému původnímu účelu, je jistě vhodné ji nejprve zbourat a poté na stejném pozemku postavit budovu novou.

    01.jpg
    Demolici budovy vždy svěřte odborníkům, kteří se na tyto práce specializují

    3. Povolení k demolici budovy

    I když plánujete demolici budovy na svém soukromém pozemku, musíte o tom informovat stavební úřad. Práci nemůžete zahájit bez platného demoličního výměru. Demoliční výměr je součástí projektu pro získání stavebního povolení, na odstranění určitého objektu. Skládá se z titulní strany obsahující všechny obecné informace o objektu a všech zúčastněných, vyjádření odpovědného projektanta, technické zprávy a výkresu stavby. Dokumentaci pro projekt bouracích prací je potřeba zanést a předložit záměr na úřad (odbor výstavby), dokumentaci bouracích prací, prohlášení z odboru životního prostředí, prohlášení hygienické stanice, odpojení sítí a v některých případech souhlas sousedů a obce. 

    V případě, že na místě odstraňované stavby má být prováděna stavba nová, lze povolení k demolici sloučit se stavebním povolením. 

     

    Odborný článek 189
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Demolice, bourací práce?

    Máme 457 realizátorů v oblasti Demolice, bourací práce:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 457 realizátorů v oblasti Demolice, bourací práce
    8.8
    0

    positive design s.r.o.


    10
    0

    MALINA - VRŠE s. r. o.


    9.5
    0

    STAKAP s.r.o.


    9.7
    0

    GEOSTAVBY s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena