V oblasti
    Dobré skutky vytváří hrdiny
    Pokud máte v budově kamna nebo krb na pelety, dřevní štěpku, olej nebo plyn, potřebujete zároveň komín pro odvod kouře a plynů. Jen ten zajistí, že spalovací proces bude probíhat hladce a bezpečně. Při výběru a koupi nejvhodnějšího komína samozřejmě vyvstává mnoho otázek a pochybností. Abychom vám usnadnili rozhodování, který komín je pro vás ten pravý, v tomto článku se budeme zabývat vlastnostmi keramických komínů.
    Odborný článek 310
    keramicky komin
    Máme 64 realizátorů v oblasti Keramické komíny:

    1. Kdy zvolit keramický komín?

    Pokud jste se rozhodli pro klasická zděná kamna s vnitřním komínem, je volba keramického komína bezesporu správným rozhodnutím. Nezapomeňte však, že komín musí být přizpůsobený vaší budově a zvolenému topnému zařízení. Keramika výborně odolává vysokým teplotám a dobře snáší kondenzaci, která nezanechává na keramice žádné trvalé následky. Pokud si chcete vybrat komín, který vám bude dobře a dlouho sloužit, komín z keramiky je ideální volbou.

    2. Výhody keramického komína

    Jednou z velkých výhod moderního keramického komína je jistě jeho dlouhá životnost a bezpečné používání. Keramický komín je účinným technickým řešením pro odvod kouře a všech druhů plynů o různých teplotách. Snadno se instaluje a udržuje a má vysokou protipožární ochranu. Pevnost materiálu neumožňuje absorpci kondenzátu, což prakticky znamená, že náhlý pokles teploty nepoškodí strukturu keramiky.

    3. Nevýhody keramického komína

    Stejně jako všechny výrobky má i keramický komín negativní vlastnosti. Rozhodně potřebuje pevný základ, což je podmíněno vysokou hmotností samotné keramiky. Proto je nutné umístit keramický komín na vhodný podklad před položením potěru. Na rozdíl od některých nejnovějších inovativních, konstrukčních a technických řešení pro horizontální (koaxiální) komíny je instalace keramického komína možná pouze ve vertikálním směru.

    4. Údržba keramického komína

    Vnitřek komína je hladký a tento povrch se lépe čistí, méně se na něm drží saze a zplodiny hoření. Keramický komín se čistí dvakrát ročně a je vysoce odolný vůči agresivním čisticím prostředkům.

    5. Cena keramického komína

    Cena keramického komína závisí na základu, konstrukci, izolaci, průměru kouřovodu, výšce, komínové hlavici a samozřejmě na dodavateli. Vzhledem k mnoha odlišnostem je obtížné plošně určit jeho cenu. Cena keramického komínu o průměru 180 mm se pohybuje kolem 3200Kč /bm. Za dodávku a instalaci standardního zděného keramického komína do výšky maximálně 7 m zaplatíte kolem 26.000Kč.

    Pokud se rozhodnete pro keramický komín, můžete nás také kontaktovat na DaiBau.cz. Na našich stránkách najdete další tipy související s tímto tématem, ale také dodavatele, se kterými spolupracujeme a kteří na vaši poptávku odpoví vhodnou nabídkou.

    Informace o ceně si můžete prohlédnout v našem ceníku řemesel.

    Váš tým,

    DaiBau.cz

    Odborný článek 310
    Autor: Daibau casopis

    Jak jste využili tyto informace?


    Nápady na úpravu a uspořádání domu

    Časopis se spoustou skvělých nápadů pro úpravu a rekonstrukci Vašeho domu

    Hledáte dobré řemeslníky v oblasti Keramické komíny?

    Máme 64 realizátorů v oblasti Keramické komíny:

    Bezplatná služba
    Hledáme v lokalitě
    Bez provizí
    Máme 64 realizátorů v oblasti Keramické komíny
    9.2
    0

    SUPERKOMÍNY s.r.o.


    9.8
    0

    Komínexpres s.r.o.


    9.8
    0

    Stavíme Komíny


    9.5
    0

    OTK - KV s.r.o.


    Podmínky užívání I Politika soukromí I Informace o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všechna práva vyhrazena