V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Posuvné dveře jsou elegantním architektonickým řešením a kromě toho, že jsou velmi praktické a funkční, rozzáří váš vnitřní prostor. Jejich jedinou nevýhodou je slabší zvuková a tepelná izolace.
    Odborný článek 129
    interierove posuvne dvere
    Máme 124 realizátorů v oblasti Posuvné dveře:

    1. Kdy se používají posuvné dveře?

    Posuvné dveře jsou moderním a praktickým řešením pro vstupní nebo interní prostory v domácnostech, kancelářích, obchodech nebo průmyslových budovách. Oproti klasickým otočným dveřím mají posuvné dveře mnoho výhod. Jednou z nich je šetření prostoru. Protože se dveře posouvají po kolejnicích, nemusíte se starat o to, aby se otevíraly dovnitř nebo ven, což ušetří drahocenné místo

    To je zvláště výhodné v malých místnostech nebo tam, kde je třeba maximalizovat využití prostoru. Další výhodou posuvných dveří je snadné ovládání. Jednoduše posouváním dveří po kolejnicích se otevírají a zavírají. To je výhodné pro osoby s omezenou pohyblivostí, jako jsou například osoby na invalidním vozíku nebo s holí. Navíc, posuvné dveře mohou být ovládány pomocí motoru, což je vhodné pro velké a těžké dveře. 

    Posuvné dveře také mohou být velmi estetické a designově působivé. Můžete si vybrat z mnoha materiálů, jako jsou dřevo, sklo, kov a plast, a různých stylů, které splňují vaše estetické preference a harmonizují s celkovým vzhledem interiéru nebo exteriéru vaší budovy. Nicméně, posuvné dveře mají také své nevýhody. Mohou být drahé, zejména pokud jsou velké nebo vyrobené z vzácnějších materiálů. Také by měly být instalovány odborníky, aby byla zajištěna správná funkčnost a bezpečnost. Kromě toho, pokud nejsou správně udržovány a pravidelně čištěny, mohou se stát zdrojem problémů, jako jsou poruchy na mechanismu posuvu. Proto by měly být dveře pravidelně kontrolovány a udržovány, aby se zajistila bezpečnost a plynulá funkce.

    Použití posuvných dveří je vhodné i v místnostech, kde žijí osoby se sníženou pohyblivostí, protože nepřekážejí v prostoru. Posuvné dveře se často volí při rekonstrukci jako způsob, jak vyřešit nedostatek obytného prostoru nebo když chceme prostor rozdělit dalšími příčkami. Posuvné dveře mohou být také elegantním architektonickým řešením, zejména pokud jsou instalovány od stropu k podlaze. Dveře lze instalovat i bez rámu, pak prakticky splývají se stěnou a jsou tak méně nápadné, tím spíše, pokud jsou ve stejné barvě jako stěna, do které jsou instalovány.

    2. Charakteristika posuvných dveří

    Výhodou posuvných dveří je, že jsou často vyráběny na míru, a tak skutečně perfektně zapadnou do vašeho interiéru. Posuvné dveře se nejčastěji umístí do dvou kolejnic (dolní a horní), nebo na kolejnici dole a garnýži nahoře. Dveře jsou často po stranách opatřeny ochranou proti prachu. Existuje-li pouzdro ve stěně, do kterého dveře zajíždí, instalace je složitější. 

    Hlavní nevýhodou posuvných dveří je špatná zvuková a tepelná izolace.

    3. Posuvné dveře - cena

    Cena posuvných dveří se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, jako jsou materiály, rozměry, design, výrobce, region a instalace. V průměru se cena za posuvné dveře pohybuje od několika tisíc korun až po desítky tisíc. 

    Jednoduché posuvné dveře s hliníkovým rámem a skleněnými výplněmi mohou být relativně levné, zatímco dražší dveře s kovovým rámem a elegantními dřevěnými výplněmi mohou stát až 30.000Kč. Cena také závisí na velikosti. Velké posuvné dveře pro terasu nebo balkón jsou obvykle dražší než menší dveře pro vnitřní prostory. V průměru však můžete počítat s nákladem kolem 10 tisíc korun s montáží.

    01.jpg
    Skleněné posuvné dveře
    02.jpg
    Posuvné dveře na stěně
    03.jpg
    Posuvné dveře do pouzdra
    Odborný článek 129
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Posuvné dveře?

    Máme 124 realizátorů v oblasti Posuvné dveře:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 124 realizátorů v oblasti Posuvné dveře
    9.4
    0

    Truhlářství Šujan


    9.8
    0

    Žaluzie Kamen


    9.8
    0

    DRE


    9.4
    0

    Truhlář Kácha


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena