V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Velké prosklené plochy kdysi znamenaly plýtvání energií, dnes už to samozřejmě neplatí. Moderní panoramatická okna naopak přispívají k energetické efektivnosti, propouštějí do bytu spoustu přirozeného světla a čerstvého vzduchu a díky reflexním skleněným plochám opticky zvětšují prostor. Panoramatické stěny jsou stále populárnější a architekti je zakomponují do svých projektů rodinných domů vždy, když k tomu mají příležitost.
    Odborný článek 136
    panorama steny.JPG
    Máme 16 realizátorů v oblasti Panoramatické stěny a okna:

    1. Úchvatný výhled na jih

    Na jižně orientovaném pozemku u slovinského městečka Litije, s krásným výhledem na okolní kopce, stojí dům, který pro manželský pár ve zralém věku projektovali architekti Meta Kutin a Tomaž Ebenšpanger. Dům se zdrženlivými liniemi se svojí jednoduchostí a lehkostí hodí stávající okolní zástavby. Luxus prostoru se odhalí až při vstupu do domu a pohledu ven směrem na jih. „Luxus se dnes interpretuje spíše povrchně přes drahé materiály, ale ve skutečnosti je to především bohatství a krása samotného prostoru a světla,“ říká spoluautorka projektu Meta Kutin.

    01.jpg

    02.jpg
    Dům pro snadný život; Skupaj architekti (foto: Miran Kambič)

    2. Černé okenní rámy dodají domu moderní vzhled!

    V idylickém prostředí na okraji Mariboru stojí obytný dům, ve kterém si svá nejlepší léta užívá belgický pár. Dům navrhl architekt Miha Fujs. Kompaktní, podlouhlý, bílý dům doplňuje černá střecha a okna s černými rámy, která mu dodávají moderní minimalistický nádech. Podél jižní strany je do objemu zapuštěn hluboký, dřevem obložený výklenek s velkými panoramatickými stěnami, který vytváří přístřešek na terasu a zabraňuje přehřívání interiéru v létě. Velké prosklené plochy poskytují neomezený výhled do rozkvetlé zahrady a širokému okolí.

    03.jpg

    04.jpg
    Dům C.H.I.K, MF arhitektura (foto: Matej Lozar)

    3. Výhled do lesa

    Chatu vystavěnou v 70. letech, umístěnou hluboko v přírodě, v horském masivu Pohorje, manželé chtěli přizpůsobit na trvalé a moderní bydlení, otevřít ji a propojit s okolím. Architekti Matic Škarabot a Aleš Žmavc proto zvětšili a nově zasklili okenní otvory a před domem zřídili terasu z broušeného betonu s teracovou povrchovou vrstvou. Okna jsou kompozičně sladěna, panoramatické zasklení je zvýrazněno fasádními prvky. Ty jsou pak vyrobeny ze modřínu, který je zevnitř viditelný a zvenčí je obložen tmavohnědým plechem.

    05.jpg

    06.jpg
    Dům GB, od-do arhitektura (foto: archiv od-do arhitektura)

    4. Výhled, který sahá až po Cerknické jezero!

    Dům této mladé rodiny je zalitý je sluncem a vytváří pocit pohodlí a útulnosti. Nachází se na vyvýšené plošině, která poskytuje obyvatelům soukromí a zároveň přes velké prosklené plochy s posuvnými dveřmi otevírá cestu světlu a krásným výhledům, které se táhnou přes širá pole až k Cerknickému jezeru. V létě se prosklené posuvné stěny otevírají a umožňují propojení interiéru s terasou, zahradou a poskytují výhled do přírody. Sledování západů slunce je zde úžasným zážitkem!

    07.JPG

    08.jpg
    Dům LHM, Studio 7 (foto: Miran Kambič)

    5. Štíhlé dřevěné lamely okenních rámů spolu se zábradlím balkonu vyrůstají vysoko z bažinaté země

    Architekti Jereb a Budja navrhli obytný dům na okraji krásného národního parku v Lublani s elegantním dřevěným trámem - aluzií na vysoké trávy, bažiny a třtinu. Svým tvarem kompaktní sedlové střechy představují moderní interpretaci tradičního slovinského domu. Přes velké dřevěné panoramatické stěny se obytné prostory rozlévají na nekonečné louky a poskytují příležitost užívat si krásy okolí.

    09.jpg

    10.jpg
    Rodinný dům (duplex) na kopci, Jereb Budja achitekti (foto: Blaž Budja)
    Odborný článek 136
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Panoramatické stěny a okna?

    Máme 16 realizátorů v oblasti Panoramatické stěny a okna:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 16 realizátorů v oblasti Panoramatické stěny a okna
    9.9
    0

    Alumoravia s.r.o.


    10
    0

    SAŠ GLASS, s.r.o.


    9.9
    0

    STAR okna, s.r.o.


    9.3
    0

    NOBLA s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena